Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy értessem meg a férjemmel,...

Hogy értessem meg a férjemmel, hogy már nem bírom tovább, nem tudok anyóséknál lakni?

Figyelt kérdés

átmenetileg anyóséknál lakunk, de én már nem bírom.

nem bántanak minket, nem szólnak bele semmibe se, de mégis mindenki szeretné élni a saját életét.

a gyerekek is hangosak stb.

a férjem elvan itt, ő innen jött, ebbe élt egész életében, kibírja őket.

én rosszul vagyok tőlük...

2013. jún. 3. 09:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
89%
Költözzetek el, ez nem élet.
2013. jún. 3. 13:43
 22/25 anonim ***** válasza:
Férjednek erről mi a véleménye? Beszéltetek már erről?
2013. jún. 3. 17:17
 23/25 anonim ***** válasza:
Megmondod a férjednek, hogy költözzetek el és kész.
2013. jún. 3. 19:59
 24/25 anonim ***** válasza:
88%

Én értem miről ír a kérdező, vagyis szerintem a gond az hogy:

Konkrétan nincs baj az anyósékkal, de 2 különböző életvitel nem mindig fér meg egymás mellett.

Egyik sem hibás, viszont mindenki a saját életére vágyik.

Mondok egy példát:

Mi is laktunk anyósomoknél. Szeretem, imádom őt, de annyira mások vagyunk. Most erről sem ő, sem én nem tehetek.

Mondok egy példát:

Anyósom szeret kíváncsiskodni, a másik szobájába bemenni, ha nincs otthon, használni a másik dolgait....ő ebbe nőtt fel, hogy náluk ez volt a szokás.

Na már most engem megfojt az az érzés, hogy nincs egy magánszférám (hálószoba), ahova csak a párommal megyünk.

Anyós előszeretettel járkált be.

Másik: Ő telefüstöli a lakást cigivel, mi a párommal nem dohányzunk. Most ez is olyan, hogy ha neki nincs igénye a füstmentes lakásra, az ő dolga, az már a mienk, hogy mi nem erre vágyunk.

Ezért jobb külön, mindenki éli a saját kis életét.

2013. jún. 4. 22:45
 25/25 anonim ***** válasza:
72%

Én is értem a Kérdezőt :-)

Hát pont így mondd el a Férjednek,csak kifejtve hogy mit érzel. Valószínű anyósodéknak sem lehet könnyű. (én ebbe estem bele- a Párom családjából senkinek nem vagyok jó!! pedig soha nem bántottam azokat,akik engem igen,mégis szálka vagyok a szemükben,mert nem azt látják,hogy boldoggá teszek egy embert,hogy a legnagyobb carban is mellette állok)

Mondd el,hogy Neked ez kényelmetlen,szeretnéd ha egyedül vezethetnél háztartást. Persze ez nem jelenti azt,hogy nem szereted a szüleit,csak egy kis magánéletre vágysz. (Felhozhatod azt is,hogy a szex is más lenne,mert azért ott,ahol más is lakik rajtatok kívül,azért nem olyan felszabadult ám a dolog...). Attól hogy külön lennétek,semmi nem változna,lehetne összejárni,egy-egy vasárnapi ebéd itt vagy ott... Biztosítanod kell a Férjedet arról,hogy attól a "családi fészek" a számára mindig nyitva marad,mindig szívesen látjátok a szüleit...

Ha szeret,megérti. Ha nem érti meg,akkor nem érett férfi.

Én azt gondolom,hogy nem a kényelem az elsődleges dolog egy kapcsolatban.Ha így lenne,nem lenne a Pároknak önálló lakása/háza,hanem minden Pár valamelyik szülővel élne.

Mi is végig jártunk egy hasonló utat. Mi a Párom nagyanyjával éltünk,csak mi a Párom házában,aminek a megvételében volt egy kis szerepe a nagyanyjának. Amikor megszületett az első gyermek,feszt fontoskodott a Párom mamája,ha valamit csináltam és már csak pici volt hátra,és sírni kezdett a gyerek,akkor mondta amit gondolt,ha megvettem egy kismama újságot a táppénzemből (semmi "olyat" nem vettem előtte sem,utána sem,sem egy kiscsokit,semmit és soha!!!),akkor mondta amit gondolt,ha szerinte a palacsintát nem úgy kellett sütni ahogy már évek óta sütöttem akkor mondta amit gondolt,ha a gyerek orrát szívtam mert kellett,akkor mondta amit gondolt... Na, én odáig jutottam,hogy feladtam. Nem akartam a Párom és a nagyanyja közzé állni,legyenek boldogok,de a Párom marasztalt. Felajánlottam,hogy ha kifizeti amit beleölt az unokája a házba,akkor elmegyünk,vagy mi fizetjük ki amit Ő adott a házhoz,és ... Erre az volt a válasz,hogy "hogy is ne,hogy a tied legyen bármi is???!!!"

(Az enyém itt csak az,amit én hoztam,én vettem,a házhoz és pár bútorhoz semmi közöm,a házhoz is csak annyi,hogy segítettem felhúzni a falat amikor be lett építve az egyik része,majd amikor hozzá építve lett a későbbiekben,akkor az már az anyasági támogatásból és az adó-visszatérítésből lett)

Én azt szoktam mindenkinek tanácsolni,hogy ha lehet,éljék a saját életüket a saját házukban/ vagy albérletben/ a szülőktől legalább fél városnyira,mert ha közelebb vannak,abból jó ritkán sül ki!

Természetesen,ha megvannak,békesség van,akkor nem beszélem le a több generációs együtt élésről :-)

Bocs,hosszúra sikeredtem :-) de remélem azért hasznosat is olvastál!!

Minden jót kívánok Neked/Nektek!!!

2013. jún. 6. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!