Kislányom egy hetes, és éjjel még nehezen alszik. Néha azt veszem észre, hogy elfogy a türelmem és erőteljesebben veszem fel, mert fáradt vagyok. Viszont reggel lelkiismeretfurdalásom van. Rossz anya vagyok?
Dehogy is vagy rossz anya,csak fáradt vagy még,mert nem szoktad meg ezt az uj helyzetet,majd belejössz a dologba hidd el,kell még egy kis idö azért,hiszen még csak egy hét telt el!Ne legyen lelkiismeret fordulásod,hiszen jó anya vagy,csak fáradt te is,de meg lehet szokni!:)
Boldog babázást neked!
És nem vagy rossz anya,igen is te vagy a babád világ legjobb anyukája!:)
Hááát.... nekem elég gáz, amit írsz! Most született a babád és már képes vagy vele türlmetlen lenni? Mi lesz később??? Amikor - ahogy előttem is írták - jön a hasfájás, fogzás, szeparációs szorongás, esetleg betegségek, megfázás, éjjeli orrszívás, stb. ?
Egy hetes babám mellett gyakran azon kaptam magam, hogy éjjel is csak nézem őt és próbálok betelni az érzéssel, hogy ő az enyém.... Amúgy elég szánalmas állóképességed lehet, ha egy hét után kidőlsz. :-(
hát....szreintem ülj le és gondolkodj el egy kicsit. nem hiszem, hogy rossz anya vagy, mert akkor nem lenne lelkifurdalásod, vsz te is érzed, hogy ez gíy nem helyes. innen már csak egy lépés, hogy változtass rajta. ilyenkor az ember fáradt, a szülés még benne van, a hormonjai még nem álltak helyre....de a babát akkor sem szabad durván kezelni. valószínűleg arra sem voltál felkészülve, hogy nem felttelnül csak enni és aludni fog, hanem bizony sokat fog sírni, éjjel felébred stb. később még rosszabb is lehet, mert nem alussza át minden baba az éjszakát 2 hetes korától...van aki még egy éves kora után is többször kel éjszaka. lehet, nálatok nem így lesz, de léélekben készülj fel rá, ha mégse, akkor vsak megkönnyebbülsz majd. de az enyém pl. 16 hós koárig egy szem éjszakát nem aludt át. amikor jöttek a fogai, meg beindult a mozgásfejlődés, akkor meg egyenesn rémálom volt....de túléltük. szóval szedd össze magad, én javaslom, hogy amikor a babád nappal alszik, dőlj le te is. amíg az enéym 2x aludt nappal, délelőtt mindig lefeküdtem vele.
szóval: a baba nem tehet róla, hogy fáradt vagy, és még sokáig fáradt leszel, ez gyakran a kicsi babával jár (meg a nagyobbal). :) pihenj amikor tudsz, és tartsd észben, hogy nem lesz ez így mindig! és kérd meg anyukádat, vagy a férjedet, hogy néha váltsanak le a baba körül.
jó babázást!
19 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!