Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek oké lenne, ha nem...

Szerintetek oké lenne, ha nem mennék át anyósékhoz? Körülmények lenn.

Figyelt kérdés

Külföldön lakunk, én családom Magyarországon, férjem családja még itt (vissza akarnak költözni pár év múlva Magyarországra). Én családomat évi max 1×-2× látjuk, nekem nem is kell több. Férjemét viszont mivel itt laknak, gyakrabban, fél óra autóval.

Arra gondoltam, hogy csak ünnepekkor meg szülinapokon mennék át, esetleg ha van kedvem, mert am tudnak nyáron jó kerti grillezést csapni. De minden alkalommal miker férjem átmenne, nem mennék. Ha ugye se szülinap, se ünnep, se olyan hogy nekem is lenne kedvem (pl. kerti grillezés), akkor nem mennék. Ez oké? Ha kérdeznék, mert tuti kérdeznék, mondhatnám hogy így is többet látom mint a saját családomat. Lehet még sajnálnának is, félreérthető, mert nekem amúgy nem kell több a saját családomból.

Szóval szerintetek oké-e ez, meg hogy legyen ez úgy kommunikálva hogy nem sértő.

Férjem se megy át minden hónapban amúgy, de azért hasonló mennyiségben mint havonta. Most mondta hogy lassan át kéne menni, de ugye semmi okom rá, nem akarok... Neki már mondtam hogy menjen egyedül, inkább élvezem a hétvégét.

De anyósekkal hogy kell ezt sértődés nélkül kommunikálni meg oké-e szerintetek is.

aug. 21. 07:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
32%

Úgy látszik ebben a körben én nem leszek népszerű a válaszommal, de szerintem nem kellene, hogy ez megerőltető legyen.

Ha egyébként nem tettek rosszat, nem bántanak téged, elfogadnak, mint a fiuk párját, adott esetben még kedvesek is veled és befogadóak - akkor én tanúsítanék annyi önkontrollt és feléjük pedig tiszteletet, hogy - nem is túl gyakran - időt szánok rájuk, meghallgatom hogy vannak, részt veszek a családi életben.

Nem kell beleszakadni sem, de magad is azt mondod, hogy nincsenek irreális elvárások felétek. Arról ők mit tehetnek, hogy a te szüleid messzebb vannak?

Szerintem azzal, hogy megházasodtál, igenis részévé váltál a családjuknak, ha nem is vér-, de rokonaid. Felnőtt gyerekük/gyerekeik vannak, hidd el az a hónap fénypontja nekik, amikor a családdal lehetnek, aminek te is a része vagy. Ha a jó részére igényt tartasz, szülinapokra, karácsonyra, akkor ezt a számodra nehezebbnek tűnő részét úgy gondolom lenyelhetnéd, egészséges keretek között.

Az egy másik kérdés, ha éjt nappallá téve dolgozol, hétvégére hulla fáradt vagy, otthon halmokban állnak a szennyes ruhák, vagy bármely okból elfoglalt vagy. De még az is, ha csak nincs kedved az emberekhez, ezért nem mész - ha ez egy-egy alkalommal fordul elő. Viszont ha szimplán csak unod őket, a szabadidődből te nem akarsz erre áldozni, és ezért döntesz így, az szerintem gyerekes és tiszteletlen.

A férjem szülei nem engem neveltek fel, de felnevelték a férjemet, akit nagyon szeretek, akiért örökre hálás leszek nekik, és még ha nem is felhőtlen velük a viszonyom, mindig tiszteletet és megbecsülést fogok feléjük tanúsítani, és sosem éreztetném velük azt, hogy bizony nekem jobb dolgom is van, mint hogy rájuk szánjak havonta pár órát.

Neked fordítva vajon jól esne ez a leendő menyedtől?

aug. 22. 16:24
 12/12 Kései Sirató ***** válasza:
51%

Szerintem úgy éred el , hogy biztosan ne legyen sértődés, ha első 2-3 alkalommal úgy megy a férjed egyedül, hogy te küldesz nekik valamit, pl. sütit, vagy akármit, és a férjedet megkéred, hogy úgy adja át, hogy te küldted.

3 alkalom után megszokják, hogy te nem jöttél, utána már nem lesz nekik furcsa, süti se kell. Én ezt tenném, ha egyébként kedvelném őket, csak egyszerűen nem akarnék annyit menni.

aug. 27. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!