Az anyós-meny problémák nagy részében a fiu mindig a probléma?
Rengeteg itt is a menyek szidkozódása, és környezetemben is van rengeteg példa erre. De föleg ahol ismerem is a háttért, mindig azt gondolom, hogy a férj-fiú a legnagyobb bünös, és miatta van a sok-sok veszekedés, mérgelödés mindkét nö részéröl.
Pl anyósom mindig is utálta anyósát. Szerintem tündéri mindegyik. Az egyetlen aki böszíti a mai napig a két felet az az apósom.
Aztán a legjobb barátnöm. Hiába kéri a férjét, hogy beszéljen az anyjával, nem teszi meg. Ha az anyjakezdi a beszélgetést akkor inkább elmegy a fiu, vagy eltereli a szót. (ismerem barátnöm sógorát, szinte legjobb barátom) vagy is a fiu-férj egyszerüen kihuzza a nyakát és nem akar megoldást, a helyzet meg csak mérgesedik minden oldalról.
Aztán másik barátnömnél is 10 év hadakozás után akkor oldódott meg a vita amikor egyszer a fiu-férjet anyós nem engedte elmenni a téma elöl, és igen komolyan leültek beszélgetni és kiderült hogy mindkét nönek ugyan az a baja a fiu-férj... és megoldodott a probléma. nem lettek puszi pajtások, de de már nem szidják egymást és ha van nézeteltérés kikerülik a fiut és beszélnek róla, mert tudják, hogy a fiu nem fog tenni semmi ellen.
De mindenhol ezt látom. A feleség nem fogja a férjét szidni, az anyós megint nem fogja a fiát szidni így állandó a probléma.
Persze hogy a fiú a probléma,hisz nincs belőle kettő,nem tud egyszerre kisfiú és férj lenni.
Mi se kedveljük egymást párom anyjával,de párom volt a problémamegoldó,2 perc alatt évekre lecsendesítette az anyját (megmondta,hogy ha nem viselkedik normálisan velem,akkor fényképről fogja látni őt és az unokát is)
A menyek legalább annyira hibásak a tapasztalatom szerint. Okosabbnak képzelik magukat az anyósnál, mindenen megsértődnek. Akkor is, ha az anyósnak van igaza.
Ebbe a vitába nem a férjnek kell igazságot tenni, hanem az anyósnak-menynek megbeszélni kulturált módon a problémáikat.
Nekem soha nem tetszik, mikor "közvetítőt" keresnek. Itt is sokan tanácsolják nőknek, hogy ha problémád van az anyóssal, beszélj a férjeddel, hogy ő beszéljen az anyjával.
De miért? Felnőtt emberek vagyunk! Nem kell megkeresni a legközelebbi közös rokont, és azon keresztül beszélni.
Nálunk sosem volt a párom a vita tárgya.
Viszont ránk hagyja a dolgot, oldjuk meg mi.
Jó neked első!
Bár a fene tudja mi a jobb,engem nem védett meg a férjem az anyóssal szemben,ezért úgy gondoltam nem fog ő ám engem kedvére alázni,így én rendeztem le,igenis merszem volt szólni,mert olyan dolgai voltak,hogy ő méltóságát tisztelni kell,meg köszönteni,de te már le vagy tojva magasról.
Volt is nagy meglepődés,a tudatlan tehetetlen meg csak telefonban ordítozott velem,de hisz ennyire képes az agya...
Úgyhogy én kiálltam saját magam mellett!
Azóta át-át jön,viszont én megmondtam a férjemnek,hogy ezek után ne sokat várjon tőlem.Így ha átjön ők lent vannak én meg nem megyek le hozzá,sajnálom.Sosem fogják megérteni,hogy a házasság két ember magánélete,nem pedig átjáróház.
ha egy férfi nem áll ki a párja mellett az anyjával szemben, akkor gyáva és kerüli a konfliktust.
igenis egy férfinak kell segiten a párjának az anyjával szemben, a legtöbb esetben féltékenység áll a háttérben, hogy a fiát elveszi a menye tőle és megpróbál mindent megtenni, hogy ő jobb szinben tünjön a fia szemében.
nagyon sok furkálódásról tudok és láttam is, hogy vannak olyan anyósok akiknek senki sem jó akit a fia választ, tökéletes pedig nincs, sem anyósban, sem menyekben, sem vőkben, ezt tudomásul kell venni.
aki pedig nem szivleli a másikat az inkább kerülje ..
És a női félnek az anyjával minden okés? Azt nem lehet utálni, csak a férfi szüleit?
Az a baj, hogy a mai nők teljesen lenézik az időseket. Linkelgetnek mindenféle képet, ohgy így mentsük meg az állatokat, úgy engedjük előre az időseket, aztán meg megy az utálkozás az anyós felé. Én az ilyen barátnőket már dobtam is ki a francba, mert annyit érnek.
kedves Menyek !
én anyós vagyok 61 éves 2 fiam és 2 menyem van és érdekes az egyik menyemmel nem tudok megbarátkozni,egyszerüen nem találom meg a hangot...okos,tanult nő,vezeti a háztartást rendesen dolgozik...de mindig savanyú,humortalan és már a fiam is ilyen lett,amin azelött nevetgéltünk,régi sztorik,
filmek szövegei/ indul a bakterház/ kivülről tudjuk..
irtam a menyemnek egy kedves baráti hangu emailt és nem válaszolt rá,semmit se reagált erre..azota a köszönésen kivül semmi nincs köztünk..az unokám a fiammal kettesben jön hozzánk...vajon miért ?
a fiam arra kér ne feszegessem a témát..tehát legyen ilyen langyos??
a másik fiam felesége aranyos,kedves vidám..de sajna nagyon költekező..szinte naponta vesz magának valamit
ruhafélét,kozmetikumot,bizsut
na tehát hol van tökéletes kapcsolat ?
kedves 9-es anyós, ennek a kérdésnek nyithatnál egy új kérdést is szerintem
ha neked nem tetszik egy másik emberi „minőség” mivel TE nem olyan vagy ezzel minősited őt, hogy ilyen és olyan és nem olyan amilyen TE- ez egy ítélet a másik ember felett.
Elképzelhető, hogy a fiad azért lett olyan amilyen te, mert hatással lettél rá, de mivel most egy „másik” nővel él igy olyanná vált amilyen ő, mivel együtt él vele – hasonult- hozzá, de ez téged zavar mivel megváltozott. A fiadat zavarja? Kérdezd meg tőle, hogy zavar-e téged?
A levél egy nagy baklövés volt, ezzel csak nagygolt löttél magadnak, nem érdemes „harcolni” egy anyának az a legnagyobb tanulási folyamat a fejlődésében, hogy megtanulja kezelni az elengedés fogalmát.
Te is voltál menny neked is volt anyósod, nézd meg és éld bele magad abba a szitációba amibe most van a menyed, legyél te a meny és érezd át, hogy van egy olyan anyósod, mint te, te mit tennél ellenkező esetben?
Tökéletes pedig nincs, csak elfogadás van, és nem megváltoztatása a másik embernek, ez a legnagyobb müvészet, hogy megtanulja, elsajátitsa valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!