Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 3 hete dolgozom egy cégnél. A...

3 hete dolgozom egy cégnél. A fizetés jó, 425.000 Ft a nettóm, de tapasztalat nélkül vettek fel, semmilyen hasznos, szakmai tréninget nem kapok,csak a semmitmondó tűzvédelem és adatvédelmi hülyeségeket nyomják végig. Úgy érzem,fel akarok mondani (?)

Figyelt kérdés

….úgy érzem, fel akarok mondani,de máshol soha az életben nem keresnék ennyit. A másik problémám az,hogy home office-ra vettek fel,mert kbb 200 km-re lakom a cég telephelyétől, de egyre többször elvárják,akár egymást követő napokon is,hogy bemenjek és/vagy a saját költségemen foglaljak szállást. Az utazást 86%-ban fizetik, de azzal is 3-4 óra eljutni, utána még haza is kell menni..Mellesleg olyan laptopot adtak,amit alig lehet haaználni, 2 naponta mindig bedöglik rajta valami,lassú akad és a kollégák sem foglalkoznak velem napokig, hogy hol vagyok a “trénignek” nevezett valamin.

Te mit tennél a helyemben? Felmondanál, vagy még tűrnéd valameddig?

2022. aug. 12. 10:10
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem hangzik rossznak pedig.

Mi a munkaköri leírás? Mi a feladatod? Miért nem kérsz útbaigazítást a felettesedtől?

2022. aug. 12. 10:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen indul döcögősen a kezdet. 3 hét után még bőven próbaidőn vagy, nem fognak berakni hatalmas szakmai tréningekre mikor még azt sem tudják, meg akarnak-e tartani.

A bejárás gondolom le van fektetve a szerződésedben, ha az van benne, hogy heti több napon is behívhatnak akkor azzal nem tudsz mit csinálni, azelőtt kellett volna erre gondolni, hogy aláírtad.

A laptopos problémát jelezd az IT felé, mondd, hogy nem tudod a munkádat rendesen ellátni az eszközön, akkor csak tesznek valamit.

Röviden, ennyi idő után én nem mondanék fel, hanem megpróbálnám úgy alakítani a dolgokat, hogy egy elfogadható mindennapi rutin beálljon. Viszont ha még 2 hónap múlva is fent állnak a problémák, akkor azért elgondolkodnék, hogy megéri-e a pénzt mindez.

2022. aug. 12. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Figyi, ez felháborítóan hangozhat, gondolom le is leszek pontozva, de teljesen normális egy multinál, hogy az első 1-2 hónapban nem csinálsz semmit, főleg ha pályakezdő vagy.

Időbe telik, amíg megjönnek az accesseid, felállítják a dolgaidat, megtervezik a betanulásod, kerítenek a betanításodra szabad szenior munkaidőt, 3 hét igazán semmi.

A próbaidő viszont nem csak a cégnek próbaidő, de neked is.

Én azt tanácsolom, hogy kérj egy mentinget a csopvezeddel, és mond el neki, hogy szükséged van egy új laptopra, mert amit kaptál, konkrétan nem jó, és jelezd, hogy HO-ra lettél fölvéve, nem tudsz ingázni. Kommunikáció.

Van még 2 hónapod a próbaidőből, ha nem változik, mondj föl, addig is tök jó bért kapsz a hereverésért.

2022. aug. 12. 10:29
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Pluszba amúgy szakmai tréningekre ilyen jó fizetésből saját magad is sel tudsz járni. Az önképzés, a szakmáddal kapcsolatos dolgok, ismeretek folyamatos bővítése a te érdeked legelsősorba, a cég ezt nem köteles finanszírozni
2022. aug. 12. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Első munkahelyemen 3 hónapig kb nem dolgoztam, tréning anyagot kellett olvasnom. Ugyanakkor bejártam, próbáltam magam hasznossá tenni, beszélgettem munkatársakkal így kapcsolatot építettem, kértem mutassanak meg dolgokat. Hasznos csak 6 hónap múlva lettem a külföldön történő oktatás után.

Kérdésedből nem derül ki, hogy rádbíznak bármilyen feladatot, avagy nem? Mi az elvárás feléd? Mindent megteszel, hogy elvégezd a feladatot?

A bejárás szívás, helyedben nem vállaltam volna el 200 km-re lévő munkahelyet, ahol rögzítve van a szerződésben.

2022. aug. 12. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Multinal ez tenyleg altalanos, hogy az elao x honapban kb semmit nem csinalsz. Szerencse kerdes, hogy megtartanak-e vagy sem probaido utan. Nekem emlekszem kb fel evig semmi dolgom nem volt, HO-ban voltam, kaptam a fizut havonta kb 2 feladatom volt ami 20percet vett igenybe. Jo idok voltak :D aztan persze felebredtek, hogy en is letezem es elekzdtek szorni a feladatokat rendesen.. most mar sajnos elegge leterhelt vagyok vega a boldog beke idoknek :,d en nem modnanek fel egyebkent a helyedben, kapod a jo fizut addig.
2022. aug. 13. 09:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van, hogy örüljek neki,hogy a pénz miatt ne mondjak fel :D Most beszéltem a HR-rel, és azt mondták, hogy többet lehetek otthon és igazam van,hogy az interjún HO-t beszéltünk meg.
2022. aug. 13. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Őszintén, kíváncsi lennék én erre a fizetésre :) Nekem nagyon gyanús, hogy kamuzol.
2022. nov. 17. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!