Milyen gyakran fordulhat elő, hogy valaki a házastársa/párja szülei közül egyiküket tegezi, míg a másikukat meg nem?
Tegezve szólítom meg együtt, de elvárom, hogy az, akit nem tegezhetek magázzon.
Exem anyjánál valamiért normális volt, hogy én magázom, ő tegez - aztán az első tegezésnél közöltem vele, hogy akkor ezt nem. Ha nekem "annyira tisztelnem kell", hogy le sem tegezhetem, akkor ez kölcsönös elvárás.
Bocs, nekem ez a fajta játék nem adja.
Van ilyen, nem is ritka. Fura, de ha csak az egyik ajánlja fel a tegezést, akkor ez van.
Én mondjuk megszoktam, mert már iskolásként is úgy volt, hogy osztálytársak, barátok, barátnők anyukái általában felajánlották a tegezést, apukái meg sose. Nem tudom, hogy a férfiak miért ragaszkodnak ennyire a magázáshoz közelebbi viszonyban.
Anyám a húgom exvőlegényének évekig nem hagyta, hogy tegezze, apám igen.
Ez inkább volt ilyen nyílt távolságtartás, mintsem neveltetés kérdése, mert a szüleim közül épp apám magázta a saját szüleit is.
Ez akár lehetne azért is, mert hiába ő az idősebb, aki nagyon régimódi, azt az illemszabályt is tartja, hogy férfi nem ajánlhatja fel a tegezést egy nőnek.
Anyósomat nem tegez(het)em, a mostani pasiját igen.
Nem szólítom meg együtt őket, vagy úgy teszem fel a kérdésem, hogy ne legyen senkinél sértődés. Pl: Ki kér kávét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!