Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen gyakran fordulhat elő,...

Milyen gyakran fordulhat elő, hogy valaki a házastársa/párja szülei közül egyiküket tegezi, míg a másikukat meg nem?

Figyelt kérdés
Ha van ilyen, nem furcsa helyzet az kicsit, hogy egyikük felajánlja a tegeződést, másikuk azonban nem? Ilyenkor hogy szólítod meg kettejüket együtt?
máj. 27. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Tegezve szólítom meg együtt, de elvárom, hogy az, akit nem tegezhetek magázzon.

Exem anyjánál valamiért normális volt, hogy én magázom, ő tegez - aztán az első tegezésnél közöltem vele, hogy akkor ezt nem. Ha nekem "annyira tisztelnem kell", hogy le sem tegezhetem, akkor ez kölcsönös elvárás.

Bocs, nekem ez a fajta játék nem adja.

máj. 27. 08:55
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Anyómomat tegezem, ő felajánlotta már az első néhány találkozás után, apósomat a mai napig magázom, sosem mondta, hogy tegezzem. Együtt egyébként ritka, hogy megszólítom őket, akkor általában tegezve.
máj. 27. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Apósomat tegeztem, anyósomat nem. De ők nem éltek együtt, réges régen elváltak. Apósom aktuális feleségét tegeztem.
máj. 27. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Van ilyen, nem is ritka. Fura, de ha csak az egyik ajánlja fel a tegezést, akkor ez van.

Én mondjuk megszoktam, mert már iskolásként is úgy volt, hogy osztálytársak, barátok, barátnők anyukái általában felajánlották a tegezést, apukái meg sose. Nem tudom, hogy a férfiak miért ragaszkodnak ennyire a magázáshoz közelebbi viszonyban.

máj. 27. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
#3 vagyok. Ami végképp bizarr az egészben, hogy a férjem és a bátyja nem tegezték a szüleiket.
máj. 27. 11:24
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

Anyám a húgom exvőlegényének évekig nem hagyta, hogy tegezze, apám igen.

Ez inkább volt ilyen nyílt távolságtartás, mintsem neveltetés kérdése, mert a szüleim közül épp apám magázta a saját szüleit is.

máj. 27. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez akár lehetne azért is, mert hiába ő az idősebb, aki nagyon régimódi, azt az illemszabályt is tartja, hogy férfi nem ajánlhatja fel a tegezést egy nőnek.

máj. 27. 11:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyósomat nem tegez(het)em, a mostani pasiját igen.

Nem szólítom meg együtt őket, vagy úgy teszem fel a kérdésem, hogy ne legyen senkinél sértődés. Pl: Ki kér kávét?

máj. 27. 18:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik fél lazább, a másik fél kevésbé, az én szüleim is így csinálják.
máj. 28. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!