Anyosom tegnap felhívott és nagyon durván kiosztott, hogy papucsot csináltam a fiából. Hogyan reagáljak erre?
Mivel a kerdesbol nem derul ki, de ha mar mashonnan is hallottad vissza. Baratnodtol, szomszedtol, fodrasztol. Akkor nem biztos az Anyosnak nincsen igaza. Meg aztan ilyenkor szokott kiderulni, hogy a fia mondjuk eligerkezett aznapra az Apujanak segiteni, vagy barmi mas. Csak errol a kerdezok elfelejtenek tajekoztatni.
Nem nagyon lattam meg olyan Anyost, aki "Csak ugy" leszidja a menyet. Dehat akkor konyveljuk el az Anyost egy idegbeteg baromnak. Ugyis az tetszik itt Mindenkinek! Hatha akkor felpontoznak!!! :D
Papucs? Akkor az enyem is az lenne?
Amikor en erek haza kesöbb munkäbol ö szo nelkül nekiäll fözni vagy epp takaritani.
De ö nem azert csinälja, mert en kertem rä, hanem mert igy lett nevelve.
Az anyosod nem normälis. En szolnek a ferjemnek, hogy ällitsa le anyukät.
Illene mélyen magába néznie, mert a férje főzött rá?:D
Ejj, akkor én sürgősen magamba nézek, mert nekem nagyon szeret főzni, és a múlthét 3x is ő készítette az ebédet/vacsorát. Micsoda szégyen! :DD
MONDD EL NEKI.
Mert ha most nem mondod el, hanem tartogatod, anyós még hússzor fogja büntetlenül letépni a fejed, aztán a férjed nem fogja tudni, miért vagy idegroncs, miért akarsz válni, és elmenekülni.
Nem a meglepetés a legfontosabb, hanem a házasságotok.
Na, én meg már láttam olyan anyóst, sőt apóst is, aki semmiségekért leosztja a menyét, vejét. Mindegy.
Egyébként szerintem tökmindegy, hogy hányszor mondták a kérdezőnek, hogy papucs a férje, meg hogy ki mondta.
Felnőtt emberekről van szó, ha esetleg a férfi mégis papucs lenne, akkor ez az ő dolga, neki magának kell megoldania, nem pedig az anyósnak, vagy bárkinek megkérni a feleséget, hogy ugyan ne csináljon már papucsot ebből a szegény, ártatlan emberből! :D Röhej.
Felnőtt emberek hadd döntsék már el maguk, hogy hogy élnek, hogy osztják be a háztartást, pláne azt, hogy mikor melyikük lepi meg a másikat. Ennyi.
Úgy, hogy anyóspajti ocsmány játszmáját szépen kettébontod.
1. A férjeddel leülsz és MINDENT megbeszélsz. Ebben benne foglaltatik az is, hogy nem panaszkönyvet kell nyitni anyukáról, hanem te eldöntöd, hogy anyóspajtit hogyan zárod ki az életedből - miután alaposan helyretetted! -, és erről tudjon a férjed. Magyarul: nem a férjed engedélye kell ahhoz, hogy anyóspajtit helyretedd (mert te egy felnőtt ember vagy, akit nem terrorizálhat az anyja sem, nemhogy az anyósa, sőt: senki emberia!), csak közlöd vele a tényeket. Esetleg meghallgatod a véleményét.
Ez a lépés azért kell, hogy a férjed tisztán lássa az anyja sz-rkavarásának lényegét, és így anyzuka ne tudjon éket verni a kapcsolatotokba.
2. Anyóspatit helyretenni, de nagyon keményen, és utána azonnal kizárni mindenünnen, ahol csak elérhet. Nem számít, hogy a hátad mögött minek hord el, mert az ilyen ember úgyis elhord mindennek, akármit is teszel. (És igen, vannak olyan anyósok, sőt anyák is, akik ok nélkül gyűlölik a lányukat-menyüket, ritkább esetben a fiukat - illetve az igazi ok bennük van: irigykedő, gyűlölkodő gonosz dögök.)
Telefonszám-kijezés, ha ő keres, nem veszed fel. Neten ha üzenget, kitiltani. ha FB-on vagy másutt megpróübáél mások előtt megalázni, akkor kitiltani, vagy törölni az ismerősök köréből. Tovább is gyalázkodni fog, de legalább te nem tudsz róla, és nem látod. Így csak magából csinál hülyét.
Vagy cseréljétek le a telefonszámot vadi újra, kérjetek titkosítást és ne adjátok meg neki. A fia felhívhatja, a fiához eljöhet, de te akkor nem vagy otthon.
A te házad, a te szabályaid, a te életed. Mégis mit képzel a te anyósod, mi vagy te? Egy kisovis hülye?
Én annak idején egy hasonló esetben úgy helyretettem anyóspajtit, hogy rögtön tudta, merre van hazafelé és kinek erősebb az akarata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!