Ezek után a férjem az anyósom pártját fogta, igaza van?
Anyósomnak születésnapjára hosszú gondolkodás után vettem egy porcelán étkészletet, ami nem volt olcsó, és jó sokáig jártam utána egyébként is. Tegnap adtam neki oda egyedül, a férjem nem volt ott.
Ezek után elkezdtünk beszélgetni arról hogy lesznek az ünnepek. Mondtam anyósomnak, hogy nekem sütni időm nem lesz, mert nem engedtek el szabadságra, ezért cukrászdából megrendelem majd a süteményeket. Anyósom elkezdett velem kiabálni, hogy képzelem ezt, majd fogta az ajándék étkészletet, és elém vágta, ripityára tört, de úgy, hogy az egyik szilánk megsebesítette a szememet is, és a balesetiben kötöttem ki. Mondtam a férjemnek, hogy ezek után nem vagyok hajlandó anyósommal egy levegőt szívni Karácsonykor. De őszerinte nem ronthatom el ezzel az ünnepeket.
'nem szándékosan célzott a szemedbe a porcelánnal'
ja, tehát ha amúgy sebesítés nélkül hozzádvágja a drága ajándékot, az úgy rendben van...értem én..
Jó sok válasz érkezett!
Most így ömlesztve megpróbálom kiegészíteni, mert nem akartam oldalakat írni az előzményekről, de lehet kellett volna:
Szóval én most próbaidőn vagyok a jelenlegi munkahelyemen, amit 10 hónap kutakodás után nagy nehezen találtam. Anyósom már akkor sem értette, hlogy manapság nem nem 2 nap alatt lehet elhelyezkedni. Akkor meg én voltam szemében a kitartott nő. Szóval mivel alig vagyok még itt, én elfogadtam, hogy a régebbi kollégák privilégiumot élveznek, ők mennek el előbb ünnepek alatt szabadságra. De anyósom ezt képtelen felfogni, azt hiszi szándékosan nem akarok szabadságot kivenni.Sokan kérdezték mi hangzott még el. Elhangzott még az is, hogy a gyerekünknek aki 4 éves egy kiskutyát szándékozunk Karácsonyra adni, persze kapna mást is, de ez lenne a fő ajándék. Anyósom szerint ilyet a prolik ajándékoznak. Magyaráztam neki, hogy én még gyerekkoromból emlékszem mit éreztem amikor kutyakölyköt kaptam, egekig ugrottam örömömben, de nem érti meg. A gyerekemnek akarom ezt az érzést vissza adni, meg olyan szép amikor együtt nőnek fel. Megtanulja mi az, hogy egy állatról gondoskodni kell, persze először az én segítségemmel.
Anyósom már ezen felpaprikázta magát, majd amikor addig idegesített, hogy miért nem akarok szabadságot kivenni, én is felhúztam magam, és mondtam neki annyit, hogy : Anyuka értse meg, hogy nem tudok,de tudja mit egyébként se rendelkezzen az én időm felett!!" Na erre bedühödött és repült a porcelán.
Egyébként soha nem volt még ilyen konfliktusunk, bár ritkán látom, csak ünnepekkor, vagy családi eseményekkor jóformán, de nekem már az odaúttól gyomoridegem van mindig...Van egyfajta arrogáns, sértő stílusa alapból is.
(Először mikor láttam az Édes Annát filmen, akkor az úriasszony játszó Mezei Máriára mondtam, na ez echte anyósom!)
Pszichiáterhez küldeni nem kell, rendszeresen jár, Xanaxot szed, és még valami mást.
Férjemnek ez nem meglepő, elmondása alapján az anyja - amióta ő asz eszét tudja rendszeresen tör. Mármint, ha beidegeli magát, akkor csinálja. Gyerekkorából emlékszik, hogy tört az anyja tükröt, poharakat, vázákat és még minden mást. Tehát ő ebben nőtt fel.
Balesetet hogy reagálta le? S
Akkor sehogy, mert én elrohantam rögtön, és nem magyaráztam neki, hogy nézze mit csinált. Már útközben hívtam a férjemet és állítólag ő vonta kérdőre az anyját is telefonon. De ezt nem tudom, mert nem hallottam.
Az a baj a férjem szinte kedélyesen fogja fel. :(
És nem csak hogy Karácsonykor, én az életbe látni nem kívánom az anyját, ezt megmondtam. A gyereket se szeretném ezek után engedni, hogy vele legyen. Mert ha nem tudja uralni az indulatait, még a végén kárát szenvedné ő is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!