Tényleg ilyen gonosz az összes anyós?
Normális pasast kell választani :D
Úgy tűnik, nekem szerencsém van, a férjem mindenben mellettem áll - akár az anyjával szemben is, és az anyósom is teljesen normális, nem fúr engem, nem szól bele az életünkbe. Jó, nyilván megpróbálja egyszer-egyszer, de abszolút érződik, hogy a jóindulat vezeti és ha valamire nemet mondunk, akkor azt el is fogadja.
Mondjuk én sem vagyok vele bunkó, kikérem a tanácsát egy-két dologban és persze látja rajtam, hogy alapvetően a fiának akarok jót.
Nyilván nem minden anyós gonosz, de az emberek akár itt, akár máshol általában a problákról írnak/beszélnek, mert ha éppen semmi nem történik arról nincs mit beszélni.
Az én anyósom pl. nagyon gonosz, ettől függetlenül a házasságom nagyon jó. Teljesen függetlenítettük tőle magunkat, nem érdekel, hogy mit mond, mit csinál. Ez persze csak úgy működik, hogy a férjem nem anyuci pici fia, sőt még ő nálam is jobban fel van háborodva anyós szemétkedésein. Különösen, hogy elsősorban nem anyósként rossz, hanem anyaként és nagymamaként egy nagy büdös nulla.
1: mielőtt hozzámész valakihez élj vele!
2: azt ki lehet szúrni, hogy milyen egy anyós. Tölts a párodnál időd, és figyeld az anyját! Bemászik a koszos ruhákért a fia szobájába? Ő takarítja a fia szobáját? Minden élére van állítva náluk? Mert ha igen, nagy a baj. A páros eé fogja várni azt a rendet, de tenni nem fog érte!
Hogy az anyós milyen, az is megmutatkozik már a járás alatt. Lehet érezni, hogy kedvel-e téged, mennyire elfogult a gyereke iránt. Ha téged nem kedvel, a fia meg az Isten a szemében, akkor vagy tipli, vagy költözzetek jó 200 km-re anyucitól! Sok sikert!
Igen, olyan gonosz. Ritka a kivétel, mert ritka a jó ember.
"Legjobb anyós a porhanyós" - régi bölcsesség és szentigaz. Jómagam tapasztalatból mondhatom. Az én anyósom hála istennek már nem kavarja tovább a levest. Annyi kárt okozott (mindenféle szempontból, beleértve a család anyagi romlásba döntéséét is) a puszta létével, hogy a halála egyenesen áldás volt.
Ha rá gondolok (és elég ritkán teszem), mindig ez az idézet jut eszembe:
"Ki mást sem lát,
csak önmagát,
megvetés várja, amíg él,
és duplán hal, ha visszatér
a porba, melyből vétetett:
Senki őt nem siratja meg."
(Sir Walter Scott)
Természetesen nem az összes anyós "gonosz", de sokszor van konfliktus a megváltozott helyzet miatt. A menye is a család része lesz, ráadásul a fia életében a másik legfontosabb nő, aki sokszor teljesen új szokásokat hoz, fiatal, a saját feje után megy, de a mai világban ahhoz már nem elég fiatal, hogy mindenben alkalmazkodni tudjon. Az anyós meg már nem lesz fiatalabb, sokszor berögzült szokásai vannak, a menye meg mást hozott otthonról.
Megértő, elfogadó, toleráns emberek között nem feltétlenül okoz ez problémát, bár ha együtt kényszerülnek lakni, az sokszor még a béketűrőbb anyósokat és menyeket is megviselheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!