Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy az anyós-jelölt nem hagy élni minket a párommal és szinte mindenbe megpróbál beleszólni? Hogy vágjam el a köldökzsinórt?
Az, hogy nem tud leszakadni anyuciról,az megbonthatja a kapcsolatotokat. Állj a párod elé hétvége előtt, és mond, hogy most a te szüleidhez mentek.
Ha nem megy bele, ne menj. Mond meg neki, hogy nem abból áll az élet, hogy a hét végeket mindig a szülőknél kell tölteni. Ha ezt megszokjátok, egy rémálom lesz az életed.
A kulccsal meg egyszerű a dolog. Cseréljétek le a zárat és kész. Az új zárhoz meg nem kell kulcsot adni.
Persze ezt mind jó lenne okosan megbeszélve elintézni, de a tapasztalat az, hogy ezt csak drasztikusan lehet megoldani.
Persze ehhez kell a párod akarata is.
Ők is jönnek hozzánk és ahogy mondtam, nem csak az a baj, hogy olyankor ott kell lenni, hanem hogy a hétköznapokba is megpróbál beleszólni telefonon vagy ha itt vannak... annak idején mikor összeköltöztünk ő akarta berendezni a mi lakásunkat stb. Eléggé nehéz megmagyarázni, talán inkább az érzés bánt, hogy ha mond valamit akkor annak úgy kell lennie és a pasim nem mond soha nemet neki. Ezt az egészet passzívan csinálja pedig én már az elejétől fogva kedves voltam vele, de valahogy nem tolerálja hogy elköltözött tőle a fia.
Csinálunk dolgokat külön is, de ilyenkor mikor vissza megyünk a szülővárosunkba akkor eléggé kevés idő marad arra hogy egyik ide másik oda menjen mert ahogy mondtam mindig programokat szervez nekünk ahol érezteti velem hogy nem vagyok oda való (a nagy félrevonulások, gügyögés stb.) és eleve 1 éjszakát vagy max 2öt maradunk.(gondolom most nyáron több lesz)Én sem értem teljesen hogy mi a bajom, egyszerűen csak van valami ami nem ok a helyzetben és már kezd az agyamra menni.
Ha a párod szeret téged és veled képzeli el a jövőjét - igyekezz nem törődni a dologgal. Mert akkor a sustorgással, gügyögéssel nem tudja megbontani a kapcsolatotokat az anyósjelölt.
Viszont jobb, ha kevesebbet tartózkodsz a közelükben, és nem csinálsz konfliktust ebből az egészből. Én a helyedben simán bevezetném, hogy havonta ezt a két napot töltsük külön - mindenki a saját szüleihez megy látogatóba. Persze az anyósod haragudni fog, de valószínűleg tipikusan olyan anyós, akinek semmi sem jó, szóval ez lényegtelen.
A zárat cseréljétek le. A párodnak meg kell értenie, hogy szereted és vele akarsz lenni, de ettől függetlenül akármennyire szereti az anyukáját, neked szükséged van az anyósmentes magánszférára a saját otthonotokban. A zsiráfot sem viszi haza az ember az állatkertből.
100%ban megértelek...hasonló helyzetben vagyok, az anyósjelölt utálja ha velem van, márpedig mi is régóta vagyunk együtt megszokhatná...Igazából nem engem nem szeret, hanem azt, hogy én "elveszem" tőle az egyetlen gyerekét...........Minden anya, akinek 1 gyereke van, az így beleőrül, ha lesz valakije és még az se érdekli, hogy ezzel csak tönkretesz mindent és figyelmen kívül hagyja a saját gyerekének a boldogságát...
Nálatok nem egyedüli gyerek a párod?
Amit írtak már előttewm, jó ötletek:
Minimális mennyiségű találkozás. Ha hazamentek a szülővárosba, ott vagy egy fél órát a párod családjánál, aztán átmész a sajátodhoz. Persze erről előre szólj, hogy neked ne készüljenek kajával, mittudomén. Így voltál is náluk, meg nem is.
A kulcsról: várjátok ki, mi lesz a vége. Önmagában az nem gond, hogy van nála egy kulcs, jól jön egy tartalék, ami nem a lakásban van :D
DE! Ha egyszer is a tudtotok/engedélyetek nélkül bemegy a lakásotokba, akkor abban a pillanatban visszavenni tőle, vagy ha nem adja vissza azonnal, akkor hagyni a francba, és már aznap lecserélni a zárakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!