Anyósom sokszor mondja a 2 eves lanyomnak, hogy többé nem vesz neki semmit?
Figyelt kérdés
Nem voltak elvárásaim anyósommal szemben, a gyerekemnek mindene megvan, illedelmesen megköszöntük azt a rudit is amit 2 havonta kap. De ha azonnal nem eszi me, akkor jönbek a kijelentések, buta vagy, amit soha nem mondok a gyereknek, többet nem kapsz semmit! Elmondtam a mamának, hogy most nem éhes, majd később megeszi, de nemérti, azonnal és az egészet meg kell ennie, ha nem,akkor kezdi. Hogy állitsam le?2013. júl. 21. 20:55
1/11 anonim válasza:
mond neki hogy köszönjük akor ne hozzon többet... ugyse fogja tudni megállni... am ez egy tökéletes példája annak hogy a gyereket is érzelmileg zsarolni akarja
2/11 anonim válasza:
Én tényleg nem értem, hogy mit nem lehet egy ilyen problémát nem megoldani.
Legközelebb ha hogy túró rudit, akkor nem kell a lányodnak odaadni, hanem vissza kell adni, hogy
"köszönjük, de többet ne hozzon semmit, mert elegem van a megjegyzéseiből" Téma lezárva.. Ilyen egyszerű..
(én simán lezártam minden ilyen vitát az anyósommal szemben. Legtöbbször megsértődött és elment... Nekem csak jó volt.)
3/11 anonim válasza:
Megmondanám neki, hogy ok, akkor ne hozzál. :) Vagy kenje a hajára.
Hogy állítsd le? Ne fogadj el tőle semmit. Ha pofázik, tojj rá.
4/11 anonim válasza:
Azt hiszi az anyós, hogy egy kis csokiért vagy cukorért pitiznie kell a gyerkőcödnek? Szeretné magát nagyon fontosnak láttatni, de ezzel nem fogja ezt elérni.
5/11 anonim válasza:
ha ezt mondja neki add vissza a rudit és mond meg neki, hogy ne hozzon semmit sem. Nekem másfél éves a fiam, ő sem eszi meg a csokit sem ha nem éhes.
6/11 anonim válasza:
Állj ki a lányod mellett. Lehet azt udvariasan is, csak légy elég határozott. Gondolom, nem az a kéthavonta egy túró rudi fog neki hiányozni... De ne hagyd, hogy így beszéljen vele, semmiképp.
7/11 anonim válasza:
Hát akkor én mit kaptam volna tőle kiskoromban. Amikor kaptam valamit, közöltem, hogy köszönöm szépen, de majd csak ebéd után fogyasztom el, előtte nem ehetek ilyesmit. Biztos volt, hogy kívántam, de belém volt nevelve, tök jogosan, mert ha csak 2 kocka csokit megettem, utána lőttek az ebédnek, délután meg nyavalyogtam megint kajáért. Biztos én is butának lettem volna titulálva a kedves anyós szerint az egyszerű jólneveltségem miatt. Küldd el a búsba, és többet semmit ne fogadjatok el tőle.
8/11 anonim válasza:
Akkor amikor mondja, ott helyben a kezébe nyomnám, és mondanám, hogy akkor már viheti is. Persze szépen mosolyogva, udvariasan:))
9/11 A kérdező kommentje:
Neeeem, dehogy fog az a rudi hianyozni. De ezért sem értem őt, úgy csinál mintha nagy ajándékokat venne a lányunknak és mindig ügyel arra, hogy ezt más is hallja és végül én legyek a hálátlan a gyermekemmel együtt.
2013. júl. 22. 06:42
10/11 anonim válasza:
Az ilyen ősbunkó emberekkel úgy általában két dolgot lehet tenni: egyszerűen nem veszel róluk tudomást vagy határozottan eligazítod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!