Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sok nő miért nem tudja elfogad...

Sok nő miért nem tudja elfogadni, hogy az anyós ugyanúgy a családjuk része, mint a saját anyja?

Figyelt kérdés

A múltkor volt egy kérdés, miért jellemző, hogy a meny és anyós utálják egymást, ahova sokan írták, hogy az anyósok szeretnek beleszólni a fiaik életébe, és hogy nem tudnak leválni meg sírnak, hogy elveszi a fiukat egy másik nő.

Nyilván van ilyen is, de én ennek pont az ellenkezöjét látom a való életben a sajàt barátmőimen, rokonaimon, szomszéd anyukákon, hogy épp a nők azok, akik szoros viszonyt tartanak fenn az anyjukkal, naponta telefonálnak, beszélnek, közös programokra mennek, hívják őket látogatóba meg viszont, azon azonban kiakadnak, ha a férjük is szoros viszonyt akar tartani az anyjával.

Merthogy nekik nem anyjuk az anyós, oké, érthető, nem is kell úgy szeretni, mint az anyjukat, de ha igyekeznek arra irányítani a férjüket, hogy minél kevesebb kapcsolatot tartsanak fent az anyjukkal, akkor meg miért kell azon csodálkozni, hogy ezt anyós úgy éli meg, hogy a meny igyekszik elszeparálni a fiàt tőle, ha ez az igazság.

Itt most nem ilyen példákat várok, hogy "az én anyósom ilyen meg olyan", mert mint írtam, biztos vannak féltékeny, beleszólós anyósok is, de szerintem totál nem ez a jellemző, söt, pont a lányos anyàk magyaráznak bele jobban a gyerekeik életébe a napi szintű kapcsolattartás során, csak a nőknek ez nem tűnik fel. Én azt nem értem, miért nem érti meg a többség, hogy azért, mert az anyósa nem olyan, mint az anyja, nem feltétlenül rosszabb, csak más? Miért kell kivételezni, igyekezni elszeparálni a férjet, unokát?

aug. 31. 12:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
36%

20

Igen.

aug. 31. 16:45
 22/33 anonim ***** válasza:
Akkor viszont fair.
aug. 31. 17:13
 23/33 anonim ***** válasza:
35%

" mert most is vannak olyanok, akik képtelenek felfogni, hogy a fiuk már felnőtt és önálló ember"

Meg a menyek csak a saját anyjukra hallgatnak, és elfeldkeznek arról, hogy a párjuk anyja is ugyanolyan anyós, mint az ő anyjuk.

(nem vagy sem anyós, sem feleség)

aug. 31. 17:15
 24/33 anonim ***** válasza:
84%

Jelenleg egyikunk anyjaval sem jo a kapcsolat.

Anyam mindenbe belepofazik, most eppen a kutyamacskaszor jelenlete a hazban, es a mosogatogep hianya a problema (vettunk mar, azota az a baja, hogy hasznaltat). O is megkerdezte ugyanezt, hogy velemenye csak lehet, nem? Aztan amikor mondtam, hogy lehet, csupan tartsa meg maganak mivel nem kerdeztem, neki allt feljebb.

2 hetes a babank, ketnaponta jonnek apammal-batyammal-mamammal (egyebkent a kutya nem hivta oket, anyam csak ugy gondolja, neki joga van beallitania), a multkor kiborultam, hogy a fszom tele van, gyomorgorcsom van allandoan, amikor megjelennek, hogy eppen mi a jo istenbe lehet belekotni. Szoval nem, abszolut nem hajlok anyam fele.

Ferjem anyja sem jobb, o az egesz terhessegem alatt bombazott a szinten keretlen tanacsaival. Ezt egyem, ezt ne, ezt igy kell, ezt ugy, megjegyzem, most is jobban tudja, mit hogy kell a gyerekemmel csinalni. Neki mar nem veszem fel a telefont, fel eve csunyan osszedurrantunk, azota minimalis a kommunikacio vele. A ferjemmel folyamatosan osszevesznek, anyos bog a telefonban, a fia kiabal, aztan nem beszelnek vagy 2 honapig. Vele egyebkent is van problema, alkoholista, kozben gyogyszert szed, hol van munkaja, hol nincs. Evekig penzeltuk, amiota elzartuk a penzcsapot, ferjem huga szo szerint gyulol, egy eve nem beszeltunk egymassal, a ferjemmel sem kommunikal.

Szoval en megmondom oszinten, egyik nagymama fele sem huzok, nem tudok valasztani, melyikkel jobb a kapcsolatunk.

aug. 31. 17:26
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

24

Azért te nem vagy teljesen pártatlan. A másik nagymama kb. ki van tiltva, legalábbis beszélve nincs vele, de a te anyád jöhet a fél rokonsággal, meg bas*ogathat. Őket nem óhajtod kitiltani az életetekből? :) Csak a férjed tegye rendbe az anyukáját?

aug. 31. 18:06
 26/33 anonim ***** válasza:
76%

25: nincs kitiltva anyosom, tegnap eljott hozzank. Igaz, hetfot-keddet igert, aztan pentekre ert ide, de mindegy is. En mondtam a ferjemnek, ugyanolyan nagyszulo o is, johet, nyitva a kapu.

Hidd el, megmondtam anyamnak, hogy ket ut van, vagy befogja a csoret egyszer s mindenkorra, vagy nem kell jonni.

Erdekes, hogy en, aki nyiltan leirja, milyen a helyzet, hogy egyik nagymamaval sem fenyes a kapcsolat, en szamon vagyok kerve, a tobbi no, akik belebujnak az anyjuk seggebe, es csak az anyosulat fikazzak, ok valahogy nincsenek eloveve. Itt nem lehet jo valaszt adni..

aug. 31. 19:02
 27/33 anonim ***** válasza:
9%
#26 Nem vagy számonkérve, csak azokhoz képest, akiket említesz, mert nekik mondjuk volt annyi eszük, hogy névtelenül sem teregetik ilyen konkrétan az otthoni szennyest az internetre...
aug. 31. 19:13
 28/33 A kérdező kommentje:

"Hidd el, megmondtam anyamnak, hogy ket ut van, vagy befogja a csoret egyszer s mindenkorra, vagy nem kell jonni."

De miért nem mondod meg nekik, hogy ne járjanak oda kétnaponta komplett családostul, ha ennyire nem bírod őket?

aug. 31. 20:00
 29/33 anonim ***** válasza:
20: az, hogy ki tud-e állni magáért, vagy jó kapcsolatot ápol a szülőjével valaki nemtől függetlenül, az 2 külön dolog...
aug. 31. 23:09
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szól bele a dolgomba durván semmi gond nincs. A probléma ott szokott kezdődni hogy a háztartásvezetésbe, főzésbe gyereknevelésbe beledumálnak ( nem összekeverendő a tényleges jótanáccsal). Ilyenkor nyilván nem úgy teszik hogy kisfiam miért nem főztél, mostál stb vagy miért nem amúgy...hanem a nő van porondon, azt csesztetik. Míg egy normális anya nem számonkéri a lányát hanem inkább segít. Sokszor ha anyós segít úgy állítja be hogy a menye helyett csinál valamit, nem a fiának segít. Eszébe sem jut hogy ha pl beszól hogy nincs leszedve a tiszta ruha, az nem csak a nő dolga lenne, hanem a ksifiáé is. Rossz esetben a fia sem az anyját állitj le, hanem még számonkéri a nejét hogy valóban miért nincs leszedve. Hisz neki nem kell megmozdulni, kenyelmesen elvan. Persze itt is vannak kivételek, meg persze jó anyósok is, az enyém is az.
szept. 1. 02:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!