Jogos elvárás ez anyósom részéről? Mennyi rokontartást ítélhetnek meg, ha anyósom nyugdíja nem fedezi az otthon havidíját?
Anyósom néhány éve egy barátnőjével közösen beköltözött egy magán otthonba. A barátnője fizette az ő térítési díját is. A barátnője sajnos néhány hete meghalt és a családja nem kívánja tovább fedezni ezt a havidíjat.
Anyósom most a fejébe vette, hogy majd a gyerekei kifizetik es rokontartást kér.
Ilyenkor mit vizsgálnak, mennyit ítélhetnek meg rokontartásként? Mi van akkor, ha mi nem tudunk rokontartást fizetni?
34.
Te vagy az anyós?
Vagy debil vagy?
Kérdező! Most komolyan, már ne is haragudj, de 3 gyereket vállalsz ennyi ésszel, hogy itt kerdezősködsz?
Írd már be, hogy szülőtartás a keresőbe és jogászok által írt oldalak jönnek be, ami alapján legalább be tudod lőni, mi az esélye anyósnak.
Mennyi a jövedelmete, hány kiskoú/eltartott gyereketek van, érdemes egyáltalán a szülő rá?
Ráadásul tartási sorrend van! Az első mindig a saját gyerek, majd házastárs, csak majd ezek után a szülő.
Ha a férjed fizuja rámenne, esélye sincs a banyának.
A tartásra jogosultság sorrendjét a törvény a következőképpen állapítja meg: ha valaki több jogosult eltartására köteles, és mindegyiket nem képes eltartani, a jogosultság sorrendjében
1. a kiskorú gyermek a nagykorú gyermeket;
2. a gyermek a házastársat, a volt házastársat és a volt élettársat;
3. a házastárs, a volt házastárs és a volt élettárs – egymással egy sorban – a szülőt;
4. a szülők – egymással egy sorban – a többi rokont; és
a többi rokon közül a leszármazó a felmenőt és a leszármazás rendjében a közelebbi rokon a távolabbit megelőzi.
36os miért szerinted a 3ból 1 gyerek se jár oviba/iskolába? Tehát nincs 3 gyerekkel 0/24ben
41es, nem vagyok anyós de kitartott nő sem. Bár könnyebb lenne pottyantani 2-3t és majd az apjuk eltart.
44.
Ember!
Én anno 2 évig annyi GYED-et kaptam, mint amennyi más "DOLGOZÓ" nőnek a fizuja sem volt.
Azután pedig én is mentem dolgozni.
Akkor írhatom, hogy azokat eltartották én pedig az eszem, a magas fizum után adózva, jogosan kaptam nagyobb összeget.
Miről írsz itt egyáltaán, te ostoba, agresszív, irigy majom?
Szeretnéd ha "eltartanának"?
Nem, nem tudjuk te munka hőse nyomorék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!