Ti ilyen bevétellel és kiadásokkal mennyi pénzt adnátok haza a szüleiteknek? Szerintem a párom kicsit elszállt.
a 75ből megy a kaja is? mert akkor a maradék 35 piszok kevés... mi ketten többet költünk (jó, tisztítószerekkel együtt, de akkor is csak ketten vagyunk...)
Azt írod vidéken laknak... családiban? Ha igen, akkor tarthatnának állatot, kertészkedhetnének, és tudnának nektek cserébe adni.. neked is jobb, mert nem a boltban kell megvenni, spórolsz is vele, és így talán "jut" több az anyóséknak...
Amúgy, ez már csak saját kiváncsiság, de mi kerül 140E-be rezsi+biztosítás+ovipénz? Mármint, melyik mennyi? Mi egy 3szobás távfűtéses 10emeletes panelban lakunk, 78E volt a legtöbb, amit fizettünk, de abból 20e a bérleti díj...
Azt javaslom, hogy próbáld ki egy hónapig. Akkor majd a párod is látja, hogy ezt nem lehet... mikor elfogy, akkor szólj neki, hogy drágám, ennyi volt, és még csak 23-a van...
Persze ez csak akkor működik, ha a hiányzó összeget elő tudod valahonnan teremteni, ideiglenesen, anyudéktól, vagy tartalékpénzből, ha van.
Az a baj, hogy a férfiak (általában), ha a fejükbe vesznek valamit, nem lehet nekik megmagyarázni, hogy márpedig nincsen igazuk, csak úgy, ha megmutatod...
"Egyiküknek sincs meg a kellő ledolgozott éve. A nyugdíjuk kb. annyi lesz, amennyi a mostani segélyük szóval az sem lesz nagy segítség."
Ööö, miről is beszélünk?
Van két ember, akik nem dolgoztak eleget, és most meg nem vállalják a tetteik következményét, hanem áthárítják másra, azaz rátok... és miben nyilvánul meg, hogy ők a párod szülei, mit tesznek cserébe? Felnevelték? és? most ezzel joguk van ahhoz, hogy tönkretegyék az életét, tehát akkor gyakorlatilag adtak egy életet, most meg visszakérik, nem engedik el, gondolom érzelmileg zsarolják.
Lehet, hogy durván hangzik, de annyit kéne mondani, anya apa, felnőtt emberek vagytok, ennyit tettetek bele az életetekbe, ennyit kaptok vissza, a ti döntéseitek, és hibáitokat ne más fizesse meg....
De, én is dolgozk, a bevételben már benne van a párom fizetése, az én fizetésem a családi adókedvezménnyel és a csp. Mivel közös kasszán vagyunk, szerintem nem számít, ki mennyit hoz haza, a bevételünk és a kiadásaink is közösek.
A 140000Ft ból megy
-ovis étkezés, csoportpénz,+ gyümölcs, stb.: 22-24000Ft
-bérletek: 21000Ft
-rezsi: 80000Ft +/-3000Ft
-életbiztosítások, házbiztosítás (hónapra lebontva), fundamenta: 18000Ft
írta, hogy a rezsi 80.000. Nyilván fizetnek a szüleinek...
Mondjuk én a 80E-et sokallom... nálunk minden baromi drága, fűtés télen 35E, hidegvíz köbmétere 1200, melegé 3500, villannyal sütök-főzök, az 10E, közösköltségünk is van, az 8E...
dani900, te egy nagyon buta ember vagy. Ki mondta hogy nem dolgoztak eleget? Mert a kérdező még nem is írt ilyet. Arra nem gondoltál, hogy feketén dolgoztak? Hisz nincs végzettségük.
Istenem komolyan mondom olyan emberek ítélkeznek, akik egész nap itt vannak a gyakorin. Ezek lustázzák, mihasznázzák le a másikat. Szánamas!
26-os, én nem lustáztam le senkit, csak mindenki annyit kap, amennyit beletesz, és azt ne mondja senki, hogy két ember több mint hatvan éves koráig egy petákot sem tudott félretenni, és még egy lakásuk sincs.
Persze, mert nincs szakmájuk, meg nem voltak bejelentve, és úgy éltek le ennyi évet, hogy semmi esélyük nem volt szakmát szerezni. Na nehogy má' ők ugyanannyit érdemeljenek, mint aki végigdolgozta a 40-45 évét, és még szakmákat is letett, és ezután mondjuk kap 70 ezret nyugdíjként. Lehet, hogy én vagyok szűk látókörű, de akkor én is minek dolgozom? Hogy majd ugyanúgy éljek, mint az, aki nem teszi, mert lesz, akitől tud lejmolni, ilyen-olyan címszó alatt?
De, persze, megbántani nem szeretnék senkit, ezeket inkább úgy általánosságba mondom, nem láthatok bele senkinek az életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!