Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mi baja az anyósom...

Szerintetek mi baja az anyósomnak?

Figyelt kérdés

Következő a problémám.

Másfél éve összejöttem a barátnőmmel, akinek van egy lánya. A férje rá egy hónapra költözött el. Már 3 éve nem volt náluk rózsás a hangulat, de mi akkor jöttünk össze, mikor a férje közölte, hogy ő most elmegy 1-2 hétre gondolkodni.

Na a lényeg a férj elment, a család befogadott, anyóssal, apóssal is jól megvoltam. Hetente felhívtam őket (vidéken laknak), hogy mizújság velük.

3 hónapja elvált végre a barátnőm, és anyósom viszont 2 hónapja teljesen kifordult önmagából. Bármit mondok, ő tuti kijavítja, vagy megkontrázza valamivel. 1 hónapja majdnem ráborítottam az asztalt, mert 10 perc alatt legalább 30-szor szólt be. Majdnem karácsonkor se mentem le. Karácsonykor nagyon kerültem, ám múlt héten fel kellett hívnom, na adott az arcomnak. Telefonom csak azért nem vágtam a földhöz, mert drága volt.

Barátnőm már beszélt vele, meg az apósom is, és állítólag mindenkivel ilyen "jófej" mostanság. Csak én ezt kezdem nehezen viselni. Teszem hozzá sose mondtam semmi rosszat róla, még a háta mögött se, mert nagyon bírtam, eddig a pontig.

Ötlet?

2013. dec. 31. 02:15
 1/9 A kérdező kommentje:

Köszi, csak nálam ez már odáig fajult, hogy már tényleg beszélni se akarok vele, válaszolni meg végkép nem.

De megfogadom a tanácsot.

2013. dec. 31. 02:48
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

"Szeresd az ellenségedet,,,

...bele fog dilizni!!!"...

...ha érted,,,vagy legalább is tegyél úgy,,, hihi :)

2013. dec. 31. 03:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenkivel szemben megváltozott a viselkedése, én valami más okot keresnék a háttérben. Mert akkor ez azt jelenti, hogy nem utál téged, hanem esetleg akaratán kívül mindenkit. Igen, akaratán kívül.

- magas vérnyomás

- kezdődő Alzheimer

- és még ezer más oka lehet annak, hogy hirtelen mindenkivel veszekszik, csak két, esetleg három embert fogad el.

Tudom, hogy nagyon, de nagyon nehéz, de az a legkönnyebb megoldás a megnyugtatására, ha bármit is mond, nem reagálsz rá, csak kedvesen. És beszélgessetek-nézzetek utána a barátnőddel együtt - mondom EGYÜTT -, hogy mi okozhatja nála ezt a hirtelen változást, ami másokkal szemben is sértődést okozhat (pl. szomszédok, stb.)

ha csak és kizárólag veled szemben lenne ilyen, akkor azt mondanám, hogy valami miatt megharagudott rád. De azt irtad, másokkal is ilyen "jófej", ez azt jelenti, hogy máshol kell keresni az okokat.

Sok sikert (és türelmet) és boldog új évet :)

2013. dec. 31. 03:28
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

1. Ha az anyós ennyire megváltozott, akkor SZEMÉLYES találkozáson megkérdezném, hogy konkrétan mi a baja veled. (Ehhez az kell, hogy tudd magad fegyelmezni és akárhogy hözöng, maradj tárgyilagos és az általános szöceggel ne foglalkozz)

2. Ha mindenkivel ilyen, akkor nem értana az apóssal - meg az esetleges egyéb közeli családtagokkal megbeszélni, hogy mi lehet vele. Ugyanis több minden állhat a háttérben, a korától függöen klimax súlyosabb formában, Alzheimer, vagy egyéb demenz-betegség.

3. Amit az elsö írt, az tök hülyeség, rengeteg 60 és idösebb ember nem viselkedik így, ezen kivül 60 körül még közel sem ért véget valaki élete, sokaknak még teljes gözzel megy és élvezik is azt.

2013. dec. 31. 08:13
 5/9 II.Dartheon ***** válasza:
73%
Egyetértek ötössel.. és az, hogy nyelsz minden következmény nélkül, az elég durva... írtad, hogy mindenkivel szemétkedik.. nézd, ötös jól leírta a dolgot, de én arra is gondolok hogy rájött az h megmutatja ki a menő.. most nem azt mondom hogy baxxál le neki kettőt ,.. ááh nem, ha nekiállsz veszekedni vele akkor csak növeled a "máját".. ez nem megoldás.. de akkor is.. szreintem is ülj le apóssal meg a többiekkel besélzni, aztán kezeltetni..
2013. dec. 31. 08:29
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
Talán beszélni kellene a volt férjjel és megkérdezni, hogy neki milyen volt a kapcsolata a volt anyóssal, vele nem viselkedett-e így......
2013. dec. 31. 09:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Ez nekem is szögett ütött a fejemben, de az mégnagyobb patkány, most a barátnőmet folyamatosan zsarolja apró dolgokkal, amik a gyerekkel kapcsolatos. Meg ő is szívja a barátnőm vérét.

Ja most kijút.

2013. dec. 31. 11:41
 8/9 anonim ***** válasza:
57%
Tapasztalatból mondom az a legjobb ha kedves maradsz és szépen kezded leépiteni a kapcsolatot vele.Semmi információ ne menjen ki rólad/rólatok. Nekem a végén már csak születésnap, husvét, karácsonyra kolátozodott a kapcsolattartás. Ne engedd magadhoz közel, legyél tárgyilagos és ne találkozz vele. Különben az is lehet hogy beteg, de lehet mindenkit irányitani akar. Tehát ne veszekedj vele, ne reagálj a mondokájára, csak max. meghallgatod, bólogatsz, hagyd rá, semmi kommunikációs kiskapu, ha csak egy picit is reagálsz rá, azzal ő rögtön visszavág. De ha csak a falnak beszél, akkor előbb utóbb abbahagyja. Nekem bevált és a végén teljesen normálisan megkérdezte, hogy vagyok, mondjuk jópár évbe telt.
2013. dec. 31. 12:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi!

Kösz mindenkinek! Mentek a zöld kezek!

2013. dec. 31. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!