Ferjem aposa sok hitelben uszik, a fia meg mindig utalja neki a penzt, mit tegyek?
Én azon csodálkozom, hogy sokan (szinte mindenki) azt gondolja, hogy ha összeházasodnak, akkor már csak egy számlájuk lehet. Én meg is őrülnék, ha közös lenne a számlám a férjemmel. Mindketten saját magunk rendelkezünk a fizetésünkkel, 3 gyereket nevelünk ( egy közös) és soha nem volt vitánk a pénzből.
Ugyanúgy csináljuk mint a kérdező, én fizetem a rezsit és a kosztot, a gyerekek dolgait, a férjem pedig a hitelt, a telefont, tv-t és a ház körüli dolgokat veszi meg.
Persze sokszor van csere, vagy megbeszéljük ha vennünk kell valamit, akkor kinek futja, ki mennyit tesz bele. Egyikőnk sem titkolódzik a másik előtt, a férjem nem issza el a pénzét, én pedig nem szórom manikűrre, meg ilyenek.
Aránylag jól keresünk, tudunk félre is tenni, viszont engem idegesítene ha kapnám az sms-eket, hogy a férjem már megint mit vett és mennyiért.
Szerintem fordítva is ugyanígy lenne.
Visszatérve a kérdésre: hasonlóan gondolkodom, mint a kérdező, engem is nagyon zavarna, ha a férjem az ablakon szórná ki a pénzt apósra, ahelyett hogy nyaralásra tenné félre, így soha nem lesz saját lakás, megalapozott jövő.
Olyan mintha a kútba dobná a pénzét, semmi értelme.
Az olyan ember mint az apósod, soha nem fogja tudni megfogni a pénzt, semennyi nem elég, kifolyik a kezéből és nem lesz boldogabb ha többet kap.
Míg él az após és a férjed nem tér jobb belátásra, nem lesz változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!