Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Velem van a gond vagy párom...

Velem van a gond vagy párom szüleivel?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyunk együtt párommal, ez idő alatt alapvetően nekem nem volt gondom az ő családjával. Az elmúlt időszakban viszont rendszeresen kifejezetten idegesítő a viselkedésük velem szemben, amit nem tudom meddig fogok tolerálni.

Én magánvállalkozóként dolgozom, otthonról. Pont emiatt nekem laptopon és telefonon kívül nem nagyon van másra szükségem, így párommal kitaláltuk azt, hogy töltsek ott náluk több időt. Így általában hétfő-csütörtök között ott vagyok. Párom egyetemista, én mellette tudok dolgozni nyugodtan, legalább is tudnék.

Az elmúlt időszakban, rendszeresek a megjegyzések párom szüleitől. Én alapvetően mikor ez elkezdődött, hogy több időt töltök itt, leszögeztem, hogy nem csak nekik, hanem nekem is vannak "otthoni" szabályaim amihez alkalmazkodni kell. Pl, szeretek éjszaka enni, mert általában vacsora időben nincs étvágyam. Ezt már többször megjegyezték, hogy abbahagyhatnám, mert ők reggel dolgozni mennek és felébresztem őket a konyhában csörömpöléssel. Én sokszor mondtam már, hogy ez nem az én gondom, nem fogok emiatt éhezni. A másik, hogy nagyon szeretek reggelente egy hosszabb fürdőt venni, ami szintén zavarja őket, mert hogy elfoglalom a fürdőt és nem tudnak munkába készülődni.

Ha esetleg konkrétan megmondom, hogy ez engem nem érdekel, és oldják meg a készülődést máshogy, akkor felháborodnak.

Az rosszul esik, hogy nem rég azt mondta párom anyja, hogy már nem örülnek ha ott vagyok, mert szerintük "pofátlan" lettem. Én tudom, hogy van egy stílusom, ami nem mindenkinek tetszik, de én próbálok mellette segítőkész lenni, így nem esik jól a dolog.

Kivel van gond ebben a helyzetben?

tegnap 22:09
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
96%

Mégis mit vártál? Odacuccoltál a szülők nyakára, az övéktől eltérő életstílussal. Azt gondoltad, minden simán fog menni?

Nem, ez nem az a helyzet. Akié a ház, az hozza a szabályokat, a többieknek pedig hallgass a neve, költözzenek el, ha nem tetszik valami. Vagy alkalmazkodsz, vagy keress olyan helyet, ahol úgy élsz, ahogy te akarsz. Lehet, hogy ez így nincs jól, de attól még ez a megszokott a magyar családoknál, úgyhogy jobb, ha felkészülsz rá.

tegnap 22:16
 2/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen veled. Te csak egy vendég vagy ott, nekik pedig az az otthonuk. Nincs jogod felborítani ilyen szinten a napi rutinjukat, életvitelüket. Elég szomorú, hogy ezt el kell neked magyarázni. Eléggé fordítva ülsz a lovon.
tegnap 22:16
 3/50 anonim ***** válasza:
100%
"Kivel van gond ebben a helyzetben?" VELED. Pofátlanság teteje, amit művelsz azokkal, akik szívességből befogadtak.
tegnap 22:18
 4/50 A kérdező kommentje:
Na de én pont ettől vagyok rosszul, mikor valaki azt hiszi, hogyha övé a ház akkor mindent megtehet. Mivel elég időt töltök itt, így hozzám is alkalmazkodni kell. Szerintem ez érthető és logikus.
tegnap 22:20
 5/50 anonim ***** válasza:
96%

Nehezen hinném, hogy ez nem trollkérdés.

De ha mégsem, te vagy a vendég, te alkalmazkodsz a háziak szabályaihoz. Ha enni akarsz éjjel, készíts egy szendvicset az ágyad mellé, aztán ha felébredsz, edd meg. A reggeli fürdéssel várd meg, amíg mindenki elkészül, te ráérsz, ha otthonról dolgozol.

tegnap 22:21
 6/50 anonim válasza:
100%
Hát hogy te mindenre kijelented, hogy ez nem a te gondod, meg oldják meg máshogy...hát nem leszel szimpatikusabb. Oké enni kell.....lehet azt csöndbe is. Gondolom nem este 11-kor kezdesz el turmixolni. Ha te magánvállalkozó vagy és otthonról dolgozol, laptop elől, akkor miért nem lehet befoglalni a fürdőszobát akkor amikor már elmentek dolgozni? Kicsit ha visszaveszel az önző stílusodból, akkor nem lesz gondod. Ahogy leírtad abból az jön le, hogy csak a saját dolgaidat nézed a többit meg telibe szarod. Nem nagyon vagy hajlandó semmiféle kompromisszumra. Szépen elkezdik majd tömni a srác fejét, hozzáteszem valahol jogosan, aztán jön a lapát című epizód.
tegnap 22:23
 7/50 A kérdező kommentje:
Mert mit tartasz a kérdésemben annyira viccesnek, hogy egyből trollozol? Leírtam a jelenlegi helyzetet, meg azt is hogy miért tartom érthetőnek amit csinálok.
tegnap 22:23
 8/50 A kérdező kommentje:
Azért mert nekem akkor esik jól. A kajálás meg el nem hiszem, hogy olyan hangos, hogy attól felébrednek, legfeljebb az ajtó lehet a probléma, mert azok tényleg nagyon nyekeregnek. De ők állítják, hogy alapból sem normális éjfélkor kaját csinálni és lehet előbb is enni. Részükről sincs megértés.
tegnap 22:26
 9/50 anonim ***** válasza:
98%
"Mivel elég időt töltök itt, így hozzám is alkalmazkodni kell.' - Csak addig lehetsz ott, amíg végleg ki nem tesznek.
tegnap 22:29
 10/50 anonim ***** válasza:
94%
Kinek hiszed te magad, hogy mas hazaban pattogsz? Menjel szepen vissza oda ahol eddig eltel, a pasikadat is magaddal viheted. A sajat otthonodban zabalhatsz az ejszaka kozepen meg furcsizhetsz reggelente orakig, maseban nem. Joerzesu ember reg kivagott volna az otthonabol, az eszem megall..
tegnap 22:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!