Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányomnak szorulása van és...

Lányomnak szorulása van és fáj neki sokszor?

Figyelt kérdés

2ésfél éves. Nagyon beteges, tegnap délelőtt mentünk a dokihoz, mert már pár napja észrevettem, h megint beteg lesz. nyirokcsomói, mandulái - havonta, óriási lázzal. azt mondta várjunk meg egy hőemelkedést, akkor adjunk csak antibiotikumot.na délutánra 38.7. de ugye meg kell várnunk a hétfőt. de a hasa is annyira fáj neki néha, ma van a 4.napja h nem nagyon kakilt.tegnap adtam neki 1.5dl baby mirát-semmi.(ezeket is az orvos javasolta) Betettem neki egy glicerines kúpot, fél perc múlva szaladtunk kakilni, egy az egybe kinyomta, meg még egy kicsit hasmenése is volt.

Ma reggel 5ml Laevolac-ot kapoot+ később glicerines kúpot, semmi. egy pici robbantós puki volt egy nagyon pici folyékony széklettel.

Mit csináljak vele? várjak még, hátha , vagy vmi eszközzel adjak neki beöntést, de mivel meg hogy? ezt nem szívesen csinálnám.....

2012. febr. 4. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos ezen a lányommal én is átmegyek. Ő most 3,5 éves. Gyakorlatilag mióta szobatiszta lett (2 évesen) ezzel a gonddal küzdünk. A saját tapasztalatom az, hogy mi anyukák hiába görcsölünk rajta (és ezzel görcsöltetjük a gyereket). A megoldás az lett, hogy nagyon sok folyadékot itattam vele, minden kakaós, csokis ételt kiiktattunk. Reggel, este 5 ml Laevolac-ot keverek az italába. Így most már szinte naponta, egy héttel ezelőttig 3,4,5 naponta sikerült kakilnia. A glicerines kúp csak akkor jó, ha már érezhetően kakilnia kell, de visszaszorítja. Amúgy semmit sem ér. Én akkor adtam neki, ha már sűrűn pukizgatott és legalább 2 napja nem kakilt, ellenkező esetben hiába adtam. Ja! Az én lányomnak is mindig felmegy a hője kakilás előtt. Volt, hogy jóval 38 felett volt. Azt hittük beteg, aztán kakilt és tök jól lett. Hidd el, azzal hogy folyamatosan aggódsz (a gyerek előtt), azon, hogy mikor kakil csak rosszabb lesz. Inkább csinálj úgy, mintha fel sem tűnne...
2012. febr. 4. 13:42
 2/3 A kérdező kommentje:
ja és azt mondta a doki h ha tegnap estig nem kakil vinni kell beöntésre....köszi a választ.
2012. febr. 4. 14:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Az én kisfiam már a hozzátáplálás óta szorulásos. Rengeteg mindent kipróbáltunk, de sajnos minden csak egy ideig működik:( Megszokja a szervezete.

Sokszor adtam már házilag beöntést. A gyógyszertárban lehet kapni:

[link]

Langyos vizet szippantasz bele, majd bekened babaolajjal a fecskenő részt,ill a végbél nyílást és nem túl nagy erővel nyomd be a vizet.

Már voltam kórházban is a fiammal, de ott azt tanácsolták, hogy csináljam meg otthon, hisz ők sem csináltak mást.

2012. febr. 4. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!