Nem. Ők viszont az első perctől tegeznek engem...
Az külön rosszul esett, hogy az öcsémhez az első szavuk a "tegeződjünk" volt. Jóban vagyunk amúgy, és ennyi év után már nem is tudnék elképzelni a magázódáson kívül mást, de az elején furcsa volt, hogy nekik lehet, nekem nem. Pedig már akkor is közel 30 voltam, és apósom még a középiskolás tanítványait is magázza.
Magázom őket. Határon túli magyar vagyok és megszoktam,hogy nálunk még magázzák az idősebbet,ismeretlent, magasabb rangút.Nem is tudnám őket tegezni, pedig nagyon jó a viszonyunk.
Természetesen azzal egyetértek,hogy a tisztelet kimutatható akkor is,ha tegezünk valakit és akkor is,ha magázunk.
Ami külön jól esett: apósom megkérdezte,hogy megengedem-e neki,hogy tegezzen.Nagyon szép gesztus volt tőle!
Tegezem anyósomat, és a párját is (apósom nem él, nem is ismertem)
Párom is tegezi a szüleimet
anyós 58
párja 60
én 26
anyu 50
apu 48
párom 27
Anyósom az eljegyzésünkkor mondta, hogy inkább tegezzem. Ez elég rég volt, már azóta házasok is vagyunk, apósomat még mindig magázom. Pedig anyósom még vagy öt évvel idősebb is nála.
Amúgy az nem zavar, hogy magázni kell, csak olyan izé, hogy egyiket magázom, a másikat meg nem. Olyan hülyén jön ki, mikor mindketten ott vannak és mindkettőhöz beszélnék, vagy ha egyiket megkérdezem, hogy 'kérsz?' aztán a másikat meg 'tetszik kérni?'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!