Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tovább? Hogy viszonyuln...

Hogyan tovább? Hogy viszonyulnatok hozzá?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy Apósom átvert bennünket. Körülbelül egy millió forintról van szó (picit több). Szerettünk volna venni egy ingatlant, és ebben Apósom "segített" egy NAGYON JÓ ÉS MEGBÍZHATÓ barátja által. Részleteket nem szeretnék írni, mert rendőrségi ügy lett belőle, de a fontosabb dolgokat leírom. Annyi a lényeg, hogy az illető lelépett a pénzzel (több potenciális vásárlót is átvert), Apósom pedig bement tanúskodni (letartóztatták a havert), és azt hazudta, hogy soha nem volt szó bármilyen ingatlan megvásárlásáról és pénzt sem kapott érte a barátja.

Sógornőm szerint ez nem akkora összeg, ami miatt megéri balhézni, majd úgyis megkeressük (!!!) azt a pénzt. A párom ki van borulva, de sajnos az Apját védi. Azt mondja, hogy az Apja nem egy IQ bajnok, de egész életében azért dolgozott, hogy neki es a Sógornőmnek mindenük meglegyen. Igen, tény, hogy nem rossz ember (én butának es naivak tartom), velem is eddig rendes volt, de én ezen nem tudok túllépni. Papíron mindent ő intézett, igy én csak üresbe beszélhetek..

Zavar a tudat, hogy az a csaló jót röhög a markába, kisebb büntetés fog kapni, hála Apósomnak. Én azt akartam, hogy tegye meg a feljelentést (ahogy mások is megtették), de nem volt hajlandó, mert több mint tizenöt éves barátságról van szó - SZÓ SZERINT EZT MONDTA!

Persze a pénzről hallgat, esze ágában sincs visszaadni/visszaszerezni.

A párom azt mondta, hogy majd beszél az Apjával és megmondja neki, hogy ezt a kis húzásat nem fogjuk elfelejteni, de kb. ennyi. Pénzt ne várjunk tőle, mert nincs neki.

Az incidens óta nem találkoztunk (messze lakunk), és engem most kerül is. Korábban mindig írt/érdeklődött, de most nagy a csend.

A lényeget leírtam. A papírokkal, szerződéssel kapcsolatban legyszives ne kérdezzetek, mert nem szeretném leírni, meg annyira nem változtatna a történeten. Amúgy ügyvéd is volt a dologban, aki szinten Após puszi pajtása..

Neheztelek a páromra, mert az ő ötlete volt, meg hogy intézze Após, minden szépen le lesz papirozva én ne aggódjak. Ezen vitáztunk is, de aztán sajnos ráhagytam. Ő is naiv volt, és látom rajta, hogy bántja a dolog (főleg azert, mert azt az egy milliót az ÉN szüleimtől kaptuk!!!), de mindig azzal jön, hogy hát az Apja..ne balhézzak.

Néha elgondolkozom rajta, hogy mi legyen. Őszintén engem az bánt, hogy egy csaló rajtunk nyerészkedett, kihúzzta magát, a szüleimtől kapott pénzt (nekik sincs sok) pedig a zsebre vágta. Apósom éli a világát, mintha mi sem történt volna. A minap hivott minket a Sógornőm, hogy Apósomnak születésnapja lesz, és dobjunk össze neki egy utazást- meglepetésként. Na nekem már ezen is felment a vérnyomásom!

Lehet, hogy én vagyok rosszul bekötve, de engem ez az egész nem hagy nyugodni. Az is zavar, hogy a párom részéről kb. én vagyok az, aki egy ilyen nem túl nagy összeg miatt felrúgja a családi békét. Aha, csak én nem csupán az anyagi részét nézem a dolognak.

A párom jelenleg többet keres, így azzal állt elő, hogy majd ő vissza adja azt a pénzt. Könyörgöm, közös kasszán vagyunk és nem az ő dolga visszaadni!!!

Nem tudom, hogy a jövőben hogyan viszonyuljak az Öreghez?

Jelen helyzetben látni sem akarom, de a végtelenségig sem tudom kerülni. Azt is tudom, hogy hiába mondanám a szemébe, hogy mi a gond, részéről el lenne intézve egy kis mosolygassal es egy ne haragudj-al. Önkormányzatnál dolgozik, de egyszerűen nem fogja fel a dolgokat. Ami a legrosszabb, hogy tényleg úgy van vele, hogy ő nem tett semmi rosszat. Kb. mindig mindenki kihasználja. Egész nap csörög a mobilja, mindenki szívességet kér tőle (papír ügyekkel kapcsolatban) és ő rögtön ugrik! Csak azt nem fogja fel, hogy amint nyugdíjas lesz, ezek a nagy "barátságok" megszűnnek majd, mert nem tudják tovább kihasználni. A család mindig ott lesz, ő pedig pont a családját baszarintotta át..

Ez valószínűleg tanulópénz lesz, ezzel már kezdek megbékélni, de az ügy morális részével nem tudok..

szept. 27. 08:42
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
81%
Gyakorlatilag nektek apósod tartozik.
szept. 27. 16:36
 32/44 anonim ***** válasza:
92%
Hát én elengedném a helyedben ezt az egész családot. Egytől egyig baj van velük. Amíg nincs gyerek, addig lépj le. És természetesen nem nagyon tudnék megbocsátani apósnak.
szept. 27. 17:15
 33/44 anonim ***** válasza:
83%

Írod, hogy apósod nem egy iq bajnok, buta, naiv. De hát ti is azok vagytok. Egy lakásvásárláshoz a beugró önrész min. 8 millió forint. Miből gondoltátok, hogy egy millióval ti lakáshoz juttok. Az a baj, hogy itt mindenki ügyeskedni próbált, aztán jött a pofára esés. Apósod önkormányzatnál dolgozik, ő is sztem fű alatt intéz kinek mit tud...

Ezt bebuktátok, ennyi.

szept. 27. 19:05
 34/44 A kérdező kommentje:

#33 Lehet Budapesten 8 millió, bár egy garzon lakásnál biztosan nem annyi.

Mi annyit adtunk, amennyit írtam. Nyilván nem egy Budapest kaliberű városról van szó.

Az nem is volt kérdés, hogy elbuktuk-e vagy sem, sajnos azt már mi is látjuk.

szept. 27. 19:20
 35/44 anonim ***** válasza:
86%

Apósod ugyanannyira hunyó,mint az a bizonyos barát. 15 éve ismeri,és ennyire át tudják verni? Ja persze!

Néha szembe jön velem a telefonon ilyen mini videó.

Az egyik arról szól,hogy a srác kiveszi nő kezéből a táskát,amivel elfut,majd jön egy hős megmentő,aki utána fut. De aztán egy bokornál.megállnak ketten,átkutatják a táskát,és a megmentő visszaviszi a nőnek. Apósod is valahogy így működik..beadja az ártatlant,aki segít,közben meg ugyanúgy részesedik a pénzből,amit tőletek elnyert.Mondhatjuk,hogy egy balek kerítő.

szept. 27. 21:42
 36/44 anonim ***** válasza:
88%

Na én közölném a férjemmel, hogy vagy intézi az ügyet a rendőrségen és mindent megtesz azért, hogy a pénz meglegyen, vagy pedig engem akkor lát utoljára.

Még meglepetésutazás az idióta apósnak. Az az egész család ennyire debil? A 15 éves barátság nevében fizesse akkor após vissza a pénzeteket.

szept. 28. 10:06
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Tehetnèl te is feljelentést. A rendőrség tud a csaló és az após közötti kapcsolatról, csak após nem tett feljelentést. Te tudod bizonyítani a pénz átutalását apósnak és a köztetek levő egyezséget. Elmondod a rendőrségnek, hogy mi történt, és hogy te, pontosabban a szüleid lettek megkárosítva. Ezzel após kerül kellemetlen helyzetbe, de azzal nem kell foglalkoznod. Az 1500 km se legyen kifogás, mert a szüleid pénzét illene visszaszerezned, legalább megpróbálni.
szept. 28. 10:10
 38/44 anonim ***** válasza:
86%
Nyugtass meg, hogy egy ilyen életképtelen idiótával nem tervezel gyereket...
szept. 28. 10:30
 39/44 A kérdező kommentje:

Sógornőm még otthon él a szüleivel, így vele szoktam kommunikálni. Írtam, hogy miket mondott, plusz ő is azzal védi, hogy Apósomnak igen is a család az első, de nagyon naiv. Erre azt válaszoltam, hogy igen az, és mi is azok voltunk, de ez az egész ingatlanvásárlási folyamatra vonatkozik. Az, hogy nem tett feljelentést az már nem naivitás, hanem tudatos döntés volt.

Párom nemsokára hazautazik, megpróbálja lerendezni. Úgy beszéltük meg, hogy mindenképp rászáll Apósra, hogy miként tervezni nekünk visszajuttatni a pénzt.

Párom szerint az Apja biztosan úgy volt vele, hogy ekkora összeg miatt, nem éri meg az egész rendőrségi herce-hurca+ plusz évekig is elhúzódhat. Erre mondtam, hogy akkor adja ő vissza a saját zsebéből, aztán majd megérzi a saját bőrén, hogy mennyi az annyi!

Ezt biztos nem hagyom annyiban.

A legjobban azt szeretném ha az a csaló adná vissza (kérje is vissza tőle, ha már szinte testvérek!), de szerintem Após nem meri visszakérni. Most ugye letartóztatásban van, de aztán ki tudja mi lesz. Gondolom jót röhög a markába.

Arra is gondoltam, hogy:

Ha a párom nem jár sikerrel, akkor vagy beavatom Anyóst (ő még nem tudja)- de ő tuti kiheréli, vagy majd én elmegyek és megteszem a feljelentést.

szept. 28. 11:39
 40/44 anonim ***** válasza:
83%
Hat a parod is egeszen erdekes figura, ha nem pipult be az apjara. En kivernek belole az osszeget (plane mivel a te szuleid penzerol van szo!) aztan otthagynak ezt az egesz fertot a picsaba. Igen, a mulya parodat is.
szept. 28. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!