Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza? Mit tegyek...

Kinek van igaza? Mit tegyek most? Anyósos gond.

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de köszönöm, ha végigolvasod!

Anyósomékkal egy városban lakunk, de ők ilyenkor jó időben végig a 150 km-re lévő telkükön vannak. Oda szoktak minket is hívni, ha találkozni akarnak velünk. 2 gyerekünk van, egy 4 éves és egy nemsokára 2 éves. A telken van egy hétvégi ház, 2 szobával, 3 ággyal. Mikor ott alszunk, egy kinyitott kanapén alszunk 3-an (férj, kislányom, én) és mellettünk karnyújtásnyira kiságyon a pici. Ha megmozdulok, felébresztem mindkét gyereket, vigyázállásban alszom náluk. Ezért nem szeretek ott aludni, lemenni szoktunk, ott aludni ritkán.

No, vasárnap felhívott anyósom, hogy menjünk le, aludjunk ott, mert nekik házassági évfordulójuk lesz, ünnepeljük meg. Mondtam, hogy lemegyünk, de ott aludni nem akarok. Errefel tegnap felhívta a férjemet sírva, ordítva, hogy mi vérig sértettük őket, hogy nem fogadtuk el a meghívásukat, mindketten meg vannak sértve, most már el se menjünk, stb majd rátette a telefont. Férj persze ezt nekem este úgy adta elő, hogy igaza van anyukájának, miért nem alszunk ott. Mondtam neki, ha neki kényelmes, menjenek nélkülem, aludjanak ott, én itthon kitakarítok addig. Persze ez nem jó szerinte, mert tiszteletlenség, ha én nem megyek.

Ti mit tennétek? Anyós hisztirohama után őszintén szólva beszélni sincs kedvem velük, nemhogy elmenni. :S

2013. jún. 13. 08:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
11%

szerintem nem anyós a hisztis, hanem te.

évente 1-2 alkalommal ki lehet bírni.

van,ahol 20an alszanak egy szobában, örülnek, hogy van tető a fejük felett, nem ám kényelem...

2013. jún. 13. 10:56
 12/21 anonim ***** válasza:
57%

Kicsit túl lett reagálva mindhárom fél részéről. A mama biztos hogy izgatott a szervezéstől, tervezéstől, mi legyen a kaja, mennyi ital, kakaó, tej, kenyér, stb. kell, esetleg klimax gyötri, vagy bármi. A férjnek természetesen elmondta a saját verzióját, ő felcseszte az agyát, rajtad meg csattant az egész.

Én ebben a helyzetben amit tennék:

- leordítom a férjet, hogy ne üvöltsön velem - nem ez nem jó, mert mindketten rekedtek leszünk, szóval mondanám a férjnek, hogy lassítson, hallgasson meg engem is

- leutazunk, mamát lecseszem, hogy ne keverje a sz@rt - nem, ez nem jó, mert marha nagy balhé lehetne belőle, inkább leutazunk, és mamának megmondom, hogy frankón félreértett ám engem, mikor beszéltünk telefonon, stb. és akkor most dobjon csak ki nyugodtan minket, mert mi azért is lejöttünk, pedig jó kis balhé lett belőle...

- mamát felhívnám, hogy most akkor mehetünk, vagy kidobnak? Így, ennyi. Mert ha kidobnak, akkor nem fogtok 150 km-t utazni. Ha pedig mehetünk, akkor:

- kölcsönzőből kivennék egy sátrat jó kis matracokkal, és aludnék azon :)

Jó, persze, én könnyen humorizálok ezen, nem az én gondom, de mindenesetre lemennék, és megpróbálnám visszafelé sütni a dolgot, hogy a mama is érezze egy kicsit, túl reagálta az egészet.

2013. jún. 13. 11:46
 13/21 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem nincs igazad.

A családi összejövetel érdekében egy kis kényelmetlenséget nyugodtan be lehet áldozni.

2013. jún. 13. 12:28
 14/21 anonim ***** válasza:
21%
az a poén, hogy a fele válaszadó szerint te vagy a kényes, ennek ellenére (hogy én ugyan ezt írtam) le vagyok pontozva...
2013. jún. 13. 12:32
 15/21 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam le, mindenki véleményét szívesen fogadom. A válaszadók egymást pontozgatják gondolom.
2013. jún. 13. 12:39
 16/21 A kérdező kommentje:
De most a bírálás helyett inkább segítsetek eldönteni, hogy mit tegyek? Ha én is megsértődök, nem kommunikálunk, akkor jogosan lesz haragos, hogy nem köszöntöttük fel őket, ha lemegyünk és ott alszunk, tök hülyén fogom érezni magam, mint egy kisgyerek, akit rendre utasítottak, végül meghunyászkodott és mégis ott alszik. Szóval? Nincs jó megoldás, hogy mindenki elégedett legyen.
2013. jún. 13. 12:49
 17/21 anonim ***** válasza:
18%
én bocsánat, de most a férjednek adok igazat. Ők meghívnak titeket, szeretettel, ráadásul egy örömteli esemény miatt, vendégül látnak. Akkor szerintem nyugodtan ki lehet bírni egy éjszakát. Vagy akkor vigyetek egy matracot, egy egyszemélyeset vagy ilyesmi, nem igaz, hogy nincs valami megoldás, a gyereknek valami kisebb hely. Szerintem azért ez tényleg tiszteletlenség. Mondom úgy, hogy én is imádok aludni, de szerintem azért ezt be tudnád nyelni.
2013. jún. 13. 13:36
 18/21 A kérdező kommentje:
17, meg másoknak is írom, hogy én elfogadtam a meghívást, mondtam is, hogy megyünk, csak ott nem akartam aludni. Ott lettünk volna 10-től 18-ig, estére hazajöttünk volna. Hozzáteszem, egy városban lakunk, csak azért hívnak a telekre minket, mert ők ilyenkor ott laknak jó időben. Tehát nem az van, hogy egy évben kétszer találkozunk.
2013. jún. 13. 13:39
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
nem azt mondjuk, hogy egy évben 2x találkoztok, hanem, hogy 2x kell kibírni az ottalvást...
2013. jún. 13. 13:58
 20/21 anonim ***** válasza:
A férjed aludjon az öccs szobájában.
2013. jún. 13. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!