Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hagyományosan miért rossz a...

Hagyományosan miért rossz a viszony a férj vagy feleség és anyósa között? Genetikai szociális pszichés okai lehetnek?

Figyelt kérdés

aug. 26. 16:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert a nők alapvetően érzelemvezéreltek, és az édesanyjuk felfogását tekintik jónak. Egy idősebb nő pedig, aki más nézeteket vall, szálkának tűnhet a szemében.
aug. 26. 18:58
 12/29 anonim ***** válasza:
81%
Az apám és az anyai nagyszüleim között nagyon jó a viszony,az apám úgy kezeli őket mintha a saját szülei lennének.
aug. 26. 19:51
 13/29 anonim ***** válasza:
53%

Én nagyon jóban vagyok az anyósommal, szeretem nagyon. De ehhez hozzájárul az, amit írtak, hogy én magam intelligens ember létemre elfogadom, hogy az anyósom nem az anyám, nem kell ugyanúgy gondolkodnia és az, amit gondol, nem feltétlenül hülyesrg, csak mert nem értek vele egyet.

Illetve, mivel tudom, hogy szereti a fiát, abból indulok ki, hogy jót akar neki, akkor is, ha néha kéretlemül mondja el a vélemény3t. Amúgy nem gyakran teszi, igyekszik odafogyelni, de kicsúszik, na. Az anyámnak is. Biztos nekem is ki fog csúszni néha, ha felnőnek a gyerekeim, így igyekszem toleráns lenni.

aug. 26. 19:55
 14/29 anonim ***** válasza:
89%

11 ezt sosem értettem miért..nézd meg hány hirtelen felindulásból vagy szerelemféltésből elkövetett tettlegesség, gyilkosság van. Zöme férfi. Akkor ki az érzelemvezérelt? Na mindegy nem ez a téma

Ha mindenki hagyja élni a másikat, nincs gond.

A baj akkor kezdődik ha a szülő kesztetést érez hogy a gyerek családjában is dirigáljon. Megszokta hogy mindent irányít, vagy pl a gyerek ( mindegy fiú vagy lány, sokszor a nők is az anyjuk s.ggében vannak) " hasznot" hoz, pl lehet ugráltatni, vagy anyagilag segít , és akkor a szülő kapaszkodik ezerrel. ( nem normál mértékü segítségről van szó)

Az anyós meny viták meg azért kiélezettebbek mert mindent a nőkön ver le a társadalom. Ha nincs ( főleg anyós szerint megfelelően) kitakarítva, főtt étel , nincs bevásárolva egyik sem a fiát veszi elő hanem a masik nőt. És azt fikázza hogy mit miért vagy miért nem csinál.

aug. 26. 19:57
 15/29 anonim ***** válasza:
44%

A 11-es válaszoló vagyok.

Én magam is nő vagyok, csak a saját meglátásaimat írtam le. Nagyon sokszor láttam arra példát, hogy az após és a vő kijöttek egymással, az anyós és a meny között azonban hamar nézeteltérés támadt, ami később el is fajult.

A te szavaidban is van igazság, 14-es.

aug. 26. 20:28
 16/29 anonim ***** válasza:
67%
Talán mert a faszik a családban nem csinálnak semmit. Némán ülnek a tévé előtt és vakarják a pöcsüket. Fogalmuk sincs a világról. Mi lenne köztük a vita? 2 szót nem beszélnek.
aug. 26. 23:03
 17/29 anonim ***** válasza:
82%

Mert legtöbbször az idősebb úgy érzi, bele kell szólnia "a fiatalok" életébe, és képtelen megállni, hogy ne pfázzon.

A saját családtagjaim közül is kizárom az ilyeneket az életemből, hát még, hogyha egy számomra kvázi idegen nyomja a beledumát. Felnőtt vagyok, nem kell gyerekként kezelni.

aug. 27. 11:39
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
A fő ok az érzelmi éretlenség. Mindenki a másikra mutogat, és a saját felelősségét nem hajlandó elismerni, vállalni. Amikor az anyós beleszól a dolgomba, finoman de határozottan emlékeztethetem arra, hogy ura vagyok az életemnek, és hogy ez már nem az Ő élete, így elláthat tanácsal, és elfogadhatja, hogy vagy megfogadom, vagy nem, de ez már az én felelősségem. Az Ővé, hogy elmondja, és elfogadja, akkor is, ha nem úgy van. Dióhélyban ennyi a megoldása a felnőtt kapcsolatoknak.
aug. 30. 07:44
 19/29 A kérdező kommentje:
Rendben, de ennyi erővel beleszólási vágyat érezhetne az após is, vagy testvérek keresztapa stb... De mégis az anyós viccek vannak és hírhedten a vele való viszony mérgesedik el.
aug. 30. 09:01
 20/29 anonim ***** válasza:

Ha megnézed, a sógornők is ugyanez a kategória, olyat nem hallasz, hogy sógorok utálják egymást.

Leírtuk az okokat: a nőkte jellemző ez az érzelmi harc.

aug. 30. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!