Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Legyen lelkiismeretfurdalásom...

Legyen lelkiismeretfurdalásom amiért egyáltalán nem megyünk át párom szüleihez karácsonyozni, mert rossz a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés

Párommal három éve vagyunk együtt, már együtt is lakunk, ez lesz az első karácsonyunk. Kedvesem édesanyja sajnos már elhunyt, alkoholista apjával és lecsúszott bátyjával élt együtt.

Valamilyen szinten szereti őket, de neki sincs túl jó kapcsolata velük, nekem pedig egyenesen borzalmas.

Rosszindulatúak, egy percig sem fogadták el a kapcsolatunkat, állandóan engem furkáltak mert mióta együtt vagyunk a párom nem támogatja őket anyagilag. (Diákok vagyunk, mi is nehezen élünk meg és ha őszinte akarok lenni alkoholistának nem is szívesen adok.)

A karácsonyt végre valahára kettesben szeretnénk eltölteni, ami adott is mert sikerült összeköltöznünk. Azonban eszi a máj őket, hogy a párom nem megy át karácsonyozni. Ennek legfőbb oka, hogy én nem vagyok rájuk kíváncsi, nem vagyok hajlandó átmenni hozzájuk, a kedvesem pedig nem hagyna itthon egyedül. (Meghalt az édesanyám)

Ajánlott fel alternatívákat, hogy átmegy előtte de nekik ez jó. Végül abban maradtak, hogy egyik este karácsony előtt átugrik hozzájuk. Persze puffognak rám.

Lelkiismeretfurdalásom van, mert ez így azért nem jó. De végülis miért kéne olyan emberekkel töltenem a karácsonyt akivel nem vagyunk mindketten jóba? Nem a szeretetről kell, hogy szóljon ez az ünnep? Mi szeretnénk megjátszani magunkat.

2013. dec. 18. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod
2013. dec. 19. 15:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
*vagy hát nekem mindegy:) csak szerintem nem kéne,hogy legyen:)
2013. dec. 19. 15:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, ez egy klasszikus probléma.

Egyet gondolnék végig a helyedben/helyetekben:

Akarom e rosszul érezni magam azért, hogy a másik jól érezze magát?

Ha nincs valódi szeretet, (márpedig a párod családja részéről nincs, ez nyilvánvaló), akkor egy együtt karácsonyozás nem több egy képmutatásnál.

Nem, szerintem ne legyen lelkifurdalásod!

2021. dec. 20. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!