Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti tegezitek anyósékat?

Ti tegezitek anyósékat?

Figyelt kérdés

2013. jún. 1. 09:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nekem még nem konkrétan anyós és após, mert még csak jelöltek :) de a barátom anyukája már az első találkozásnál megengedte, hogy tegezzem a nevelőapukája meg kb néhány hónappal később. Apukájával ritkán találkozom kb láttam eddig 2x, mert külföldön dolgozik. Őt nem is tegezem. Amúgy elég nagy a korkülönbség köztem és a szülei között. Én 21 vagyok ők pedig 50körüliek, de nagyon kedves a viszony így egyáltalán nem volt nehéz tegezni őket :)
2013. jún. 1. 10:41
 12/26 anonim ***** válasza:

Nem. Ők viszont az első perctől tegeznek engem...

Az külön rosszul esett, hogy az öcsémhez az első szavuk a "tegeződjünk" volt. Jóban vagyunk amúgy, és ennyi év után már nem is tudnék elképzelni a magázódáson kívül mást, de az elején furcsa volt, hogy nekik lehet, nekem nem. Pedig már akkor is közel 30 voltam, és apósom még a középiskolás tanítványait is magázza.

2013. jún. 1. 10:48
 13/26 A kérdező kommentje:
na én sem tudnám "anyukázni"! Keresztnevén szólítom, ha meg a gyerekek akarnak valamit tőle, akkor úgy mondom nekik, hogy pl mama ad.
2013. jún. 1. 10:49
 14/26 anonim ***** válasza:
Tegezem őket
2013. jún. 1. 11:04
 15/26 anonim ***** válasza:

Magázom őket. Határon túli magyar vagyok és megszoktam,hogy nálunk még magázzák az idősebbet,ismeretlent, magasabb rangút.Nem is tudnám őket tegezni, pedig nagyon jó a viszonyunk.

Természetesen azzal egyetértek,hogy a tisztelet kimutatható akkor is,ha tegezünk valakit és akkor is,ha magázunk.

Ami külön jól esett: apósom megkérdezte,hogy megengedem-e neki,hogy tegezzen.Nagyon szép gesztus volt tőle!

2013. jún. 1. 11:10
 16/26 anonim ***** válasza:

Tegezem anyósomat, és a párját is (apósom nem él, nem is ismertem)

Párom is tegezi a szüleimet

anyós 58

párja 60

én 26

anyu 50

apu 48

párom 27

2013. jún. 1. 12:37
 17/26 anonim ***** válasza:

Anyósom az eljegyzésünkkor mondta, hogy inkább tegezzem. Ez elég rég volt, már azóta házasok is vagyunk, apósomat még mindig magázom. Pedig anyósom még vagy öt évvel idősebb is nála.

Amúgy az nem zavar, hogy magázni kell, csak olyan izé, hogy egyiket magázom, a másikat meg nem. Olyan hülyén jön ki, mikor mindketten ott vannak és mindkettőhöz beszélnék, vagy ha egyiket megkérdezem, hogy 'kérsz?' aztán a másikat meg 'tetszik kérni?'

2013. jún. 1. 16:50
 18/26 anonim válasza:
Apósom szereti a tegez halat, anyósom annyira nem. De mint tudjuk, anyós akkor jó ha porhanyós!!
2013. jún. 2. 11:49
 19/26 anonim válasza:
Első találkozáskor még nem tegeztem őket, de mivel felajánlották a tegeződést, és pertut is ittunk, azóta tegeződünk. Ettől függetlenül a tiszteletet meg kell nekik adni. A "figyejémá vazze!", meg "Te hülye vagy!" és hasonlókat velük szemben ne használd!
2013. jún. 3. 10:02
 20/26 anonim ***** válasza:
Apóst az első találkozás óta, anyóst nem.
2013. jún. 4. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!