Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az jó ha ezt írom anyóséknak?...

Az jó ha ezt írom anyóséknak? Tuti megsértődnek, az nem is kérdés, viszont nem akarok bunkó lenni. Tehát úgy sértődjenek meg, hogy a maguk hülyeségétől, ne úgy, hogy sértő voltam.

Figyelt kérdés
"Nézzétek, ha unokázni akartok, nekünk viszont még odébb van a gyerekvállalás, és emiatt sokat kell várnotok a 2. unokára, az pech, elismerem. De az a ti pechetek, nem a miénk. Több dolog is hatással van arra, hogy mikor lesz gyerekünk, de az, hogy ti mikor akartok unokázni, nincs köztük." Igazából ennyi, de meg fontolom ezt a mondatot a végére: "Nem tartozunk nektek unokával, majd lesz ha lesz."
aug. 9. 03:20
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Volt előzménye, hogy Messengeren írtak a témában, közös csoportba.
aug. 9. 20:31
 42/52 anonim ***** válasza:
54%
Kerdezo, vigyazz! Ha mar most ennyire eroszakosan nyomulnak unoka temaban, akkor kesobb is jogot fognak formalni arra, hogy beleugassanak a nevelesebe! Jo, ha majd nem ellened / ellenetek fogjak nevelni, csakis "jofejsegbol". Ti lesztek mumusnak es hulyenek beallitva, akik nem tudnak semmit, semmihez nem ertenek. Es az ellentetes neveles: megengedni mindent az unokanak, amit ti nem akartok. Tipikus pelda erre a csokieves ebed elott, ejfelig TV nezes, ilyesmik. Mindezt martirkent eloadva. Ezek nagyon eros red flagek lesznek, ha majd odaig jut a dolog.
aug. 9. 20:37
 43/52 anonim ***** válasza:
87%
De most ezt folyamatosan tolják vagy egyszer volt egy ilyen megjegyzés?
aug. 9. 21:10
 44/52 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez bunkó, támadó, személyeskedő. Szerintem lehet erről beszélni, de akkor azt tárgyilagosan kellene megtenni, kifejtve, hogy ez a ti döntésetek, és többet ne erőltessék a témát. Ilyen kijelentéseket és kéréseket lehet tenni határozottan, de ne kezdj el támadni, beszólogatni, mert az nem viszi előre a kapcsolatotokat. A másik meg, hogy a párod is lépjen fel ugyan ilyen határozottan.
aug. 9. 23:15
 45/52 anonim ***** válasza:
89%

Eleve a közös családi csoport egy wtf, azt hittem ilyen csak redditen van. De amúgy nem írnák semmit. Ha nagyon jaszkariznának, behazudnám, hogy kockázatos lenne a következő gyermek. Tesóméknál ez bejött. Semmi bajuk nincs, de nem akarnak másik gyereket, náluk ez a hivatalos szöveg, és senki se kérdőjelezi meg és senki se kérdezte meg mi az a kockázat. Anyámék egy hétig kiakadtak, utána túlléptek rajta. Ennyi.

Az én esetemben meg az van, hogy szeretek egyedül lenni, utazgatni, sportolni, nem vágyom se nőre, se férfira, csak arra, hogy jól érezzem magam. Ezzel az a bajuk, hogy mindezt a pénzt és energiát lehetne gyerekekre fordítani. Szerintem meg nem, utálom ezt a felfogást. Amúgy a párod rendezze le velük, végülis az ő famíliája.

aug. 10. 01:06
 46/52 anonim ***** válasza:
74%
42-vel értek egyet. Anyósom nettó az, amit leírt. Hajnal 3-ig nézi a gyerekem a telefont, reggel meg panaszkodik, hogy 9-kor még alszik, mindent megenged neki, aztán meg rajtunk "veri le" hogy a gyerekem semmibe nézi, és úgy is beszél vele.
aug. 10. 06:55
 47/52 anonim ***** válasza:
59%
Anyósom is azt hiszi hogy azért szültem a gyerekeim, hogy szórakoztassák őt. Magányos és nekünk hisztizik, hogy szórakoztassuk, nyomatja a lelki terrort. Megmondta nekünk, neki nem éri meg segíteni nekünk elhozni a gyerekeket suliból oviból. Sosem lehet rá számítani. Neki csak úgy éri meg, ha több napra elviszi őket, de nem tanul velük, arra vannak a szülők. Aztán ha épp olyan még panaszkodik is nekem, hogy nem volt most annyira jó neki a gyerekekkel. Tökéletesen mintázza milyen anyja volt ő a páromnak és miért is nem akarunk sűrűn találkozni vele...
aug. 10. 12:57
 48/52 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán ne kezd úgy, hogy "Nézzétek...", pláne ne gyere azzal, hogy "de az a ti pechetek". Mintha leszarnád az egész dolgot, de velük ezt nem így kell közölni. Egyszerűen tud le az egészet egy mondattal: "Megértjük, hogy unokázni szeretnétek, de mi egyelőre nem akarunk és nem is tudunk gyereket vállalni, nekünk is éppen olyan kellemetlen erről beszélni.". Ennyi, téma lezárva. Maximum a férjed elmondja, hogyha van ennek valami nyomosabb oka is, de ha nincs, akkor nem kell túlmagyarázni, meg felesleges vitákat generálni. Ha ezt nem értik meg, akkor az már valóban az ő bajuk. De én biztos nem magyarázkodnék ott perceken keresztül a szüleimnek vagy az anyósomnak, hogy miért nem jön össze most a gyerek. Ha mindig erről akarnak faggatni, akkor te már egyszer elmondtad, hogy mi a helyzet, jöhet a tématerelés, vagy kevesebb találkozás egymással.
aug. 10. 19:55
 49/52 anonim ***** válasza:
88%

Dehogy jó, ez egy végtelenül primitív, lekezelő, kicsinyes valami. KOmment? Levél?

Kifejezetten bicskanyitogató kivagyi odamondogatás.

CF-ként mondom, hogy ez szimpla provokáció és gáz.

De hát egy gyk, etetni kell a trollt

aug. 10. 21:46
 50/52 Kései Sirató ***** válasza:
76%
Én annyit mondanék nekik, hogy ha jön a következő unoka, szólni fogunk :D és mosolyognék. (Én azon mosolyognék, hogy pont, hogy nem mostanában jön).
aug. 14. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!