Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi lehet a megoldás? Lakás-kér...

Mi lehet a megoldás? Lakás-kérdés.

Figyelt kérdés

A párom szülei vették azt a lakást, ahol most élünk. Ezt mindig az orrunk alá dörgölik, ezért cserébe ő rendezkedik, feljár takarítani(pedig én is takarítok), nem csinosítgathatjuk kedvünkre.Beszéltük párommal, hogy majd idővel közös családi házat veszünk. De most párom szülei kitalálták, hogy ők eladnak két lakast(azt is amiben vagyunk) és abbòl vesznek nekünk egy családit. Amiben igy nincs benn a mi pénzünk. Nekünk raér, gyereket nem akarunk még. Én ebbe semmi esetre se akarok belemenni, mert fiatal nőként vágyok arra, hogy a sajátomban éljek, afelett 2en rendelkezzünk, ne érezzem magam vendegnek.

A párom is hajlana erre az új verzióra, viszont, én zsigerből nem akarom. Ez egy állandó vita forrás. Most is zavar, de nem szólok, mert hisz tényleg az övék. Eddig azért bírtam ki, mert tudtam, hogy 4-6 éven belül már olyan bútort veszek, amit ketten választunk, ha akarom örökké átrendezhetem (az otthoni szobámat, albérleteimet is a lehetőségekhez mérten, ha kedvem szottyant átrendeztem). Én ettől nagyon félek, ebben nem lehet vitázni az öregekkel, mert ők úgyis jobban értenek hozzá.

Engem nem zavarna, ha apránként alakulna ki az otthonunk végső formája, de én pl. teljesen más bútorokat vennék.

Már azt is mondtam, hogy abba a lakásba nem teszem be a lábam, és albiba költözök.

2013. nov. 2. 10:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

az a baj, h a párod szülei nem egészséges hozzáállással rendelkeznek.

mi szerencsések vagyunk, mert vettek nekünk egy kis lakást a szüleim. a berendezésben, felújításban szabad kezet kaptam, sőt, még cicát is tarthatunk :) úgy, hogy ők fizettek mindent, nekünk csak ide kellett költözni.

beszélj a pároddal, de akár 4esben is leülhettek, nyugodtan, tisztelettudóan elmondhatod, h neked mi lenne a legjobb, és a kompromisszum felé terelnéd a beszélgetést.

nem is értem, h egyes szülők honnan veszik a bátorságot, h a felnőtt gyerekük életébe beleszóljanak, folyton dirigálnak neki. akkor inkább ne ajándékozzanak semmit és maradjanak csendben.

2013. nov. 2. 12:59
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én nem tudom elképzelni, hogy van olyan nő, aki lenyeli a békát, egy csak látszólag kényelmes életért. És belemegy egy másodhegedüs szerepbe.

2013. nov. 2. 13:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát ez attól függ. A szüleimtől elfogadnám, mert a mi családunkban ez így normálisnak számít. Anyagi helyzettől függően mindenki mindent igyekszik a gyerekének megadni, legyen az ház, vagy taníttatás, vagy "csak" befőttek.

De a férjem szüleitől nem kellene, mert ha ők adnak is, akkor nem jószívvel teszik, hanem azért, mert nem akarnak lemaradni, hadd lássák, hogy ők is, később meg verik a seggüket a földhöz, meg érzelmi zsarolással próbálkoznak.

Nem mondom, hogy adtak már életükben sokat, de azt a keveset is kár volt elfogadni így utólag. Azóta nem is szoktunk semmit. Szóval tőlük nem kéne a ház.

Én nem vagyok komplexusos, hogy bizonyítani kelljen, hogy én is meg tudom szerezni, meg ne fogadjam el, öreganyám mondta mindig, "amit adnak fogadd el", szóval csak amiatt, hogy megmutassam, ki vagyok én vagyok én vagyok, nem utasítanám vissza, sokkal inkább a várható későbbi viselkedés miatt nem kellene. Nagyobb teher az rajta, mint egy hitel!

2013. nov. 4. 16:53
 14/14 anonim válasza:

Minél messzebbre, minél hamarabb..Az anya féltékeny mert elvették tőle a kicsi fiát,(akibe tudat alatt szerelmes lehet) és tudja mit szeret az Őkicsi fia.AZ anyósodnál senki nem főz jobban.szerencsém van,

örülök hogy anyósom 20km-re lakik és akkor megyek amikor ÉN akarok....

2013. nov. 11. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!