Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sok nő miért nem tudja elfogad...

Sok nő miért nem tudja elfogadni, hogy az anyós ugyanúgy a családjuk része, mint a saját anyja?

Figyelt kérdés

A múltkor volt egy kérdés, miért jellemző, hogy a meny és anyós utálják egymást, ahova sokan írták, hogy az anyósok szeretnek beleszólni a fiaik életébe, és hogy nem tudnak leválni meg sírnak, hogy elveszi a fiukat egy másik nő.

Nyilván van ilyen is, de én ennek pont az ellenkezöjét látom a való életben a sajàt barátmőimen, rokonaimon, szomszéd anyukákon, hogy épp a nők azok, akik szoros viszonyt tartanak fenn az anyjukkal, naponta telefonálnak, beszélnek, közös programokra mennek, hívják őket látogatóba meg viszont, azon azonban kiakadnak, ha a férjük is szoros viszonyt akar tartani az anyjával.

Merthogy nekik nem anyjuk az anyós, oké, érthető, nem is kell úgy szeretni, mint az anyjukat, de ha igyekeznek arra irányítani a férjüket, hogy minél kevesebb kapcsolatot tartsanak fent az anyjukkal, akkor meg miért kell azon csodálkozni, hogy ezt anyós úgy éli meg, hogy a meny igyekszik elszeparálni a fiàt tőle, ha ez az igazság.

Itt most nem ilyen példákat várok, hogy "az én anyósom ilyen meg olyan", mert mint írtam, biztos vannak féltékeny, beleszólós anyósok is, de szerintem totál nem ez a jellemző, söt, pont a lányos anyàk magyaráznak bele jobban a gyerekeik életébe a napi szintű kapcsolattartás során, csak a nőknek ez nem tűnik fel. Én azt nem értem, miért nem érti meg a többség, hogy azért, mert az anyósa nem olyan, mint az anyja, nem feltétlenül rosszabb, csak más? Miért kell kivételezni, igyekezni elszeparálni a férjet, unokát?

aug. 31. 12:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

9

Egy kicsit túlzásba esel, nincs kisebbségi komplexusod?

Szóval ha valaki meg mer szólalni olyat, ami nem pozitív, az már belepofázás? Az, hogy negatív kritikát fogalmaz meg, "nem tetszik", az nem lelkiterror, az nem belepofázás. Az vélemény. Véleménye még a munkatársaidnak is van, meg a szomszédodnak. Véleményem nekem is van, amit elmondok, például itt.

A belepofázás normál keretek között nem az, amire te itt most hiperventillálsz. Hanem az, hogy a nem tetszik, nem jó után nem elfogadás jön, vagy valami jó dolog kiemelése, esetleg annyiban hagyás, éppen elfogadás, hanem a további degradálás.

aug. 31. 13:53
 12/33 anonim ***** válasza:
69%
Én nem látom ezt az anyós problémát kötzelről sem olyan gyakorinak, mint ahogy itt a gyk-án lejön. Biztos van, ahol előfordul, de a legtöbb ember igyekszik normális kapcsolatot tartani a párja szüleivel és a gyerkei párjával.
aug. 31. 14:05
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
12-es, lépj be facebookon anyósos csoportokba
aug. 31. 14:31
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Az anyósok nagyon szeretnek beleszólni a háztartás vezetésébe, és konkrétan ráerőszakolják a menyecskéket, hogy úgy csináljanak minden dolgot, ahogy ők csinálják otthon. Ugyebár ők tudják mi a jó a fiacskájuknak. És ha véletlen külön mer a pár költözni akkor puffognak, hogy nem látogassák őket csak heti egyszer, és nem tudják szöktetni a párt úgy ahogy a kedvük tartsa.

Nem tudják elfogadni, hogy az a kicsi angyalbügyürü, aki a markába f●sott annó már nagy, és saját családot akar magának, amiben az anyjának van szerepe, de nem főszerep normális esetben. Nekik meg persze az kell.

Szerencsére nem minden anyós pajti ilyen, tisztelet a kivételnek de sokan vannak sajna hasonlo gondolkozassal.

aug. 31. 14:48
 15/33 anonim ***** válasza:
86%
Nekem nőként volt már pár anyósjelölttel dolgom. És mindegyikben azt tapasztaltam, hogy a férfiak nem mernek kiállni magukért és a párjukért az anyjukkal szemben, míg a nők igen. Én ezerszer összevesztem már anyámmal a stílusa miatt, vagy mert bele akart szólni az életünkbe, míg az exeim szinte sosem. Ott inkább kussban kellett lenni, nehogy anyu megsértődjön. A jelenlegi anyósomat szeretem, de neki is vannak olyan dolgai, amiket nem szeretek, de ö nem veszi észre, a párom, meg mindent rám hárít, mert szólni neki nem mer...
aug. 31. 14:57
 16/33 anonim ***** válasza:
25%

Az anyós nem családtag számomra. A páromnak a családtagja. Nekem semmi közöm nincs hozzá. Nem táplálok felé nagyobb érzelmeket, mint az utcán látott vadidegen emberekhez. Leszarom a létezését.

Nem szeparálom el a páromat az anyjától. Felőlem minden nap járhat hozzá. A lényeg, hogy anyós hozzánk nem jöhet és én se járok hozzájuk. Ennyi.

aug. 31. 15:11
 17/33 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, az anyád jár-e hozzátok? Párod nem rakja ki mint macskát sz@rni? Bár téged is ki kéne...
aug. 31. 15:35
 18/33 anonim ***** válasza:
17%
15: az a pár akkor nem férfi, csak egy nyámnyila férfi nemiszervvel....
aug. 31. 15:41
 19/33 anonim ***** válasza:
72%
16. - Te is leszel anyós. S mondjuk téged sem akar látni a menyed, mert nem vagy családtag és ebből kifolyólag az unokáidat sem fogod látni. Akkor majd jössz ide a gyakorira panaszkodni, hogy nem engedi a menyed, hogy az unokákkal legyél.
aug. 31. 15:59
 20/33 anonim ***** válasza:
79%
#18 Könnyű ez a nem férfizás, pedig igazából csak nem felnőtt ember aki elkötelezett kapcsolatot akar. Ennyi erővel mondjuk azt, hogy az a nő, aki majdnem mindennap telefonál a saját anyjával, az nem igazi nő, hanem életképtelen, mosható agyú kislány?
aug. 31. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!