Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom egy hetes, és éjjel...

Kislányom egy hetes, és éjjel még nehezen alszik. Néha azt veszem észre, hogy elfogy a türelmem és erőteljesebben veszem fel, mert fáradt vagyok. Viszont reggel lelkiismeretfurdalásom van. Rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 09:49
1 2
 1/12 Bea24 ***** válasza:
100%
Szia! Ő még nagyon picike, kell neki egy kis idő, amíg megtanulja, hogy éjjel aludni kell, meg hát ők még éjjel is legalább egyszer felébrednek enni. Valószínű Te sem Vagy kipihent, kell egy pár hét, amíg beleszoktok, elég nehéz ez az első időszak, de túl lesztek rajta. :)Ha hirtelen indulatos leszel, vegyél 3 mély nagy levegőt és úgy vedd ki az ágyikójából.
2010. júl. 24. 09:55
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

Dehogy is vagy rossz anya,csak fáradt vagy még,mert nem szoktad meg ezt az uj helyzetet,majd belejössz a dologba hidd el,kell még egy kis idö azért,hiszen még csak egy hét telt el!Ne legyen lelkiismeret fordulásod,hiszen jó anya vagy,csak fáradt te is,de meg lehet szokni!:)

Boldog babázást neked!

És nem vagy rossz anya,igen is te vagy a babád világ legjobb anyukája!:)

2010. júl. 24. 09:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya.Nem is szabad ilyenre gondolni. Inkább csak fáradt és kimerült.Próbáld meg, hogy amikor alszik, ha teheted te is aludj egy picit.Pihentebben másképp látod a helyzetet meglátod.Nyugodtabb leszel.Ha viszont ingerült lennél sokat segít, ha kicsit szippantasz egyet-kettőt a jó levegőből az ablaknál, erkélyen.
2010. júl. 24. 09:58
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Egy hetes, és már elfogyott a türelmed?? Elég hamar, mi lesz veled később, amikor jönnek a hisztik, a hasfájás, a fogak? Szerintem túlságosan türelmetlen vagy, gondold át, nincs-e ennek valami egyéb oka. Mármint a feszültségnek, ami benned van. Általában az egy hetes babát az ember úgy fogja, mint egy törékeny kis valamit, nem erőteljesebben. Vigyázz, mert szerintem ez később, amikor több probléma lesz vele, agresszióhoz vezethet. Meg kell keresni a feszültség okát, mert az nem a valódi ok, hogy egy hetesen még nem alszik el könnyen...
2010. júl. 24. 10:00
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Hááát.... nekem elég gáz, amit írsz! Most született a babád és már képes vagy vele türlmetlen lenni? Mi lesz később??? Amikor - ahogy előttem is írták - jön a hasfájás, fogzás, szeparációs szorongás, esetleg betegségek, megfázás, éjjeli orrszívás, stb. ?

Egy hetes babám mellett gyakran azon kaptam magam, hogy éjjel is csak nézem őt és próbálok betelni az érzéssel, hogy ő az enyém.... Amúgy elég szánalmas állóképességed lehet, ha egy hét után kidőlsz. :-(

2010. júl. 24. 10:12
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Amikor szültem, volt a szobában egy csaj, aki azalatt a 3 nap alatt is egy csomót türelmetlenkedett a babájával, míg bent voltunk. Nem mondom, hogy kiabált vele, mert láthatólag visszafogta magát miattunk, de nagyon rossz volt végignézni, hallgatni, amilyen stílusban beszélt azzal a pici 1-2-3 napos babával. Hát igen, elég sírós volt szegényke, de nem is csoda. "Nem igaz, hogy nem bírod abbahagyni a sírást!!! Na jól van, akkor sírjál, sírjál hangosabban!!!"
2010. júl. 24. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

hát....szreintem ülj le és gondolkodj el egy kicsit. nem hiszem, hogy rossz anya vagy, mert akkor nem lenne lelkifurdalásod, vsz te is érzed, hogy ez gíy nem helyes. innen már csak egy lépés, hogy változtass rajta. ilyenkor az ember fáradt, a szülés még benne van, a hormonjai még nem álltak helyre....de a babát akkor sem szabad durván kezelni. valószínűleg arra sem voltál felkészülve, hogy nem felttelnül csak enni és aludni fog, hanem bizony sokat fog sírni, éjjel felébred stb. később még rosszabb is lehet, mert nem alussza át minden baba az éjszakát 2 hetes korától...van aki még egy éves kora után is többször kel éjszaka. lehet, nálatok nem így lesz, de léélekben készülj fel rá, ha mégse, akkor vsak megkönnyebbülsz majd. de az enyém pl. 16 hós koárig egy szem éjszakát nem aludt át. amikor jöttek a fogai, meg beindult a mozgásfejlődés, akkor meg egyenesn rémálom volt....de túléltük. szóval szedd össze magad, én javaslom, hogy amikor a babád nappal alszik, dőlj le te is. amíg az enéym 2x aludt nappal, délelőtt mindig lefeküdtem vele.

szóval: a baba nem tehet róla, hogy fáradt vagy, és még sokáig fáradt leszel, ez gyakran a kicsi babával jár (meg a nagyobbal). :) pihenj amikor tudsz, és tartsd észben, hogy nem lesz ez így mindig! és kérd meg anyukádat, vagy a férjedet, hogy néha váltsanak le a baba körül.

jó babázást!

19 hónapos kislány anyukája

2010. júl. 24. 11:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ő nem tud még "könnyen" aludni, egy hete még benned ringatózott békésen a csupasz kis teste, összegömbölyödve. Sosem volt éhes, sosem volt egyedül, most meg ruhában, pelenkában, számára hűvösben, néha éhesen kell léteznie, néha nagyon egyedül van... próbáld elképzelni, hatalmas váltás, meg kell szoknia a kinti létet. Ez talán ad egy kis türelmet felé.
2010. júl. 24. 11:46
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell azért megenni szerencsétlent, fáradt, ami azért elég sokszor előfordul. Persze lehet más miatt idegesebb és nem a babán kell levezetni, ez tény, de csak ő ismerheti a helyzetét. Szerintem gondolg végig hol lehet a hiba, kezd el renberakni, mert az igaz jönnek még keményebb éjjelek is. Próbálj nappal is lefeküdni kicsit, ha tudsz, csak pihenni nem muszály aludni, kérj segítséget. NEM VAGY ROSSZ ANYA.
2010. júl. 24. 11:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Még nem váltál anyává, most tanulod. Nagyon legyél magaddal szigorú, hogy nem veheted föl erősebben, nem rázhatod meg stb. amikor az ember ideges és hullafáradt, néha legszívesebben ledobná, rávágna a seggére, és kiszaladna a világból. Még nagyon sok van előttetek, még nem is ismered... ne feledd: a baba vendég a háznál! És fog aludni, mindig jól alakul!
2010. júl. 24. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!