Szerintetek oké lenne, ha nem mennék át anyósékhoz? Körülmények lenn.
Külföldön lakunk, én családom Magyarországon, férjem családja még itt (vissza akarnak költözni pár év múlva Magyarországra). Én családomat évi max 1×-2× látjuk, nekem nem is kell több. Férjemét viszont mivel itt laknak, gyakrabban, fél óra autóval.
Arra gondoltam, hogy csak ünnepekkor meg szülinapokon mennék át, esetleg ha van kedvem, mert am tudnak nyáron jó kerti grillezést csapni. De minden alkalommal miker férjem átmenne, nem mennék. Ha ugye se szülinap, se ünnep, se olyan hogy nekem is lenne kedvem (pl. kerti grillezés), akkor nem mennék. Ez oké? Ha kérdeznék, mert tuti kérdeznék, mondhatnám hogy így is többet látom mint a saját családomat. Lehet még sajnálnának is, félreérthető, mert nekem amúgy nem kell több a saját családomból.
Szóval szerintetek oké-e ez, meg hogy legyen ez úgy kommunikálva hogy nem sértő.
Férjem se megy át minden hónapban amúgy, de azért hasonló mennyiségben mint havonta. Most mondta hogy lassan át kéne menni, de ugye semmi okom rá, nem akarok... Neki már mondtam hogy menjen egyedül, inkább élvezem a hétvégét.
De anyósekkal hogy kell ezt sértődés nélkül kommunikálni meg oké-e szerintetek is.
Oké.
Az viszont nem oké, hogy ehhez idegenek kellenek, annyi önbizalmad sincs.
Akkor ez pszichoterápiai probléma.
Nem fogod tudni megoldani. Nincs belső tartalékod.
Tök mindegy, te mit akarsz, mit nem, hogyha ők megsértődnek, mert nem lógsz teszem azt minden második hétvégén náluk, akkor a fejed tetejére is állhatsz, megsértődnek majd.
De amúgy miért érdekel, hogy xyz ovisként viselkedik és bedurcizik? Neked ezzel semmi teendőd.
Nálam exem anyja volt totál megsértődve, hogy mi az, hogy nem járok minden harmadik hétvégén hozzájuk? Mondjuk mert a hétvégét nem ilyenekkel akarom tölteni? A hisztizés viszont kizárólag az ő baja, nem az enyém.
A 6-os olyan tippet írt amit be is vetek.
A 7-es az durva, azért nálunk nem ilyen rossz a helyzet, hogy 3 hétvégente. Viszont lehet pont emiatt lesznek sértettek. Hogy még 1-2 havonta se. De basszus, nem az én vérrokonaim, nem én nőttem fel velük. Remélem nem lesz gond.
Aki akar, az úgyis megsértődik, aki normális, az meg nem vesz fel ilyeneket. Egyébként valóban, megmondanám szépen, hogy semmi gondom velük, de pihenni akarok, más dolgom van, stb.
Egyébként sose értettem ezt a kötelező rendszeres anyós/apóslátogatást. A gyereke, ha olyan a kapcsolat, akkor természetesen menjen, amikor akar (én is megyek apámhoz viszonylag rendszeresen, férjem is az anyjához), de minek üljünk ott a másik szüleinél feleslegesen. Ünnep, szülinap, vagy ha bármi olyan van, az persze oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!