Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Karácsonyra használt hálóinget...

Karácsonyra használt hálóinget kaptam egy családtagtól. Mindig ilyesmit kapok. Nem értékes ajándékra vágyom, inkább adna egy mézeskalácsot amit tudom jó szívvel ad, de ez a nemtörődömség nagyon bántó. Én vagyok túl érzékeny?

Figyelt kérdés
Ő pénzt vár el minden évben mert "szüksége van rá".
2013. dec. 25. 16:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem vagy túlérzékeny, ez minden jó érzésű embert bántana, mert rendkívül megalázó "ajándék". Azt sugallja, hogy a számára te ennyit érsz. Nem beszélve arról, hogy eszébe sem jutott, hogy te mit szeretnél, és minek örülnél igazán.

Ha biztosan tudom, hogy használt, én azonnal visszaadnám neki, azzal, hogy részemről a VELE kapcsolatos ajándlkozás be van fejezve. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten is. Ez természetesen magában foglalja azt is, hogy mindnegy, hogy ő mit vár el, én nem adok neki semmit.

Az a baj azzal, hogy ha te is használt cuccokat kezdesz el neki ajándékozgatni, csak hogy visszaadd a durvulást, hogy leránta saját szintjére, ahol már legyőz a rutinjával. Máris elérte, hogy azonosított magával (értsd: te sem vagy ám jobb nála, hiába képzeled...).

Ezért a legegyszerűbb ilyenkor a nyílt konfrontálódás és utána az ignorálás.

Szégyellem leírni, de nekem a saját "édesanyám" is próbált egyszer ilyet játszani - én azonnal fordulásból visszavágtam hozzá. Mégis, mit képzel, mi vagyok én?

2013. dec. 25. 17:47
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
21-es voltam. Még annyit: a férjednek nincs igaza, és nem valami szép tett tőle, hogy a homokba dugva a fejét valójában még mindig az anyját védi - nem akarván látni, hogy az milyen kicsinyes, önző, aljas és szemét ember.
2013. dec. 25. 17:50
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem,ha valakinek nincs pénze drágább ajándékra,de azért ez nagyon gáz.Ráadásul neki ELVÁRÁS a pénz.Elmesélek egy hasonló szitut,aztán leszoktattuk az illetőt a gagyi ajándékokról,nálunk bevált :).

Ha vendégek jönnek hozzánk,igyekszünk mindig a tőlünk telhető legjobb borokat kínálni (nem kell drágákra gondolni).Volt egy rokonunk aki ha jött hozzánk,mindig sz.r bort hozott ajándékba.Aztán persze előkerült a mi borunk,azt itta rendesen,az övé meg elfelejtődött...Ezt pár évig eljátszotta,de elegünk lett abból,hogy hozzánk passzolja ezeket,a miénket meg egyedül begyűri.Egyik évben elraktuk a gagyi borát,következő évben szépen megkínáltuk vele.Egy elég rövid párbeszéddel megoldódott a probléma:

-Hú,ez elég pocsék bor...

-Ezt te hoztad tavaly...

Azóta nincs gond :).Nem arról volt szó,hogy nincs pénze rendes ajándékra,egyszerűen nem akart költeni és megerőltetni magát,egyszerűbb volt kapott a szörnyű borokat tovább passzolni nekünk.Szerintem jövőre add vissza ajándékba a hálóinget,és mondd azt,hogy "jajj mama,ne haragudjon,nem tudtunk idén pénzt adni" :).

2013. dec. 25. 18:55
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Jelen pillanatban én sem vagyok eleresztve anyagilag, de ez durva.

Én odaadnám a kutyusnak, ő majd eljátszik vele :)

2013. dec. 25. 19:00
 25/38 A kérdező kommentje:

23-as! :))) ez nagyon jó sztori!

Nagyon jól sikerült megleckéztetni az illetőt a borával!

Ezen elgondolkodtam:)

2013. dec. 25. 19:03
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is visszaadnám neki jövőre a pénz helyett és megbeszélném hogy nincs több ajándékozás, ezentúl csak legyen egy jó ebédelés valakinél.
2013. dec. 25. 19:26
 27/38 anonim ***** válasza:
71%
Én a helyedben látványosan nem örülnék neki. Sőt, még félre is dobnám, mert kb annyit ér.
2013. dec. 25. 22:01
 28/38 mustafa33 ***** válasza:
84%
Ugyan azt ne add vissza, de egy áttlátszóra könyökölt pulóvernek meglesz a kívánt hatása..
2013. dec. 27. 21:03
 29/38 mustafa33 ***** válasza:
86%
Még megtoldhatod pár szóval is: - ez úgy illik magához ☺.
2013. dec. 27. 21:04
 30/38 A kérdező kommentje:
mustafa33: :))))
2013. dec. 27. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!