Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sok nő miért nem tudja elfogad...

Sok nő miért nem tudja elfogadni, hogy az anyós ugyanúgy a családjuk része, mint a saját anyja?

Figyelt kérdés

A múltkor volt egy kérdés, miért jellemző, hogy a meny és anyós utálják egymást, ahova sokan írták, hogy az anyósok szeretnek beleszólni a fiaik életébe, és hogy nem tudnak leválni meg sírnak, hogy elveszi a fiukat egy másik nő.

Nyilván van ilyen is, de én ennek pont az ellenkezöjét látom a való életben a sajàt barátmőimen, rokonaimon, szomszéd anyukákon, hogy épp a nők azok, akik szoros viszonyt tartanak fenn az anyjukkal, naponta telefonálnak, beszélnek, közös programokra mennek, hívják őket látogatóba meg viszont, azon azonban kiakadnak, ha a férjük is szoros viszonyt akar tartani az anyjával.

Merthogy nekik nem anyjuk az anyós, oké, érthető, nem is kell úgy szeretni, mint az anyjukat, de ha igyekeznek arra irányítani a férjüket, hogy minél kevesebb kapcsolatot tartsanak fent az anyjukkal, akkor meg miért kell azon csodálkozni, hogy ezt anyós úgy éli meg, hogy a meny igyekszik elszeparálni a fiàt tőle, ha ez az igazság.

Itt most nem ilyen példákat várok, hogy "az én anyósom ilyen meg olyan", mert mint írtam, biztos vannak féltékeny, beleszólós anyósok is, de szerintem totál nem ez a jellemző, söt, pont a lányos anyàk magyaráznak bele jobban a gyerekeik életébe a napi szintű kapcsolattartás során, csak a nőknek ez nem tűnik fel. Én azt nem értem, miért nem érti meg a többség, hogy azért, mert az anyósa nem olyan, mint az anyja, nem feltétlenül rosszabb, csak más? Miért kell kivételezni, igyekezni elszeparálni a férjet, unokát?

aug. 31. 12:55
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem azért, mert sok nő nehezen viseli azt, hogy olyan emberbe botlik, aki teljesen másképpen vélekedik bizonyos kérdésekről.

A saját szülővel szemben a legtöbb ember elnézőbb.

aug. 31. 13:03
 2/33 anonim ***** válasza:
87%
Én már többször is írtam itt a gyakorin, hogy nekem nagyon jó viszonyom volt anyósommal (pedig egyetlen gyerekük volt a fiuk). Eleinte volt egy-két kisebb nézeteltérés, míg meg nem ismertük egymást rendesebben és megtanultuk egymást elfogadni olyannak amilyenek vagyunk, de máskülönben minden rendben volt. Sokat segítettek míg volt erejük, kertet műveltek amiből nekünk is mindig jutott bőven, disznót hizlaltak, szintén közösre, a gyerekeket vigyázták míg dolgoztunk. Miután megöregedtek, mi segítettünk nekik, anyósomat vittük orvosokhoz, most apósomat gondozzuk, hogy évek óta ágyhoz van kötve.... Anyósom és apósom is szavakkal és tettekkel is kimutatta, hogy szeretik a menyüket. Többet voltunk velük mint az én szüleimmel, mivel másik városból jöttem ide férjhez.
aug. 31. 13:14
 3/33 anonim ***** válasza:
94%

Nem a férfi anyjával van probléma, hanem bizonyos típusú nőkkel, akik se anyának, se anyósnak nem valók.

A kérdésed alapjával viszont személyes tapasztalat miatt nem értek egyet. Nálunk több nő anyósa pofáz bele a pár életébe, mint a férfiak anyósa.

Nyilván ismerek sok olyan családot is, ahol a nő anyját kellett kitiltani a családi életből, pl. anyai nagyanyám, vagy épp a férjem nagynénje, aki mindhárom lányának próbálta irányítani az életét, a férjecskékkel együtt.

Aztán viszont ott van az én helyzetem. Anyósom ki nem állhatja, hogy a fia életében van rajta kívül más fontos nő. Mielőtt valaki írná, ez csak női képzelgés, sajnos mondta is. Nem csak nekem, hanem férjemnek is, tág családi körben is.

Ezzel szemben az én anyám mindig mondja nekem is és férjemnek is, hogy ha valami nem tetszik neki, DE !! mindig hozzá teszi, hogy a mi dolgunk ezért mi döntünk. Az anyósom ha nem ért velünk egyet azt mondja, "az anyád vagyok, csak tudom, hogy mi a jobb". Vagy hogy épp ő régebb óta feleség és anya, ő jobban tudja. A kedvencem, hogy "mert az anyád vagyok és azt mondtam így lesz".

Pszichológiailag én úgy gondolom, annak van több értelme hogy a férfi anyja a hunyó. Nagyon sok anya ugyanis jobban ragaszkodik a fiához, mint a lányához. "A pici hercegéhez". Főleg, ha annak másik pszichológiai alapja van, méghozzá, hogy a férfi anyjának rossz a házassága, fél, hogy férfi nélkül marad, azt akarja hogy legalább egy férfinak az életében ő legyen a legfontosabb. Úgy emlékszem ezt tanulmánykban is kimutatták.

aug. 31. 13:14
 4/33 A kérdező kommentje:

"Ezzel szemben az én anyám mindig mondja nekem is és férjemnek is, hogy ha valami nem tetszik neki, DE !! mindig hozzá teszi, hogy a mi dolgunk ezért mi döntünk."

De ez is egyfajta elfogultsàg, hogy a te anyád is ugyanúgy beledumál kérdezés nélkül, csak felmenti magát és te is őt, mert hozzáteszi, hogy "döntsetek ti". de azért csak belepofàzik az életetekbe, hogy a te szavaddal éljek, belepofázik a férjednek is, csak neki elnézed, mert nem fűzi tovább.

aug. 31. 13:19
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem fűzi tovább, pontosan. Ennyi a lényeg. Hisz véleménye mindenkinek van. Az a lényeg mit tesz a véleményével. Attól mert valami nem tetszik nekem én sem szoktam eltitkolni.

Anyám: Nekem nem tetszik ez a ruha, de ha neked igen, akkor vedd meg, az a lényeg hogy neked jó legyen.

Anyósom: Nem tetszik ez a ruha. Nem venném meg a helyedben, ez neked tetszik, látod egyáltalán hogy áll rajtad? Furcsa ízlésed van. Én kiröhögnélek ha nem ismernélek.

Nem mentettem fel anyámat, tudom hogy belepofázik dolgokba, ahogy minden embernek van véleménye. De emellé nem él mellé lelkiterroral, amivel anyósom például igen, és amit még nagyon sok más családban láttam már.

Például nemrégiben ez történt a család másik felében: Fiam, komolyan megvettétek ezt a szekrényt? Biztos a Viki beszélte rád, ez nem tetszhet neked. Nem lehet vissza vinni? Hát én biztos nem költöttem volna rá.

Tipik nárcisztikus faxszopó ku*va. :) Az ilyen se nő sem anyának nem való.

aug. 31. 13:26
 6/33 anonim ***** válasza:
87%

Itt azért nem arról van szó, hogy nem akarjuk elfogadni a párunk anyját. Sokan nagyon szélsőségesek és rá akarnak telepedni a fiúkra, mindenbe bele akarnak szólni, stb.

Ez azért van, mert nehezen engedik el őket. A barátnőnek/feleségnek ez nyilván nem tetszik.

aug. 31. 13:31
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

1: az anyóc viccek sem véletlenül születtek, mert most is vannak olyanok, akik képtelenek felfogni, hogy a fiuk már felnőtt és önálló ember, ezért mindenbe kérdés nélkül beleugatnak. csak ha ezt egy felnőtt férfi hagyja és a saját családja sem elég, hogy tököt növesszen, az a pali szegénységi bizonyítványa első sorban, másod sorban az anyósé. csak ugye ilyenkor nehéz beismerni, hogy szarul választottunk, mert a legtöbbször aki a kapcsolat elején sem tud kiállni magáért, később sem fogja megtanulni...

2: a meny és az anyós személyisége nem kompatibilis, vagy mert az egyikük iszonyat rugalmatlan, vagy annyira más személyiségtípusok. ha a nő is ilyen autokrata típus, akinek nem férje, hanem férjikéje van, aki papíron férj, gyakorlatban a pótgyereke, az is arra blazíroz, hogy "jaj, milyen cuki, azt csinálja, amit mondok és tuti, hogy annyira örül, hogy phinát kapott, hogy majd úgy ugráltatom, ahogy én akarom". ja, csak amikor a palinak kéne kiállnia a családjáért, akkor megy a hiszti, hogy nem erre fizetett be...

3. A legtöbb ember a saját szülőjével elfogultabb, mert szereti őket és amúgy is, ahhoz szokott hozzá, amit otthonról hozott.

4. Egyszerűbb az anyósra köpködni, mint belátni, hogy a férjünk egy élhetetlen fax, ha anyuci pici fiába botlottunk...

aug. 31. 13:33
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet általánosítani. Nekem az egyik anyósom cuki volt, a másik pedig állandóan beszólogat. Emberre válogatja. Nincs megoldás a kérdésedre.
aug. 31. 13:35
 9/33 A kérdező kommentje:

"Hisz véleménye mindenkinek van. Az a lényeg mit tesz a véleményével. Attól mert valami nem tetszik nekem én sem szoktam eltitkolni."

De miért kell elmondani bárkinek a véleményét, ha senki nem kérdezte? Nekem is van véleményem, de nem szoktam elmondani kéretlenül. Vagy ha az ember a saját gyerekének el is mondja, mert abba a kapcsolatba belefér, akkor is alap, hogy a menyének/vejének nem mondja, ha az nem kíváncsi rá.

Szóval egyáltalán nem értek vele egyet, hogy nyugodtan bele lehet pofázni, csak hozzá kell fűzni ilyen álságosan, hogy "persze a te dolgod". Ez neked is csak azért van rendben, mert ahogy írtam, a te anyádról van szó, aki mellett ebbe nőttél bele, ezért fel sem tűnik, hogy ez gáz, elfogult vagy irányába.

Ez semmivel sem jobb, mint amit anyósod csinál. Te is be fogsz így szólogatni a menyednek/vejednek, ha lesz, mert nehogy titkolnod kelljen, ha nem tetszik, amit csinál?

aug. 31. 13:47
 10/33 anonim ***** válasza:
45%
Mert ilyen nagyon-nagyon sok nő. Volt barátnőim is mindig ezt csinálták, mindenki puszi-puszi, este meg nekem kellett végighallgatnom, hogy melyik "barátnőjével" mi éppen a baja. Ezért nem halad a feminizmus sem úgy, mint szeretnék, mert a nők egymásnak is ellenségei, nem bírják nem fúrni egymást. A férfiaknak sokszor azért nincs bajuk az anyósukkal, mert inkább elmennek horgászni vagy feljebb hangosítják a tévét, mert nem lételemük a dráma, a nőknek meg az a bajuk az anyósukkal, hogy konkrétan szerintem fizikailag fájna nekik, ha nem csinálnának kölcsönösen bolhából elefántot.
aug. 31. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!