Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagyon gáz lenne a szülőktől...

Nagyon gáz lenne a szülőktől pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy lenne egy ház, nagyon jó áron, nagyon jó állapotban. A pénzünk meg van rá, de kellene még a bankszámlánkon lévő pénzhez 4 millió forint, mert a pénzünk egy része le van kötve, és azt csak pár pár hónap múlva tudjuk kivenni, de akkor rögtön vissza is adnánk a kölcsönt a szülőknek.

Megtehetik, hogy adnak nekünk kis időre kölcsön, nem söpörnénk ki alóluk mindent, de gáz lenne eléjük állni és pénzt kérni?

2013. dec. 11. 19:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

EMBEREK!

Cicafülűlány értelmes választ adott... Gratulálok. Szóval Te majd elvárod a gyerekedtől, hogy támogasson? Az ilyen szülőktől mentsen meg a világ!

2013. dec. 11. 20:28
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
Ha ez a kérdés egy nagy ház vásárlásakor egyáltalán felmerül, akkor ott biztos van egy olyan ok, amiről nem írtál. Te magad is tudod, hogy ez nem nagy gázlenne. De biztos nem a te pénzedról van szó, és biztos hogy nem a te szüleidről. Te talán a meny lehet, vagy a hatodik feleség.
2013. dec. 11. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

Mi ebben a gáz? Ez szerintem teljesen természetes, hogy pár hónapra kölcsönadják a szülők (ha megtehetik) hogy a pár meg tudja venni a házat és ne kelljen hitelt felvenni.

Ha visszaadjátok pár hónap múlva, akkor itt senki sem járhat rosszul.

Én eladóként nem mennék bele, hogy csak egy részét fizesse ki a vevő és a fennmaradó részt x hónap múlva.

2013. dec. 11. 20:53
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudj de én még a gyerekemnek se adnék csak úgy 4 milliót.
2013. dec. 11. 22:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne gáz. A család alapvetően azért van, hogy segítsen. Anno a szüleim is így vettek házat, csak ők egy ismerőstől kértek kölcsön. Írtak szerződést, semmi gond nem volt ezzel.
2013. dec. 12. 06:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem, nem lenne gáz. Nem is értem a kérdést. Kitől kérnétek, ha nem a szüleitektől? Különben ha lenne én simán adnék csak úgy is a gyerekemnek bármennyit is. Nem kölcsön, hanem csak úgy.
2013. dec. 12. 07:46
 17/20 anonim ***** válasza:

rendesen papírozzatok le mindent közjegyző előtt

hiába család nem árt ha van papír róla - nem feltétlen miattatok hanem pl a későbbiekben a rokonok miatt

am ha ilyen lenne szívesen adnék a gyerekemnek

és anyám is szívesen adna ha kérnék

család legyen összetartás segítés

szerintem nem gáz a dolog

2013. dec. 12. 08:41
 18/20 A kérdező kommentje:

Én a menyük vagyok. A ház tulajdonos nem menne bele, hogy most kifizetünk 8 millió forintot, aztán pár hónap múlva a többit. Ez a pénz azért kell nekik, hogy el tudjanak költözni. Úgymond sürgős.

Nagyon jó kapcsolatom van a férjem szüleivel, sajnos az enyémek már nem élnek.

A pénzt a lekötéseinkből 4 hónap múlva tudnánk kivenni, akkor azonnal vissza is adnánk.

Szeretnénk azt a házat nagyon, most egy kis lakásban élünk, de mindketten egy házat szeretnénk kerttel.

Nem szeretünk kölcsön kérni, tartozni, soha nem is volt tartozásunk senki felé, most sem szerettünk volna, de úgy gondoljuk kár lenne banki hitelt felvenni, hatalmas törlesztővel, mikor a pénzünk megvan, csak éppen 4 hónap múlva tudunk hozzájutni.

2013. dec. 12. 11:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így voltunk. Nekünk is csak néhány hónapra kellett kölcsön 1,5 millió forint. Mi a férjem egyik rokonától akartunk kölcsön kérni 3 hónapra, akiknek ez az összeg egy hétvégi bulin elmegy, de anyósom azt mondta, hogy neki van ennyi pénze, szívesen kölcsönadja. Végül nem is egy összegben, hanem havonta kérte a törlesztést, és mikor 1milliót kifizettünk, akkor közölte, hogy a többi ajándék, mert ennyit szánt egyébként is a lakásvásárlásunkba belesegíteni.

Az én szüleim is szó nélkül megtették volna, ahogy ők meg bútort vettek nekünk és padlót, pedig mi is ki tudtuk volna fizetni, de mire beálltam a kasszához, már kiderült, hogy fizetve van.

Nálunk ez természetes, mi a tesóinkkal is szó nélkül segítünk egymáson is és a szüleinknek is, ha szüksége van rá valamelyikünknek. Például tavaly lejárt az életbiztosításunk, és nem is volt kérdés, hogy mindkettőnk szüleinek és a testvéreinknek is adtunk belőle pénzt. A felét szétosztottuk közöttük, mert egy család vagyunk, és ki segítsen, ha nem mi segítünk egymáson?

2013. dec. 12. 16:04
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Ott a pont a 19-esnél. Így működik egy normál család. Akinek nem ilyen a gondolkodása, sajnos nem a legjobb családba született. :(
2013. dec. 12. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!