Még nem aktuális, de ha az lesz, félek nagy botrány lesz belőle?
A férjemnek van egy gyereke az előző házasságából, már majdnem felnőtt. Anyósom mesélte, hogy mennyire gáz volt, hogy kiskorában az exnej senkit nem engedett a(z akkor még baba) közelébe, nem fürdethették meg, stb.
Mi most próbálkozunk, a biológián múlik, hogy nekünk mikor lesz. Itt jön a probléma: amikor anyósom mondta ezt, annak ellenére tényleg sok hülye dolga van az exnejnek, ebben magamban egyetértettem vele.
Anyósommal nincs különösebb gond, bár néha kicsit szórakozott. Viszont apósom...igazi csendes alkoholista, csak üveges szemmel, belassulva, piaszagúan látjuk. Sajnos anyósom nem akarja teljes súlyában látni a helyzetet, néha veszekszik vele, hogy hagyja már abba az ivást (amikor épp pohár van a kezében), de nem veszi ki a kezéből.
Másrészt apósom higiéniája is nagyon problémás, szénfekete körmök, látványosan koszos kezek, mint egy hajléktalannak.
Teljesen őszintén: én sem adnék egy babát a kezébe. Saját magáról se tud, egy pillanat alatt elejtené, vagy az alig immunrendszerét "erősítené" millió baktériummal, vagy tudni se akarom mi minden lehet a kezén.
Férjemnek mondtam, mondta, hogy igen, ez komoly töréspont lesz, anno ő csendesen egyetértett a volt nejjel, de ő se szívesen adná oda, főleg az apjának.
Jelenleg kiegyensúlyozott a viszonyunk, nem szeretném ezt elrontani később sem. Másrészt ott van az, hogy előre tudom, én sem szívesen hagynám őket kettesben egy csecsemővel. No meg a szüleim pont az ellentétek, ők tudom, hogy maximális óvatossággal, figyelemmel nyúlnánk hozzá. Itt rögtön kipattanna, hogy "bezzeg nekik miért lehet".
Férjem egyetért, szerencsére nem elfogult egyik irányban sem. De ő is tart a konfliktustól, hiába van ez még messzebb.
Hasonló helyzetben milyen diplomatikus megoldáshoz folyamodtatok?
Nem, szerencsére nem annyira csendes, inkább a felesleges kakaskodást kerüli. A múltkor családi látogatáson az apja (72 éves) seggközépig letolt fürdőgatyában flangált, mindenki rosszul volt tőle (a családban sok kamaszlány is van). Kértem, hogy szóljon már rá, vagy hozzon egy kanalat, hogy saját kezűleg vájjam ki a szemem.
Szólt egyszer, kétszer finoman, apósom oda se bagózott. Aztán rászólt erélyesebben, majd apósom előkerült egy normális bermudában.
Az előző felesége kifejezetten konfliktuskereső típus, ott inkább tompítani akart. Én se vagyok a "balhézzunk mindenáron" híve, jobban hiszek a diplomáciában. Számos vitának ígérkező helyzetet sikerült békésen rendezni. Ehhez kell az is, hogy nem ugatok bele olyanba, ami nem az én dolgom, ha pedig valami nem tetszik, akkor szépen kérem és nem arrogánsan utasítok.
Az önmagában nem fog zavarni, ha más megfogja a babát. Anyám próbálkozott azzal, hogy "ha majd szülsz, akkor felmegyek hozzátok néhány hétre segíteni". Mondtam, hogy köszönöm a felajánlást, de előre mondom, hogy NEM. Lehet jönni látogatni, néhány órát eltölteni, de nekem rohadtul új lesz a szituáció és egyedül (illetve a férjemmel) szeretném majd megszokni. Ő legalább gyakorlott, majd megtanít, ami nem megy. Én még életemben nem pelenkáztam, ő profi benne. Nagy baj innentől nem lehet.
Kézbe fogni meg bárki kézbeveheti, akiből kinézem, hogy nem ejti el és előtte kezet mos - no meg alapvetően tiszta ember. Nagy vendégjárás úgysem lesz az első hetekben, mert gondolom mosott xar leszek és a gyereknek se lesz immunrendszere. Pár hét után meg lehet jönni hosszabb időre is, többen is.
Anyósom egyébként jó fej, érvekkel lehet rá hatni. Eddig soha nem volt vitám vele, nem akar beleszólni semmibe, teljesen normális a viszonyunk. Apósommal nincs semmilyen viszonyunk, mert nagyrészt azt se tudja hol van, csak ül és üveges szemmel néz maga elé. Ráadásul cukros lett (nem tudom melyik típus, mert nincs túlsúlya), mégis kétpofára tolja az édességeket. Aztán bekómál és alszik órákig. Alkoholt szintúgy tolja.
Sajnos valószínű, hogy mire aktuális lesz a dolog, ezzel az életmóddal már az önellátásra sem lesz képes, ha egyáltalán életben lesz még....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!