Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van jogom azt kérni hogy...

Van jogom azt kérni hogy anyósom csak a jelenlétemben találkozzon az unokákkal?

Figyelt kérdés
meg van az oka miért kérdezem, nem szólnék bele semmibe de azt kérni hogy jöjjön át ő, vagy átmegyek a gyerekekkel együtt, de hogy nem viheti el NÉLKÜLEM őket.
2014. jan. 22. 13:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Hivatalosan addig nincs joga a nagyszülőnek semmihez, amig arról bírósági ítélet nem születik. Tehat a szulo, ha nem akarja, bizony nem engedi a nagyszulohoz a gyereket. Amennyiben a nagyszülőnek ez nem tetszik, akkor mehet a bíróságra es kérheti a lathatast, amit vagy meg ítélnek neki, vagy sem.
2014. jan. 22. 14:11
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

Akkor is igen elenyésző láthatást fognak megítélni, minden második hétvégére pár órát, ahol te is ott vagy.

Te vagy a gyerek anyja, a gyerek 18 éves koráig oda megy és azzal találkozik, akivel te akarod.

Ez persze nem teljesen így van bizonyos életkortól, de a törvény szűk értelmezésében igen.

2014. jan. 22. 15:05
 13/18 A kérdező kommentje:
nem tiltanám el, bármikor jöhet, bármikor mehetnek is de se a gyerekek se én nem akarjuk hogy külön vigye őket. Mivel még picik és nem doglozom semmi értelme nem lenne az h én direktbe otthon maradok.
2014. jan. 22. 15:10
 14/18 A kérdező kommentje:
+1 mivel külföldön élünk évente amúgy is csak 4x 5x találkoznak, egyszerűen nem szeretném ha egy másik országban lennének 1000 km re tőlem minden egyéb ok nélkül mikor nem bízom anyósomban, abba se ha a gyerekek nem éreznék jól magukat felhívna e stb. én pedig nem akarok direkt megszabadulni tőlük (1-2 hétre gondolok!) mindkét gyerek 4 év alatti.
2014. jan. 22. 15:13
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
ja, szóval nem arról van szó, hogy egy délutánra elugranak nélküled fagyizni...
2014. jan. 22. 15:26
 16/18 A kérdező kommentje:
természetesen nem. ha jönnének vagy mennénk nyaralni stb. bármikor elmehetnének nélkülem akárhova (fagyizni, állatkert stb) sőt nekem is jól jönne :)
2014. jan. 22. 15:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem írta a kérdező hogy eltiltja a nagyszülőktől a gyerekeket.!!! nem tudom páran hol olvastatok ilyet.

A férjeddel beszéld meg. Van jogod ahhoz hogy úgy engedd a gyerekeidet a nagyszülőkhöz, ahogy te akarod. Jelen esetben felügyelet mellett.

Én is így csinálnám :ha megtudnám hogy valamelyik nagyszülő például megütötte az én gyerekemet.

De ez csak egy példa volt.

2014. jan. 22. 16:01
 18/18 anonim ***** válasza:
De jókor jött ez a kérdés, épp emiatt jöttem erre az oldalra! Jó tisztában lenni ezekkel, az én anyósom ma már szintén bírósággal jött, pedig nem is válunk a fiával, csak köztünk olyan a viszony, hogy ihaj... Ő a fejébe vette, hogy heti 1x ő megy a gyerekért az óvódába és náluk lesz este és a fürdetésre hozzák vissza.(nem kérte ezt, hanem kiabálva közölte, hogy márpedig így lesz és ebből nem enged) Az nem érdekli (ő mondta szó szerint), hogy a fiával ketten mondtuk, hogy fáradt ez a kis gyerek, csak az anyósom érdeke számít. Megoldjuk, valószínű inkább 2 hetente hétvégente, legalább ők is megnyugszanak, hogy unokázhatnak és nekem sem kell találkozni velük... Külföld az más kérdés...
2014. jan. 23. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!