Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hagynátok, hogy anyóson...

Hagynátok, hogy anyóson beleszóljon a névválasztásba?

Figyelt kérdés
Kislányunk lesz, a Fanni, Zoé, Zsófia nevekben gondolkodunk, de anyósnak mindenhez van egy rossz szava... Ez túl modern, ezt nem lehet becézni, ezt csúfolni fogják. Már kezdem nagyon unni, van 3 gyereke, mindnek olyan nevet adhatott, amilyet szeretett volna, nekem meg ő lesz az elsőm, meg amúgy is a miénk!!!
2014. jan. 6. 07:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%
Párom anyja,apja és a keresztanyja is bele akart szólni. A fiú névnél a szülei erősködtek,hogy ugyanaz legyen a neve,mint a páromnak, miután nem az lett (nekem nem tetszik,hogy ugyanúgy hívnak egy gyereket,mint az anyját vagy az apját), a párom apja kijelentette,hogy o akkor is úgy fogja hívni az unokáját,mint a fiát. Megjegyzem,hogy a párom sem az apja nevét kapta. A párom keresztanyja pedig kilátásba helyezte,hogy ha lany lesz,és nem az ő nevét kapja,akkor nagyon meg fog haragudni. Pont tojtam ra,alapból nem is tetszik a neve, és azt sem akartam volna,hogy a gyerekemnek Karácsonykor legyen a névnapja. Végül fiunk lett és második keresztnévnek megkapta az apja nevét is.
2014. jan. 6. 08:07
 12/26 anonim ***** válasza:
89%

Beleszólni nem engednem a saját édesanyámat se. Esetleg kikérném a véleményüket, de meg azt sem biztos, főleg, ha így reagalnának többet nem avatnam be őket.

Pl nekünk még nem aktuális, anyósom mgis rákérdezett.. Ott oltak sógoromék is...mondtam h ezek tszenek, de igazából annyira nem eszeltünk róla, és nekem is minden évben ha hallok neveket, akkor változik..

Nah kikezdték mind a 4 nevet.

Erre annyit mondtam, hogy igazából minden nevet lehet csúfolni, de szerencse, hogy ezt majd kettőnknek kell eldöntenunk a férjemmel...

Akkor volt nagy nézés...úgyhogy őket nem fogom beavatni, ha anyukám hasonlóan reagálna akkor őt sem...ő viszont olyan típus, ogy elmondja a véleményét, es közli, hogy nekünk kell tetszenie nem neki, és mi döntünk...de csúfolódik, mint a sógornőm és a sógorom pl..

Most kicsit érzékenyebb vagy szerintem... Legyinnts csak rá, hallgasd meg, ne bosszankodj! úgyis ti döntötök, nem?

2014. jan. 6. 09:09
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
De NEM csúfolódik...(bocs a hibákérkt vmiért nem jelennek meg betűk, bénázok a táblagép billentyűzetén..)
2014. jan. 6. 09:12
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Az ég világon semmi köze a nagyszülőknek az unoka nevének kiválasztásához. Ötleteket adhatnak, hátha megtetszik nektek valami, de ha nektek van ötletek, akkor csak annyit tehet, hogy elfogadja és örül, hogy unokája lesz. Mi elég egyedi nevet találtunk (eddig még senki nem is hallott róla, aki kérdezte, kivéve a nagymamámat) féltem is a véleményektől, de szerencsére csak a testvérem húzta látványosan a száját, a többiek valószínűleg úgy ledermedtek, hogy kritizálni sem bírták. Bár az anyukám azóta többször is megkérdezte, hogy biztosan anyakönyvezhető-e. :)
2014. jan. 6. 09:18
 15/26 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem találjatok ki valami totál gáz nevet, és mondjátok azt, hogy úgy fogják hívni.:) Sokkolják csak magukat.

Ti elég jó neveken gondolkodtok szerintem, ne hagyjátok, hogy ezeket lefikázzák. Fikázzák a fiktív nevet, ha ez esik jól nekik.

2014. jan. 6. 09:34
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

Nem. Két, egymást szerető és egymást választó felnőtt ember magándolgaiba senki semmilyen mértékben sem szólhat bele. Tanácsot adhat, elmondhatja a véleményét. Majd meghallgatjuk és eldöntjük, hogy megfogadjuk-e vagy sem.

Anyósod nem ezt teszi. Anyósod a ti általatok választott neveket addig f--ikázza, amíg el nem megy a névtől a kedvetek, aminek az az egyenes következménye, hogy lesz egy olyan név is, amit nem f--ikáz - na az az ő akarata. Tehát ő dönti el, hogy fogják hívni a gyereketeket. Ki is lesz tulajdonképpen az anyja és az apja ennek a kicsinek?

Ha te vagy a nő, akkor csakis a legbelső sugallatra hallgass. ŐRÁ, ott belül. :)

2014. jan. 6. 11:10
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
Nem, senkit nem engedtünk beleszólni, amikor kérdezgették hogy mi lesz a neve mindig azt mondtuk hogy még nem tudjuk, van időnk :) csak a pároddal beszélgessetek a nevekről és rögtön meg van oldva a probléma!
2014. jan. 6. 11:34
 18/26 anonim ***** válasza:
74%
Fanni a mi egyik nevunk volt lany esetere!
2014. jan. 6. 11:37
 19/26 anonim ***** válasza:
78%
Tanácsot adhat (hátha gondolt vmire, amire mi nem), beleszólni nem szólhat bele. A férjednek kellene amúgy rendreinteni. Csúfolni amúgy minden nevet lehet, ha a srácok a suliban csúfolni akarnak vkit.
2014. jan. 6. 11:40
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Az egyik barátnőm és a párja titokban tartották, hogy milyen nevet választottak, épp ezért, mert biztosan kaptak volna kritikát, vagy lebeszélést, hogy ezt azért ne, amazt azért ne, stb. Aztán amikor megszületett a kislányuk, akkor küldtek egy körüzenetet a családnak, barátoknak, egy kis versbe foglalva az új családtag érkezését, a nevével együtt. :) Szerintem nagyon ötletes volt, és így tényleg azt a nevet adták amit szerettek volna, mindenféle rossz érzés, bizonytalanság nélkül, hogy jót választottak-e. Szerintem ha legközelebb feljön ez a névválasztás, mondjátok meg, hogy még nem döntöttetek, több lehetőség is van, de majd úgyis mindenki meg fogja tudni..:)
2014. jan. 6. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!