Nekem kéne hálásnak lenni az ajándékért és elnézést kérnem az anyósomtól?
Anyósom úgy döntött, meglep valamivel a születésnapomon. Meg is lepődtem, mert eddig még fel sem köszöntött soha. A csomagot csak betette a kerti asztalra, mert nem voltunk otthon. Én mikor kinyitottam, azt hittem szívrohamot kapok. 2 kismacska volt benne, nem túl jó állapotban (hasmenéses, csippás, alig pihegő...). Az első dühömben inkább nem akartam anyóst felhívni, mert valami kéretlen szaladt volna ki a számon, így inkább felpakoltam a macskákat és elmentem az állatorvoshoz, aki azt tanácsolta, hogy inkább altassuk el őket, mert kezelgetheti őket súlyos tízezrekért, de meglepődne, ha valamelyik is túlélné. Na, ezek után mégis felhívtam anyóst és érzéssel bár, de kiosztottam, hogy ezt mégis hogy gondolta. Ezzel lezártnak tekintettem az ügyet egészen egy fél órával ezelőttig, amikor apósom felhívott, hogy már egy hónap eltelt és még mindig várják a bocsánatkérő telefonomat, mert szegény anyósomat mennyire megbántottam. Én hirtelen csak annyit mondtam, hogy azt várhatják.
Én vagyok ennyire idióta és tényleg ok nélkül ketltem ki magamból vagy anyósomék szúrták el a dolgot?
Jogos a felháborodásod!
Élő állatot akkor sem illik az ajándékozott tudta nélkül ajándékba adni, ha az makk egészséges.
Off: Amikor abba a panelháznak az aljába húzódott be 2 anyamacska a kölykeivel, ahol a nagyszüleim laknak, akkor a helyi menhely is csak a sintér telefonszámát adta meg a közösképviselőnek és elaltatták az almokat, mert mindenhol teltház volt és nem tudták volna őket vállalni. Nem hiszem, hogy a kérdező akkora bűnt követett volna el azzal, hogy a hosszú -fájdalmak között egy óra is az lehet- szenvedés helyett inkább ezt a sorsot választotta a cicáknak. Akkor lett volna kegyetlen és nemtörődöm, ha hazafelé menet bedobja őket az egyik kukába kiszenvedni.
És képzeld el, én 70 ezer forintit keresek, és ha engem kérés nélkül belekényszerítenének ilyen helyzetbe én sem örülnék. Biztos az eredeti gazdának volt nyűg a kismacskák kezeltetése, és inkább gyorsan lepasszolta őket.
Ha én most kifizetnék 30 ezret két kismacskára, akik szinte biztos, hogy pár órán belül amúgy is elpusztulnak, akkor jövő hónapban nem ennék. Persze ez nem azt jeleni, hogy nem sajnálnám őket, nekem is voltak már állataim, rajongásig imádtam őket, de így belekényszeríteni valakit egy ilyen helyztbe enyhén szólva is gyomorforgató. Az anyamacska gazdája meg ivartalanítsa a macskáját, így nem lesz többet ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!