Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza? Mit tegyek...

Kinek van igaza? Mit tegyek most? Anyósos gond.

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de köszönöm, ha végigolvasod!

Anyósomékkal egy városban lakunk, de ők ilyenkor jó időben végig a 150 km-re lévő telkükön vannak. Oda szoktak minket is hívni, ha találkozni akarnak velünk. 2 gyerekünk van, egy 4 éves és egy nemsokára 2 éves. A telken van egy hétvégi ház, 2 szobával, 3 ággyal. Mikor ott alszunk, egy kinyitott kanapén alszunk 3-an (férj, kislányom, én) és mellettünk karnyújtásnyira kiságyon a pici. Ha megmozdulok, felébresztem mindkét gyereket, vigyázállásban alszom náluk. Ezért nem szeretek ott aludni, lemenni szoktunk, ott aludni ritkán.

No, vasárnap felhívott anyósom, hogy menjünk le, aludjunk ott, mert nekik házassági évfordulójuk lesz, ünnepeljük meg. Mondtam, hogy lemegyünk, de ott aludni nem akarok. Errefel tegnap felhívta a férjemet sírva, ordítva, hogy mi vérig sértettük őket, hogy nem fogadtuk el a meghívásukat, mindketten meg vannak sértve, most már el se menjünk, stb majd rátette a telefont. Férj persze ezt nekem este úgy adta elő, hogy igaza van anyukájának, miért nem alszunk ott. Mondtam neki, ha neki kényelmes, menjenek nélkülem, aludjanak ott, én itthon kitakarítok addig. Persze ez nem jó szerinte, mert tiszteletlenség, ha én nem megyek.

Ti mit tennétek? Anyós hisztirohama után őszintén szólva beszélni sincs kedvem velük, nemhogy elmenni. :S

2013. jún. 13. 08:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%
Velem is van, hogy olyan helyre hívnak vendégségbe rokonaim, ahol nem szeretek ott aludni, de évente egyszer-kétszer kibírom, főleg ha valaminek az ünneplésére hívnak. Még a 70 feletti apám is kibírja ilyenkor, hogy ott kell aludni, pedig mindig hangoztatja, hogy milyen kényelmetlen. Ebben az esetben úgy gondolom, ezt az egy éjszakát kibírod és neked kellene engedni!
2013. jún. 13. 08:58
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
Nem kellett volna egyedül döntened. "Köszönjük a meghívást, majd megbeszéljük Kázmérral." Aztán elkezdheted fűzni Kázmér agyát, hogy lehetőleg ne aludjatok ott.
2013. jún. 13. 08:59
 3/21 A kérdező kommentje:
Ez történt, a telefon végén mondtam, hogy megbeszéljük még a férjjel. Ennek ellenére anyósom nem várta meg, hogy visszaszóljunk, hogy ott alszunk-e.
2013. jún. 13. 09:00
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Én teljesen igazat adok neked, mert tudom hogy milyen másnap kialvatlanul tenni a dolgomat. Próbáld meg beszélni velük, hogy ők félre értettek,mert nem arról van szó hogy nem akarsz menni, ha nem nem tudsz ott aludni. Tegyenek be még egy ágyat, és kész.
2013. jún. 13. 09:02
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Akkor mond meg neki,hogy szívesen elmész de nem alszól ott hiszen kényelmetlen neked és nem tudod kipihenni magad!Ha ezt nem érti meg akkor húzza le magát!Elmész megtiszteled de bocsásson meg inkább otthon alszól ezt megértheti,de ha ezt őszintén elmondod és nem érti meg akkor nincs mit tenni!
2013. jún. 13. 09:02
 6/21 A kérdező kommentje:
Abban a szobában még egy ágy nem fér el, így is tetriszezve van a kiságy. Másik szobában az öccse alszik-de a szobákat semmi nem választja el egymástól, se ajtó, se függöny, semmi, ezt se szeretem, ráadásul nagyon horkol az öccs. Szóval aludni semmiképp nem tudok náluk, sajnos ebben már van tapasztalatom.
2013. jún. 13. 09:04
 7/21 anonim ***** válasza:
44%
Ezeket muszáj évente 1-2-szer kibírni... Hetekre nem kell odamenni persze. Én lefektetném a gyerekeket és kiülnék férjjel romantikázni a teraszra éjszaka. Kialudni nem fogod magad, de a pároddal tölthetsz nyugiban egy nyári estét/éjszakát, beszélgettek, gyertya, bor, lazulás, miközben a gyerekek bent alszanak. Én valószínűleg ezt csinálnám.
2013. jún. 13. 09:20
 8/21 anonim ***** válasza:
40%
Én a béke kedvéért elfogadtam volna az ottalvós meghívást. Tudom, hogy sz.r, de most a házassági évfordulójuk van. Legközelebb meg lementek csak napközbenre.
2013. jún. 13. 09:21
 9/21 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem te túl kényelmes vagy kérdező. Évente egyszer ki lehet bírni, plána ha ünnepelni hívnak. Anyósodnak viszont nem kellett volna sírva ordibálnia.
2013. jún. 13. 09:26
 10/21 anonim ***** válasza:
74%
Házassági évfordulót kettesben szokás ünnepelni,nem? (persze a nagyon kereket lehet családdal)
2013. jún. 13. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!