Tényleg ennyire sok rossz, utálatos anyós van? Mindenki panaszkodik rájuk, örülnek, hogy minél messzebb van tőlük stb.
Szerintem nem a menyek rivalizálnak, hanem pont az anyósok...
Mit kellene arra lépnie a menynek, ha anyós próbál állandóan beleszólni abba, hogy a meny mire költ, miért úgy neveli a gyereket, ha folyamatosan beszól és oktat. Ha a menyt okolja azért, hogy a fia eljött otthonról, holott ő üldözte el a fiát.
Én ezeket mind eltűrtem egy darabig. Aztán nagyon élesen meghúztuk a párommal az anyja határait. Harag nincs, de nem is vagyunk napi kapcsolatban.
Sok van, de szerintem azért a legtöbbel ki lehet jönni. Napvilágra csak a problémásak kerülnek. Itt is meg a környezetemben is csak akkor merül fel kérdés, ha valami konfliktus van. Senki nem megy oda a másikhoz egy olyannal, hogy "te képzeld hétvégén itt volt anyósom és minden rendben volt, nem történt semmi különös" :D
Pedig ők mi vagyunk :) Mindanyian először vagyunk lány/fiú, aztán feleség/férj és meny/vej, később anya/apa majd végül anyós/após. Mindannyian minden életszakaszban egy szerepet játszunk és mindannyiunknak fel kell venni minden szerepet (jó esetben) és azt jól csinálni.
Szóval utálhatjuk őket nyugodtan, de egyszer mi is anyós/após leszünk és akkor majd mindket fognak utálni.(?)
Szóval akkor van helyén a világ, ha mindenki csak az éppen aktuális családban töltött szerepének feladataival foglalkozik, nem többel, nem kevesebbel és nem mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!