Miért van az, hogy a fiús anyósok ilyen idióták, míg a lányosok nem?
Nincs egy házsártos anyósom, nem ez a kérdés lényege. Csak most itt olvasom a sok anyósos kérdést, és hihetetlen, hogy akiknek fiúk van, azok elvárják, hogy a feleségük kiszolgálja a pici fiúkat, sőt, ők is megteszik ezt. Nem elég kaját főzni mindennap, úgy, hogy az asszony is dolgozik közben, de még azt is elvárják, hogy az alsónadrágot, meg a zoknit kikészítsék.
Míg a lányos anyósok, sokkal lazábbak, nem ilyen begyöpösödött idióták.
Illetve kérdezném, az anyucik pici fiától, hogy nem ciki amikor anyátok ilyeneket benyög?
Sztem sok összetevője van a dolognak.
1) nők többet járnak fel a gyakorira panaszkodni (van köztük háztartásbeli, gyerekkel otthon ülő)
2) a legtöbb anya fiús (de persze vannak kivételek), és az a világvége, ha vki elveszi tőle a kicsi fiát... plusz a fiút könnyebb nehéz fizikai munkára rávenni, ha majd anyuka nem tud annyit mozogni, később
Egyébként lányos anyósból is láttam már agyrémet. Apukám nagybátyjának a felesége. Annyit szekírozta, szapulta szegény férjét apa unokatestvérének, hogy az már nem szívesen ment a családi ünnepségekre, és aki nem látott bele az egészbe, azt hitte, XY bácsi egyszerűen antiszoc, pedig csak nem bírt egy légtérben meglenni az anyóssal. Aki egyébként tényleg olyan, hogy kívülre bájos, de alattomosan támad. A kedvenc fixa ideája az, hogy az anyóst tisztelni KELL, amiért megszülte a párját a menynek/vőnek. Hát basszus, az tényleg tisztelnivaló, hogy kipottyantott egyszer egy gyereket, azt olyan kevesen tudják ugyebár -.-. Meg játssza az agyát, hogy mennyire szerette a lányát (szegény nemrég meghalt amúgy), közben meg egy csomó húzása volt, amivel nagyon keresztbe tett neki (a lányának, nem is a vejének, ráadásul). Tekintélyelvű, "tiszteltazöregetmertaztmondtam" jellegű nő. Ráz tőle a hideg.
19-es, az a legnagyobb baromság, amit életemben hallottam, egyébként. Az, hogy vki anya, az rohadtul nem jelenti azt, hogy jól is neveli a gyerekét. Lehet, hogy büszkélkedik, hogy hű, micsoda férfit nevelt belőle, pedig csak egy anyuci szoknyája mellett ücsörgő anyámasszony katonája senkit. És persze a barátnő mindig a gonosz, ha esetleg kimondja, hogy nem ért egyet az anyós elveivel. Ez az a duma, amit legtöbbször az alapvetően rosszindulatú anyósok mondanak, ha más indokuk nincsen. Mert persze az ő nevelésük az tökéletes.
Van persze nagyon gonosz meny is, de nem annyi, hogy ilyen életigazság szerű kijelentést kellene tenni...
Nálunk meg az van, hogy amióta férjhez mentem, anyám sokat cseszeget, hogy én mindent rosszul csinálok, nem főzök a férjemre, éhen hal, jaj szegény férjem... , jaj miért nem adok neki rendes kaját, jaj nem takarítok jól, jaj ez , jaj az...stb
nos, a férjem nem éhezik van 190 centis magassága, ahhoz 90 kiló, nem hiszem hogy éhezik, van rá minden nap főzve, anyám nem jár a lakásunkban, nem látja hogy minden nap takarítok, mindig van tiszta ruha, nem lát semmit sem, csak heti 1x beszélünk kb amikor csirkét vágunk, ez fél óra, és ennyi.
Nem kérdezi meg hogy vagyunk, nem érdeklődik, csak kritizál, ócsárol, szid...
Én jóban vagyok az anyósommal, a férjem is jóban van anyámmal, anyám nincs jóban velem.
Próbálom elkerülni a beszélgetéseket. Többet nem tehetek. Szerencsére nem találkozunk túl gyakran.
27/N
Anyukám anyósa (mamám) eléggé kibírhatatlan. Napi 5-6x felhívja aput, de olyan fölösleges dolgokért, hogy anyuék már a fejüket fogják.
Anyukám szerintem emiatt nem akar rossz anyós lenni, nővérem párjai is szerették, és az enyémek is mind.
Szerintem egyik oka ennek, az, hogy a fiús anyósok még úgy nőttek fel, hogy természetes hogy a nő kiszolgálja a férfit, amivel én fiúként marhára nem értek egyet.
Az ilyen anyósok nem gondolnak abba bele, hogy leendő unokájuk életét teszi tönkre ezzel a hozzáállással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!