Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg mi vagyunk a rosszak?

Tényleg mi vagyunk a rosszak?

Figyelt kérdés
8 éve vagyunk házasok, 3,5 éves gyermeket nevelünk, egyetemet végzett dolgozó emberek vagyunk mindketten. Férjem édesanyja sajnos meghalt őt nem ismertem. Szüleimmel, akik nyugdíjasok lakunk egy lépcsőházban, de külön lakásban. Külön háztartást vezetünk, de a főzésben anyu segít (ebéd), tehát nekünk nem kell. Valóban nagy segítség anyagilag és időben is, de a probléma ott van, hogy erre hivatkozva jogot érez arra, hogy mindenről tudjon ami a mi családunkban zajlik, és ezt inkább eszközként használja ellenünk. A bejárati ajtó kukucskálóján figyel, ha meghallja az ajtónk reccsenését. (Amikor ezt megemlítettem neki, az volt rá a válasz, hogy ő legalább odafigyel másokra, nem úgy mint mi, akik beteszik maguk mögött az ajtót és nem foglalkoznak semmivel!) Ha hozzánk valaki jön kb 5-10 perc múlva valamilyen ürüggyel megjelenik anyu. Mit vettünk, hova megyünk, mit veszünk a gyereknek, de legfőképpen csak az anyagiak érdeklik. Ők elsősorban csak érdekkapcsolatokat ápolnak. Édesapám mindenkit lenéz és kinevet aki nem ezermester, mint ő, legyen az orvos, tanár vagy bármilyen foglalkozású. Ebbe beletartozik a férjem is és én is; a sérült emberekről pedig egyszer azt mondta, az ilyenek vegyenek vissza az igényükből csak mivel a férjem említést tett arról, hogy egy rendelőnél milyen szépen kialakították a mozgáskorlátozott bejáratot!!!. Elmondása szerint nélkülük még idézem: "fingani sem tudunk". Ha visszautasítjuk a segítséget, akkor abba kötnek bele vagy kitalálnak mást. Arról meg nem is beszélek, hogy a gyereknevelést is ők jobban tudják, mint én, aki rossz anya vagyok. Mert ők már felneveltek egy gyereket. Egyszer a férjem azt mondta egy velük való vita után, hogy ilyen primitív megnyilvánulásokkal ő még nem találkozott. Sajnos a lakásunkért nem kapnánk annyit, hogy azon egy hasonlót tudnánk vásárolni, elhamarkodott döntést pedig jelen gazdasági helyzetben és gyerekkel nem szeretnénk hozni, de ez a kapcsolat is lassan elviselhetetlenül nyomasztóvá válik.
2013. aug. 6. 19:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindennek megvan az ára...A ti kényelmes életeteknek ez. Jobb, ha hozzászoksz, mert más megoldás a felvázoltak szerint nem igazán van, hacsak nem állsz a sakradra, és helyreteszed őket, de akkor számíts az örök haragra.
2013. aug. 6. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Ebédet oldjátok meg máshogy, az ajtót zárjátok kulcsra, ha csenget ne nyissátok ki, vagy csak résnyire, hogy bocs, de most dolgod van, majd hívod. Telefonon heti egyszer felhívni őket, havi egyszer vasárnapi ebéd, amúgy elmenni mellettük, mint a szomszédok mellett. Ha megharagszanak tegyék, ennél még az is jobb lenne.
2013. aug. 6. 19:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút igazad van. Csak persze az ember a szüleivel nem akar összeveszni, de gondolom néha az agyadra mennek...

Szerintem a költözés lenne a megoldás. Keressétek azt a lakást...

2013. aug. 6. 19:56
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem kezdj el főzni te is (ha másra nincs időd minden másnap is elég lehet), kínáld meg belőle az ősöket; a férjed pedig javítsa meg úgy az ajtót, hogy teljesen hangtalanul lehessen nyitni. Ez kezdésnek kb. elég lehet, két konfliktusforrás csökkenthető elég komolyan vele, feltéve hogy minden úgy van ahogy leírtad.

Egyébként én is ilyen barkácsolós "ezermester" vagyok, szinte mindent meg tudok javítani - és én is furcsán nézek ha valaki nem tud használni valamilyen szerszámot. Az ilyen emberek ellen az a legügyesebb, ha nem szorulsz a segítségükre, legalábbis így lehet elvenni tőlük az örömöt hogy a tudatlanságodon élcelődjenek/mosolyogjanak, esetleg kioktassanak.

2013. aug. 6. 19:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem rakod be a kulcsot a zárba?
2013. aug. 6. 19:59
 6/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm eddig mindenkinek pozitív+

Az ezermesterséget csak annyival egészíteném ki, hogy a férjemet az édesanyja nevelte és sajnos nem volt kitől ellesni azokat a dolgokat, amire egy apa megtaníthatja a fiát. Egyébként nagyon jó a szakmájában és mint apuka is kiváló

2013. aug. 6. 20:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Mindig bent van a kulcs a zárban, de akkor folyamatos a csengetés és a kopogás. Egyszer előfordult, hogy ököllel verte az ajtót, amíg ki nem nyitottam.
2013. aug. 6. 20:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nyugi nem vagytok rosszak.

Létezik egy örök szabály. Nem szabad olyan közel költözni rokonhoz ,hogy az papucsban át tudjon sétálni.

Régen mi is hasonló helyzetben voltunk. Nálunk anyáék nem bírták és elköltöztünk. Most élünk mint hal a vízben nyugodtan ,boldogan.

2013. aug. 6. 20:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
hát nem vagy egyszerű helyzetben, mit ne mondjak. szerintem a sarkadra kellene állnod, ha kell összeveszni velük és leszögezni a szabályokat és ha nem tartják magukat hozzá levegőnek venni őket. ha veri az ajtótokat, hát hagy verje, majdcsak ráhívja valamelyik szomszéd a rendőröket. sajnos az ilyen emberek csak abból tanulnak, ha bunkón bánnak velük.
2013. aug. 6. 21:18
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

Ez komoly? Csenget és kopog, majd ököllel üti az ajtót???? És te kibírod, h nem mész ki leüvölteni a fejét - ha százszor is az anyám, de mi ez már, h ököllel üti az ajtót, ha nem engedem be?!! Ne mondd légy szíves, h kulcsa is van a lakáshoz - bár gondolom a tiéteket azért kell benne hagyni.....

A szüleid rettenetesen bizonytalanok és félnek, h otthagyjátok őket, ezért számlálják, h mennyire életképtelenek vagytok nélkülük, h elhiggyétek és ne merjetek lépni semerre.

Nem akarják felfogni (mert autoriter beállítottságú emberek lehetnek, akik szerint többet ér a parancs, mint a konszenzus), h ezzel csak maguk alatt vágják a fát.

1. Meg kell mondani egyértelműen! anyukának, h mostantól te főzöl, ne fáradjon és tartani magad ehhez. Nem értem miért panaszkodsz, ha te magad engeded be jobban az életetekbe, mint amennyire szabadna ilyen típusú embert.

2. Aki nem ezermester, arra sem dől rá a ház, sem a lakás falai - ha állandóan apukát hívjátok (vagy engeditek, h jöjjön) ahányszor csepeg a csap, hát akkor ne csodálkozzatok, ha uralkodni akar rajtatok - apukán kívül is vannak szerelők, a férjed is megtanulhat ezt-azt, biztosan jót tenne neki egy kis sikerélmény. Nem kell elhinni apádnak, h teljes reménytelen esetek vagytok! Ha azonban fontosabb a saját pillanatnyi kényelmetek, akkor ne csodálkozz.

3. LEGFONTOSABB: nem fogjátok tudni csendesen megoldani a problémákat, amikor már valakik ilyen szinten el vannak harapózva, azok nem adják fel csak úgy a lövészárkaikat :-). El kell magyarázni az együttélés szabályait, nem gyáván megfutamodni, hanem jó erélyesen és világosan - ha jól csináltátok, akkor lesz rövidebb-hosszabb mosolyszünet (szuper lesz, mert szabadok lesztek és rájöttök majd, h jéééé, nem is vagyunk mi olyan hülyék, megoldjuk magunk is az életünk), majd megbékélnek. Csak félő, h egyszercsak újrakezdik, ezért valószínűleg el kellene költözni, ha nem akartok vagy állandóan ebben a borzasztó milliőben élni, vagy örök haragban lenni a saját szüleiddel, ami azért szerintem eléggé csúnya dolog lenne.

2013. aug. 6. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!