Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tiszta ideg vagyok, hogyan...

Tiszta ideg vagyok, hogyan reagáljak erre?

Figyelt kérdés

Történet a következő!

A párommal élünk,én az anyósát nem nagyon szeretem,mert ha eljön hozzánk,akkor folyton megjegyzést tesz mindenre!

Na most eljött hozzánk,meghívtuk ebédre.

Rántott csirkemellet csináltam,kukoricás rizzsel,illetve francia salátával.Szépen megterítettem,leültünk enni.

Nem volt semmi,amibe ne tudott volna belekötni!

A húst túlságosan puha volt(én tejbe szoktam áztatni,nem szeretjük ha száraz),a kukoricás rizsben kemény volt a kukorica,a saláta túl édes volt.

Hozzátenném,hogy amikor mi megyünk,főzeléket csinál főzelékkel.De a lényeg,hogy megjegyeztem,hogy ha szapulja az ételt,akkor miért eszik belőle.

Erre felpattant,és elkezdett kiabálni,hogy én utálom őt,és nem szeretem ha eljön,és minden alkalmat megragadok,hogy belekössek,a páromnak meg ilyen szAr kajákat főzök,ahelyett,hogy a drága fia elmenne hozzá,és nála töltené az ünnepeket,én meg a családomnál,mivel úgyis egész évben együtt vagyunk,ilyenkor minek egymásra tapadni.

Hát köpni nyelni nem tudtam,csak álltam ott szótlanul,olyan oltári nagy baromságokat beszélt!

Tehát ha van 2 pár,karácsonyozzanak,szilveszterezzenek külön,mert ez a család ünnepe?

Párom szerint teljes mértékben én vagyok a hibás,mert már megint nem hallgattam szótlanul,hanem képes voltam visszavágni!

Elment tegnap,hazavitte az anyját,azóta ott van.

Annyit mondott,hogy "majd jövök!"

Most tényleg az egész az én hibám?

2012. dec. 29. 09:53
1 2 3 4
 11/31 Missi_Key ***** válasza:
94%

"Ha nem ízlett az anyjának,akkor nem ízlett.Különben is,tudom hogy nem szereti az édeset(hát én nem tudtam),miért nem csináltam neki külön egy kisebb adagot,amibe kevesebb cukrot teszek,illetve csinálhattam volna pár szelet húst,amit nem áztatok be!"

ha enyire finnyás anyuka, miért nem a párod főz? ő ismeri az ízlését....

2012. dec. 29. 10:34
 12/31 anonim ***** válasza:
6%
Hat ha tudod, hogy ilyen az anyós, egyszerűbb lett volna csak annyit mondani, hogy "sajnálom anyuka, hogy nem ízlik" . Ami történt, megtörtént. En felhívnám anyóstol es bocsánatot kérnek tőle a csaladi béke érdekében.
2012. dec. 29. 10:35
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
Hogyan reagálj? Az a kérdés, hogy mit szeretnél elérni? Ha otthon békességet akarsz, és egyébként a pároddal minden rendben, akkor vegyél be egy letojom tablettát képletesen, és hagyd rá. Sőt, ha megint ilyen lesz, akkor mondjad azt neki, hogy kedves anyuka, a maga főztjét úgysem tudom utolérni, igyekszem,igyekszem, de csak ennyire sikerült - aztán ne foglalkozz vele. Elmegy, és neked megmarad a családi életed. A férjednek ízlik, neked ízlik, a többi nem számít. Megváltoztatni nem tudod sem a mamát, sem a férjed, erre képesek - ezt mérlegeld. Ha ezekkel a képességekkel megfelel a férjed az életedbe, akkor bírd ki a látogatások idejét. Ugye azt látod, hogy nem a leírt jelenettel van a baj, hanem attól mélyebben. Nos ezt kell mérlegelned - ha megfelel, akkor bírd ki a hozadékát is. De nem a hozadék a probléma. Viszont tökéletes embert nem találunk. (Nekem van egy módszerem a kiállhatatlan emberekre: dicsérem szembe szemérmetlenül, és röhögök magamban azon, hogy mennyire komolyan veszi. Ettől egyfajta elégtételt érzek, azt mondom magamnak, ha ennyire hülye, hogy nem veszi észre, hogy húzom és cikizem, akkor hogyan lehetne ez felettem?) Üdv. D.
2012. dec. 29. 10:45
 14/31 A kérdező kommentje:

ma 10:13

Idegességemben már félre írok..

Mi az,hogy tudnom kéne hogy nem szereti az édeset,meg külön főzőcskézni neki? Egy az,hogy eddig bármit csináltam,folyton belekötött,ha édes azért,ha savanyú azért.....lehetetlen neki megfelelni.Meg ha én is megyek párommal,sokszor mégcsak meg sem kínál,csak a páromat!

Egyszer párom azt mondta,hogy eddig minden barátnőjét az őrületbe kergette.Hát én senkit sem akarok megfosztani ettől az örömtől!

Inkább átadom a helyem valaki másnak.

2012. dec. 29. 10:56
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
Nagy butaság lenne ilyen miatt otthagyni a parod, ha egyebkent jol meg vagytok.
2012. dec. 29. 10:58
 16/31 A kérdező kommentje:

Két éve vagyunk együtt,ő tipikus mama pici fia.

Veszekedtünk emiatt sokat,mert reméltem,hogy esetleg változik.....bár hiába.

Nem ezek a legnagyobb gondok.

Ő elvárja hogy mindent viseljek el,viszont ő nem.

Ha eljönnek hozzám a szüleim,folyton megjegyzéseket tesz,hogy édesapám pl sokat eszik,anyám meg furán néz rá....pedig sosem szóltak neki egy rossz szót sem,illetve ha jön hozzánk,őt is ugyanúgy megkínálják mindennel,szerintem ez a normális,nem úgy mint a bunkó anyja.

2012. dec. 29. 11:13
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Elég egyszerű a megoldás, a továbbiakban kikeülöd anyukát. Én biztos ezt tenném. Ha jön, elmegyek a saját anyámhoz, és nem megyek le, amikor a pasim megy. Mindegy hogy kinek a hibája, ha egyszer mindig balhé van amikor találkozunk, akkor nem kell találkozni.

Valóban fiatal vagy :) az ilyen vitáknál, amikor valaki elkezd b.aszogatni, akkor én csak simán otthagyom az illetőt. Nyilván a pasid is tudja hogy milyen az anyja, de konkrét konfliktusnál nem teheti meg hogy leszidja az anyját. Ergo, neked nem kell konfliktusba keveredni az anyjával. Hadd mondja a hülyeségeit, ha nem bírod, mondom menj el. Szerencsére engem egy hapsim szülei se piszkáltak, de még lehet hogy így lesz. de én megfogadtam, hogy ilyen helyzetben csak simán lelépek. A pasim meg intézze ahogy akarja. Örüljön, hogy nem kényszerítem választás elé.

Mivel anyuka messze van, ahogy értem, nem szól bele a mindennapjaitokba. Tehát csak akkor van konfliktus ha feljön, vagy ti mentek. tehát nem kell vele találkozni és kész. Ezt megmondhatod a pasasodnak is. hogy jó-e ez így neki, vagy szakítsatok, mert nem vagy hajlandó még egyszer összeveszni az anyjával.

2012. dec. 29. 11:19
 18/31 A kérdező kommentje:

Én értelek,de volt olyan eset,hogy kirúgtak tavaly a munkahelyemről 3 hónapig a párom tartott el (ő is volt 5 hónapot munkanélküli,akkor meg én),és odajött hozzánk az anyja,erre beszólt,hogy "Miért tartod el,látszik rajta hogy nem akar dolgozni!",pedig csak 3 hónapot voltam munkanélküli.

A párom meg egy szót sem szól!!

Mint írtam fél,tart tőle!

2012. dec. 29. 11:39
 19/31 anonim ***** válasza:
87%

Hát erre mondtam azt, hogy ha jön a kedves mama, akkor fogod magad és elmész. Akkor te legalább nem hallod hogy hogy szapul téged.

Bár megjegyzem ez a kapcsolat így nem fog sokáig működni. Ugyanis előbb utóbb megmarad a pasid fejében amiket az anyja mond. Különösen, mivel négyszemközt sem ad igazat neked. Tudod ha mondaná, hogy bocs, de ilyen anyám, nem tehetek róla, ne is foglalkozz vele, akkor más lenne a helyzet. De mivel ez nincs, előbb utóbb tarthatatlan lesz a helyzet.

2012. dec. 29. 12:46
 20/31 anonim ***** válasza:
93%
Már ne haragudj, de írod, hogy még a tegnap elment az anyjával és azóta nem ment haza? Én kitenném a csomagját az ajtóba, hogy mikor jön forduljon és menjen vissza.
2012. dec. 29. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!