Bajban megmutatkozozz mennyire számíthatok rájuk. Ezek után ti, hogy viszonyulnátok hozzájuk?
Tegnap elött lementünk a párommal és az apjával horgászni.Nagyobb társaság volt ott.Apósom kártyázott mi meg elvoltunk a párommal.a két kisfiúnk 1,5 és 4 évesek szerencsére otthon maradtak mamánál....szóval ott aí tón kiment a térdem,mentő vitt kórházba.Az apósom oa lesett mi történt velem,mondta páromnak hívjon mentőt és vissza ült kártyázni.Egy "idegen" pasi jegelte a lábamat.Begipszeltek és haza jöhettem,de menni alíg bírok vele,mankózok.Tegnap a párom itthon maradt segíteni,azért picik még a fiúk egyedül nem is bírnék most velük,de ő csak azokra a napokra kap fizetést amikor dolgozik,így nagyon kéne ha tudna menni.Ma a húgom van itt.Az a szép az egészben,hogy anyósom otthon van szabin.20 km-re laknak tőlünk,kocsi is van...és mégsem kérdez rá,hogy esetleg tudna e valamiben segíteni.Rosszul esik,főleg,hogy az én családomban mindenki próbálja megoldani a helyzetete csak nehéz,mert jelenleg senki nem tud szabit kivenni.
Vagy nekem kéne könyörögnöm,hogy ugyan már jöjjön el és segítsen kicsit.Ha nem is nekem,de a két unokájának legalább.Azóta egyszer sem érdeklődött,hogy vagyok,mi a helyzet.....
Ismét előbújt a kisebbségi komplexusod, amit már magán a kérdésen is észrevettem.
Nem tudom mi okozza de dolgozd fel...
Az anyóst meg hívd fel és beszélj vele, teljesen értelmetlen itt találgatni, hogy miért nem jön át segíteni. Lehet eszébe sem jut, hogy kell.
Tudod, én egyszer hasonló helyzetben megkaptam, hogy "De lökött vagy, miért nem szóltál, hogy segítsek" - akkor elgondolkodtam rajta, hogy talán mégsem körülöttem forog a világ (:P) De komolyra fordítva, a többi embernek, köztük anyósodnak is, megvan a saját élete, nem biztos, hogy az tölti ki minden gondolatát, hogy VELED mi van épp.
Te most felhúztad magad azon, hogy ő nem találta ki magától, hogy te azt szeretnéd, hogy Ő segítsen neked. De ő ezt honnan tudná, ha nem kérted meg rá???
Tényleg megérné megkérni őket. Egy szociális és empatikus világban nem lenne ilyesmire szükség, mert mindenki tudna róla, hogy kinek milyen baja van és mindenki segítene, de ez nem az a világ. Ha meg látod, hogy húzza a száját anyósod és nem akar segíteni, még mindig megsértődhetsz rá akkor is.
Amit apósod tett, tényleg nem volt túl kedves, de lehet, egész egyszerűen csak ilyen a gondolkodásmódja. Ha nem tud segíteni, mit ácsorogjon melletted feleslegesen? - Én persze máshogy viselkedtem volna a helyében, de ezt is meg tudom érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!