Szerintetek ez mennyire fontos?
NA AZT NE!!!!!
Amikor megházasodtam, akkor nekem is volt már lakásom, a férjem szépen beleült a készbe. Engem nem zavart, nem azt néztem benne, hogy mije van. Eleinte szépen éltünk, persze nyafogott, hogy nem az övé, de nem akartam az államnak fizetni az átírásért, úgyis együtt vagyunk, nem tök mindegy?
Közben eladtam a lakást és pici hitellel vettem egy nagyobbat. Azért került az én nevemre, mert adózás miatt nem lett volna mindegy, hogy eladom a lakást 7 millióért és veszek egy fél lakást 5 millióért.
Szépen segített, megosztottuk a munkákat, jöttek a gyerekek. Én kerestem, én fizettem a hitelt, a számlákat, ő síránkozott, hogy kevés a fizetése. A második gyerek után kitalálta hogy még élne, mivel otthon egyre jobban kihúzta magát mindenből (munka, gyereknevelés, segítség - én meg olyan voltam mint egy kifacsart citrom), egyre nagyobb lett a feszültség, így szépen becsajozott.
Nagy balhék után végül elváltunk. Na tartotta volna a markát a fél lakásért, de megmondtam, hogy a jog szerint nem jár, mivel a különvagyonomból vettem, szóval ami neki jár, az a már kifizetett hitel fele.
Úgyhogy örülök, hogy nem felezgettem a lakást és nem került semmi a nevére, mert most ott állnék a két gyerekkel és egy kis lyukba kellett volna költöznöm vagy őt milliókkal kifizetni.
Persze hogy anyós-após a felezésért küzd, de állítom fordított esetben nem akarnák annyira.
Úgyhogy ne hagyd magad, a kedves, segítőkész társ és a házasságlevél sem garancia semmire. Ha úgyis együtt maradtok örökre, akkor tök mindegy kinek a nevén van, ha meg valami történik, ne hidd azt, hogy akiről azt hitted, hogy szeret és a gyerekei érdekeit tartja szem előtt nem akar majd kiforgatni.
"Anyósomék semmilyen formában nem járultak hozzá, tehát ez csak az én lakásom, és szeretném ha odaköltözne a párom"
Ez a verjük a csalánt a másik f.szával tipikus esete. Ne menj bele, mert nagyon megszívhatod! A költözéssel semmi gond. De nehogy már a semmiért a nevére írasd! Ennél nagyobb ökörséget nem is csinálhatnál.
" Szerintük fontos, hogy mindkét fél azonos anyagi javakat rakjon bele a lakásba."
Oké, rakjanak bele. Kifizetik a felét, vagy eladod a tiédet és közösen vesztek úgy egy másikat, hogy fele-fele fizetitek?
Kérdezd már meg, hogy ha a fiacskájuknak lenne lakása, akkor a házasság után simán ráiratnák-e a felét a feleségre csak úgy, a két szép szeméért?
Meg ne oszd! Ne legyél hülye!!!! Egyáltalán miért kéne ráírni? Ja, ha baj van, ne tudd kirakni, meg ne üres kézzel menjen el? Hanem azzal, amiért egy szalmaszálat nem tett keresztbe??
Nekem a férjem még a házasság előtt vett lakást és közölte, hogy a felét rám írja, hogy ne érezzem úgy, hogy "alávetett helyzetben" vagyok. Az én saját anyám mondta neki, hogy nem normális.
Ne írasd rá, nincs értelme.
Ha egyûtt vagytok, együtt élvezitek a saját ingaltan meglétét, ha szétmentek, akkor pedig nem bukod felét.
Tehát ha együtt vagytok szép és jó, semmi hatása nincs a mindennapi életetekee, hogy kinek a tulajdonában van a lakhelyetek.
Anyósod meg apósod pedig nem tudja miket beszél, van a fiúknak annyi pénze (vagy nekik) hogy a felét kifizessék a lakásnak? Nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!