Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak? Ez már a 7....

Mit csináljak? Ez már a 7. éve hogy nem töltöm otthon a karácsonyomat.

Figyelt kérdés
Párom szülei messzebb élnek.(elváltak). És ez már a 7. éve hogy mindig nekünk kell utazni 4-5 órákat karácsonykor, mert senki nem hajlandó lejönni hozzánk... így kényelmes nekik ha mi rohangálunk biztosan.... és én bele fáradtam.Én is szeretném a karácsonyomat otthon tölteni... és nem mindig a rengeteg utazással. Párom ezt sosem érti meg. Mit tehetnék? Köszönöm a válaszokat!
tegnap 08:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Erre az egyetlen megoldás, hogy el kell válni. Ha ilyen egyszerű dologban nem tudtok megegyezni a pároddal akkor másban, hogyan?

Nálunk is volt ilyen. Megmondtam a 3. után, hogy nektek is pont ugyannyi az út mint nekünk. Ha látni akartok jöttök. Volt kis hiszti, hogy de Ti gyertek mert "nekünk az úgy jobb". Aztán amikor indulni kellett volna mondtam, hogy "én megmondtam, hogy nem megyünk sehova" párom hisztizett egy órát de aztán lenyugodott, mert megmondtam neki: "mehetsz, ott az autó kulcsa aztán menjél..." szerencsére ez hatott. A következő évben már eleve úgy volt, hogy ők jönnek. most évek óta úgy van egyik évben mi megyünk, a másikban ők jönnek. Nálunk úgy volt, hogy a család "3 darabja" (az én szüleim elváltak) az ország 3 különböző (jó távoli pontján lakik) és a 24. 25. 26 időszakban kb. 2000 km-t autóztunk csak az országban. De már évek óta ez van, hogy mi max. egyik nap megyünk egy helyre, és be van osztva melyik évben ki merre, hogyan utazgat. Eleinte ment a hiszti de ha nem indulsz el akkor nem tudnak mit csinálni.

tegnap 10:23
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Felnőtt vagy... Kommunikálj első sorban pároddal, aztán akik még érintettek a témában.

Vagy helyetted üljek le mindenkivel beszélgetni?

Vagy mit vársz itt megoldás címszó alatt?

tegnap 11:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"...mert senki nem hajlandó lejönni hozzánk..."

Hívtátok őket? Ti el tudjatok szallasolni őket, ha mennének? A pároddal beszéltél már errol?

tegnap 13:33
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen eltudnánk szállásolni, van vendég szoba is. Illetve mindig mondjuk nekik.
tegnap 13:44
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
nem mész azt kėsz .
tegnap 14:12
 16/18 anonim ***** válasza:
41%
Szenteste napja, 24-e mindenki otthon marad a szűk családi körben, 25-v 26-án indul el a vendégeskedés. Osszátok be úgy, hogy jó legyen.
tegnap 14:39
 17/18 anonim ***** válasza:
86%

Hétéve csinálod? Wow... én az első évben megmondtam volna, hogy NEM, és fejre is állhat, aki akar.

Ez nonszensz.

tegnap 14:52
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt ember vagy, eldöntöd hogy otthon maradsz e vagy sem, a párod meg töltse az ünnepeket utazással, ha akarja.

A férjem családjában divat ez a szentestés, karácsonyozós , kajázós, csődület.

Mi Szenteste napján megyünk anyósomhoz vacsira, ajándékozni, az ottani fát díszíteni, társasozni 1-2 kört, és ITT húztuk meg a határt.

Se az idősebb nővéréhez, se a nagymamás unokatesós, nagybácsis stb stb gyülekezetre nem megyünk. Hát igen, nagy a családja🤣 nem olyan mint nálam😋

A karácsonyt, a köztes napokat és a szilvesztert is itthon töltjük. Nem vagyunk hajlandóak ide oda rohangálni. Inkább pihenünk, időt töltünk együtt végre. Így is hamar vége lesz , és vissza kell térni a dolgos hétköznapokba.

Anyum meg a nővérem együtt laknak, ők meg nem ilyen vendégváró típusok, abszolut nem is ünneplik, fát sem díszítenek, semmi ilyen, szóval hozzájuk sem megyünk. Év közben szoktunk találkozni.

tegnap 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!