Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni kontrollmániás...

Mit lehet tenni kontrollmániás anyósék ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagyon vegyes érzések kavarognak bennem, ugyanis a párommal szeretnénk elkezdeni a közös életünket és szeretnénk elköltözni, egy külön házba.

Elkezdtük tudatosítani a szüleinkben, hogy ez a döntésünk, amit az enyémek meglehetősen jól reagáltak le, hogy ez természetes és mindenben segítenek amiben tudnak. Viszont.. az apósjelöltem felajálotta, hogy minek házat venni? Költözzünk oda hozzájuk :)

Mielőtt ezt kifejteném, kicsit írok a mindennapjainkról, hogy hogyan is zajlanak.

Párom 0-24 dolgozik a szülei kívánságára, emellett a saját munkahelyén. Mivel én is dolgozok és mellette járok egyetemre nappalin, minden szabadidőnket megpróbápjuk együtt tölteni, de ez nem mindig sikerül.. valamelyik nap az anyósék meghallották, hogy keveslem az időt amit együtt töltünk. Mindenféle ürüggyel, a kiskutyájuk kispatkányánál is el kell menni segíteni dolgozni, mert xy-nak az ismerőse. Mondanom sem kell csak párom dolgozik, ők elvannak maguknak a barátaikkal, iszogatnak, ameddig ő szenved.. egy másik példa, amikor nálunk vagyunk és 8 óra körül megy haza vagy 9-kor már az sem tetszik. Volt, hogy 7 órakor arra keltünk (hétvégén), hogy az apja hívja, hol van már..

A lényeg, hogy nagyon kontrollmániások és beosztják mindenki feladatát. Rájöttek, hogy nálam ez nem nagyon működik, szerintem amikor beszélgetünk is lejön nekik, hogy én a saját fejem után megyek és nem lehet beállítani a koncentrációs táborukba. :)

Tudom, hogy semmi esetre sem szabad ott maradni egyik fél szüleinél sem, hiszen az baromi nagy feszkót szül, ezért próbálom meggyőzni páromat, hogy ne maradjunk. Összességében úgy érzem próbálják lecsapolni azt a kis időt is amit együtt tudunk tölteni, az anyja pedig mindent bevet, hogy a kisfia maradjon. Folyamatos kamu rosszullétek, otthon egymásnak esnek, arra fogja, ha elmegy onnan, akkor el fognak válni az apjával. Páromnak van még kettő testvére akik szintén abban a házban laknak és nem fognak elköltözni egyhamar, így nem is értem az egész koncepciót..

Párommal mindenben támogatjuk egymást és nagy a szeretet. Minden rendben minden téren, az egyetlen dolog ami nem stimmel az az anyósékkal van. Kicsit félek ha most ez történik, akkor később mi lesz még.. egyszerűen nem tudják feldolgozni, hogy aki folyamat rájuk dolgozik az ő portájukra el akar menni külön életet kezdeni.

Ha külön is megyünk az éven baromira félek, hogy akkor is hívják majd minden percben. Pedig én nagyon szeretném, hogy a saját családunk legyen majd neki a fontos. Ne haragudjatok, hogy ez kicsit össze-vissza írtam, de nagyon ki vagyok bukva ezen a témán már.. az én szüleim szerint egymás ellen fognak minket hangolni, ameddig ki nem nyírjuk egymást. Kérlek mondjatok valamit, hogy hogyan lehetne leallítani őket, mert nem bírom már. Párom ígérete szerint ha elmegyünk, akkor nem lesznek elsők sem a problémáik, amit kicsit kétlek, ugyanis tudom, hogy mindent bevetnek majd, amit csak lehet..

A szüleivel sosem volt konfliktus, sem veszekedés ami indokot adna arra, hogy utáljanak, elmondása szerint szeretnek is engem. Külsős szemmel lehet tudtok valamit mondani, ami eddig elkerülte a figyelmem, köszönök minden választ!

máj. 26. 17:47
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értem, hogy most nem laktok együtt. Saját munka kell a párodnak és közös lakásbérlet, hogy ketten tudjatok lenni.
máj. 26. 19:37
 12/44 anonim ***** válasza:
82%
#10 Ne ide írd már ki a nőkkel kapcsolatos frusztrációidat.
máj. 26. 19:50
 13/44 anonim ***** válasza:
96%
Veszett fejsze nyele. Anyós apos is ludas tény de a párod a leginkább...
máj. 26. 20:38
 14/44 anonim ***** válasza:
92%

"amikor nálunk vagyunk és 8 óra körül megy haza vagy 9-kor már az sem tetszik. Volt, hogy 7 órakor arra keltünk (hétvégén), hogy az apja hívja, hol van már.."

Ez a kis mondat összefoglalta a lényeget. Párod sürgősen húzza meg a határokat a szüleivel.

Sajnos itt csak a drasztikus változás fog segíteni. Ha egyáltalán segít.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de te nem sokat tudsz tenni. A párodnak kell felnőnie, határokat húznia. Most. Később cdak

Ha nem teszi, tudod mi lesz? 1-2 év múlva ki fogod írni, hogy anyóséknál laktok, és állandóan kikapják a kezedből a babátokat, hogy "ne így csináld, én jobban tudom". Nem fognak titeket soha kettesben hagyni a férjeddel, mindig kell majd valamit nekik segíteni Egy idő után gyűlölni fogsz velük élni. Sok ilyen kérdés van itt az oldalon, sajnos nem egyedi eset. SOHA nem költözünk anyósékhoz. Kivéve, ha pár hónap, átmeneti, vagy nagyon jóban vagytok, és inkább egy telken laktok, tehát van saját élettér.

Párod szerezzen máshol állást, nem a szülei cégében, ápolja más az apóst (anyós vagy ápoló), költözzetek össze újra.

Meg fognak sértődni, igen. Zsarolni fognak, üvöltözni, kitagadással fenyegetőzni. Nehogy bedőljetek ennek. Miután elköltöztetek, cseszegetni fognak, ezer %. Addig nem mentek a szülőkhöz, amíg nem szállnak le erről a témáról. Nem viccelek, felálltok és eljöttök, amint nyavalyognak, hogy de nehéz neki a fiacskájuk nélkül, minek költözzön el.

Így nem lehet senkivel bánni,ahogy most ők veletek bánnak. Ha már ők nem tisztelnek titeket, ti tiszteljétek önmagatokat, és most húzzátok meg a határokat.

Hétvégén telefon kikapcs, vagy lenémít, rezgő levesz.

Tudod én ilyen szülőkkel hogy csinálnám a költözést? Ha így ellenállnak? Nagyon gáz, tudom, de titokban dobozolnék, és eljönnék. Vagy amikor nincsenek otthon, vagy ha otthon is vannak, az ajtót nem állhatják el. De ehhez tököt kell növeszteni. Nem kell előre bejelenteni, engedélyt kérni.

máj. 26. 20:40
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
*A párodnak kell felnőnie, határokat húznia. Most. Később csak rosszabb lesz. Sokkal.
máj. 26. 20:41
 16/44 anonim ***** válasza:
89%
#12! 10 vagyok, csak jelzem, nő vagyok.
máj. 26. 21:17
 17/44 anonim ***** válasza:
95%
Mi nem volt világos, amikor 2 év együttélés után otthagyott téged?
máj. 26. 21:21
 18/44 anonim ***** válasza:
95%
Amíg párod nem képes felnőtt módjára határokat húzni,és leválni,addig ez sosem fog működni.
máj. 26. 21:35
 19/44 anonim ***** válasza:
97%

Te egy az egyben az exemről írtál. A családi vállalkozásban dolgozik, gyerekkora óta abba tanult bele, a munkához ki se kell lépnie a kapun. 3 gyerekük van, mind felnőtt és mind a több generációs házban lakik a szüleivel. Náluk beköltözik a vő/meny, nem a gyerekük önállósodik, mert az szentségtörés. Akkor mire volt jó apuka két keze munkája, álma a nagy házzal, állandó gyerek zsivajjal, ha nem a szomszéd szobában laknak az unokái?!

Amikor ráért,akkor is folyton hívták, nem lehetett 9 után elmenni bulizni, mert haza kell érni anyukához. A külön költözésre a "majd egyszer" volt a válasz. Én meguntam, szakítottam és találtam olyat, akinek tényleg fontos vagyok.

Ez az élethosszi nevelés nem.fog kikopni a te párodból sem.

máj. 26. 23:46
 20/44 anonim ***** válasza:
94%

A palid egy nyomi. Hagyja magat kihasznalni.

Amúgy mi ez a vállalkozás? Mivel "szenved" a pasid?

máj. 27. 06:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!