Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem bírja anyós felfogni...

Miért nem bírja anyós felfogni,hogy mi amiből csak lehet újat szeretnénk venni? Nem kellenek az ezer éves használt bútorai,meg olyan ágy,amin más hempergett,és úgy van már összecsavarozva. Miért ennyire erőszakos?

Figyelt kérdés
Finoman el lett neki magyarázva,hogy köszönjük de nem kellenek a levert sarkú bútorai, a penészes szagú dogos szekrényei, az olyan ágya amit már csak a szent lélek tart egybe,és még sorolhatnám a sort. Amikor elmondjuk neki,hogy mi így szeretnénk, teljesen fel van háborodva,épp csak azt nem mondja,hogy pazarolunk.. Miért akkora nagy sértés az számára, ha mi mindenből sajátot, és újat szeretnénk? Ő maga mondta,hogy a férje annak idején használt konyhabútort akart neki odavinni, erre fel válással fenyegette. Akkor nekünk miért pattog? Intézkedjen a saját házában. Tulajdonképp nem is nekem kellene vele "le meccselni ezt" hanem a saját fiának. Hogyan építsem le?
aug. 31. 22:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
97%
Ahogyan mondtad, ez nem a te “harcod”, a párod építsd le, ha nem akar intézkedni. :D
aug. 31. 22:52
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Akaratos. Nem mentek el a bútorokért, ő úgysem cipeli el hozzátok. Azért ilyen mert megengedheti magának. Mert hagyjátok neki.
aug. 31. 22:53
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Megveszitek és ennyi. Ha megint felhozza a témát, akkor már tárgytalan.
aug. 31. 23:01
 4/25 anonim válasza:
24%

Fontos hogy ne duzzogással kezeljétek a helyzetet!

El kell neki mahyarázni, hogy megtehették és fontos számotokra a saját holmi de nagyra értékeltitek a gesztusait!

Fontos az asszertív kommunikáció! Tehát ne őt minősítsétek hanem a saját érzelmeiteket fejezzétek ki!

Ha végképp nem megy a dolog és balhézik, a legnagyobb ütőkártya a “mai világ”! “Mama manapság ez a divat/ elvárás/megtehetjük/ köszönjük de ez már nem illik ide stb..

aug. 31. 23:05
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Mert ő azt hiszi, hogy az jó, vagy nincs szíve kidobni, neki is kéne pár új a helyében, és így megszabadul tőle. Persze még ő is lehet a szuperhős, aki az "életképtelen menyecskéjét" finanszírozza, mert nem tud bútort venni magának. (Szomszéd asszonyok nem kell tudják, hogy amúgy de)

Ilyenek ezek már... az az élvezet nekik, hogy mindenbe bele tudjanak szólni és irányítani tudjanak mindenkit maguk körül.

aug. 31. 23:10
 6/25 A kérdező kommentje:
Még csak 61 éves de olyan furcsa a gondolkodása.. Az én nagymamám azért ettől sokkal modernebb, pedig egy jó 10 évvel idősebb. Soha nem tukmálna ránk semmit,ő azt mondta,hogy minden fiatal az újra a szépre törekszik.
aug. 31. 23:17
 7/25 anonim ***** válasza:
95%

Igazabol a kerdest se ertem, mert nekem aztan magyarazhat, pont le is szarom.

Egyszer elmondom, hogy mi hogy lesz, aztan ennyi.

Ha nem all le, nem kell felvenni a telefont, nem kell talalkozni, aztan majd lenyugszik.

aug. 31. 23:21
 8/25 A kérdező kommentje:
Nagyjából itt lakik a szánkban,egy nagy telek választ el minket, és van,hogy hivatlanul is megjelenik,ha hoz valamit..Mint például ma is. Szedtem már barackot, de azért hozza le,had mondhassa el,hogy a meny milyen lusta mert leérik a barack,de le nem szedné..holott ez nem igaz. Meg az a tipikus, jó minden úgy ahogyan van..
aug. 31. 23:24
 9/25 anonim ***** válasza:
51%

"Igazabol a kerdest se ertem,"

Mert ez nem is kérdés, hanem hiszti és toporzékolás.

aug. 31. 23:44
 10/25 anonim ***** válasza:
86%
5-ös nagyon jól leírja
szept. 1. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!