Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek is én vagyok a...

Szerintetek is én vagyok a szemét és jogosan haragszik rám a párom?

Figyelt kérdés
A párom kitalálta, hogy a MI pénzünkön csináltassunk egy sírkövet az anyjáéknak. Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla mivel a páromon kivűl még van három gyerekük akik le sz*rják a sírjukat pedig nekik több pénzük van. A párom erre azt felelte, hogy akkor én se gondozzam az én szüleim sírját ha nem vagyok képes egy sírkövet csináltatni az ő szüleinek. Milyen jogon mond ő nekem ilyet?
2013. aug. 20. 12:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

szóval a közös pénz fogalma nem arról szól hogy csak arra költitek amire te akarod. én a magam részéről nem dolgoznék azért hogy utána más szabja meg mire költhetem.

vagy a munkámat hagynám ott vagy a nőt.

2013. aug. 20. 13:10
 12/31 anonim ***** válasza:
38%

A kérdező reális okos ember, két lábbal jár a földön! Igaza van! Vagy mindegyik testvér beszáll vagy elég egy saját kezűleg faragott kereszt!

Okos ember a következő módon gazdálkodik:

nem költ halottakra sokat

nem vásárol drága autót, mivel 10 év az átlag életkora

csak akkora lakást vesz, amit be tud lakni

és soroljam még?

2013. aug. 20. 13:11
 13/31 A kérdező kommentje:
Mikor apu meghalt akkor anyám megcsináltatta a sírkövet úgyhogy azt nem én csináltattam. Ja a párom marhára törődik az anyja sírjával amikor egy évben egyszer megy ki a temetőbe. Amúgy sincs felesleges pénzünk sírkőre.
2013. aug. 20. 13:11
 14/31 anonim ***** válasza:
50%
elhagyni s utána szabadon eldöntheti hogy a saját jövedelméből mi felesleges s mi nem.
2013. aug. 20. 13:15
 15/31 anonim ***** válasza:
33%

... Te elolvastad a válaszokat? O_o Mert mintha csak a magadét szajkóznád.

Mindegy, hogy a testvérek mit adnak bele. Ha ő úgy érzi, hogy neki kötelessége, akkor elég rossz érzés lehet neki, hogy "de az asszony megállít".

Ha a helyedben lennék, simán rááldoznám a megtakarításunkat. Élünk, van munkahelyünk, keresünk másik pénzt. Ez pedig egy egyszeri kiadás.

2013. aug. 20. 13:17
 16/31 A kérdező kommentje:

Az a pénz most pont jól jön a gyerekek beiskoláztatásához.

Nem tudom hanyadik válaszoló árúld már el hol lehet 70000 forintért sírkövet kapni? Az apué egy egyszerű (nem márvány) kétszemélyes sírkő 7 évvel ezelőtt 180000 forintba került.

2013. aug. 20. 13:23
 17/31 petimester82 válasza:
93%
Egy részről a kérdezőnek igaza van, bár ezt azért finoman kell közölni a párjával, másrészről viszont a párjának is joga van törődni a szülei emlékével. Azt azért hozzátenném, hogy a testvéreknek is kötelessége lenne hozzájárulni a költségekhez!
2013. aug. 20. 13:25
 18/31 anonim ***** válasza:
34%
az a baj hogy téged is be kéne iskolázni hogy megtanulj egy s mást. mondjuk ez valóban jobb befektetés lenne mint a sirkő mert beléd vernék mi az hogy társ s utána akár aranyból is csináltathatna sírkövet a párod.
2013. aug. 20. 13:27
 19/31 anonim ***** válasza:
68%
Ha ő ezt szeretné akkor csináltasd meg, meg életed végéig azt fogod hallgatni, hogy ezt nem csináltad meg, ez erkölcsi kérdés. Az, hogy mások mit csinálnak, minősítse őket. Beszéld meg vele, hogy először beiskolázzátok a gyerekeket, aztán meglátjátok mennyi pénz marad, és mond meg neki, hogy akkor spóroljátok meg a többit. Most néztem 180-tól kezdődnek a sírkövek...
2013. aug. 20. 13:36
 20/31 anonim ***** válasza:
80%
azért az sem mindegy, hogy milyen arányban örököltetek. testvériesen szét lett osztva, vagy csak a párod kapott mindent?
2013. aug. 20. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!