Miért csinálják ezt ,miért nem tudják elfogadni ?
Sziasztok !
Egy kicsit hosszú lesz a történet,de igyekszem tömören írni .
Én a párommal már 9 éve vagyunk együtt,három gyerekünk van ,30 évesek vagyunk . Saját ház ,saját autó ,én egy gyárban vagyok gépkezelő három műszakban ,nem keresek rosszul,nem élünk hónapról hónapra.
Apósomék konzervatív és puritán életet élnek ,nem költenek semmire szinte ,nem mennek sehova, dolgoznak állandóan.
Nem vagyunk rossz kapcsolatban hiszen sokat segítenek a gyerekekkel vagy ha éppen valami meló van náluk vagy nálunk . Viszont valami oknál fogva néha napján apósom magas C-n a fejéhez vágja hogy szerinte állandóan a gép előtt vagyok ,nem csinálok semmit és csak a melóhelyen dolgozok. Menjek el maszekolni mint mindenki más és hogy egy három gyerekes családapa nem így viselkedik ,mert hogy ők mennyi mindent értek el azzal hogy éjt nappallá téve dolgoztak . Teszem hozzá hogy nem sokkal élnek jobban,max van néhány gépe amivel fuvarozik és kb ennyi ,anyósom pedig bolti eladó sógorom boltjában .
A szüleimet is felhozta hogy én olyan vagyok mint ők ,akik eladósították magukat és én sem viszem többre (már most többre vittem ) ,holott ők is a hibáik ellenére azon voltak hogy mi gyerekként ne vegyünk észre semmit (apám évekig két helyen dolgozott ,éppen egy órára ha láttam ) ,anyukám óvónő volt.
Egyszerűen szólva zavarja hogy én nem úgy gondolkodok és nem úgy teszek mint ő ,és ennek hangot is ad . Ja és persze én nem tettem bele a házba semmit sem mikor megvettük és felújítottuk (csak 10 milliót minimum) ,és ugyanúgy hétvégente itt voltam mindkét nap betonozni ,ásni ,pakolni stb. Persze a kedves fiát nem pesztrálja semmivel ,aki vállalkozó és folyton elveri nyaralásra a pénzét (persze az ő pénze azt kezd vele amit akar)
Bárhogy próbáltam érvelni neki bármivel ,egyszerűen mintha csak egy szöveget olvasott volna fel.
Mindig úgy tesznek mintha nekik bármit is meg lehetne szabni hogy mi mit csináljunk itthon a saját tulajdonunkkal és életünkkel.
Dolgozzak még többet mert más is így tesz és ha nem akkor egy semmire való vagyok /leszek .
Persze a kedves fiát nem pesztrálja semmivel ,aki vállalkozó és folyton elveri nyaralásra a pénzét - a saját dolgoddal és pénzeddel foglalkozz, ne azzal, hogy a sógorod mit kezd a SAJÁT pénzével.
Én is "elverem" nyalalásra, de ha egy gyári melós ezen pörögne (aki "amúgy kijön hó végén a fizetéséből"), esetleg beszólna, kedvesen eligazítanám, mi merre hány méter.
Hat jo hulye valaszok vannak, fele azt hiszi no vagy, a masik fele el se olvasta.
Kérdező, szerintem huzd meg jobban a hataraidat. Ha szoltal is, nem lehettel eleg hatarozott mert nem ertette meg az apos.
Sajat magad erositsd, itt a lenyeg, nyugodt hangon is lehet ervenyesulni, vitazni nem kell. Nyomatekosan kell elmondani, akar a paroddal kozoseb, hogy nektek igy jo, ne turkaljon a penztarcatokban es az eletetekben.
#25-ös : Igen,sokan kb az első 2 mondatig jutottak el,meg sem értették a lényeget, a beosztásomat és a hobbimat hozták hánytorgatták fel holott nem ez a lényeg abszolút. Nem vagyok kiabálós fajta,sőt,túlzottan nyugodt is vagyok,apósom pedig pont aki ordítva próbál érvényt szerezni . Feleségemmel már erősen dolgozunk ezen a határhúzáson,félig meddig már sikerült. Anyósommal lehet beszélni,mivel ő is bele akarta ásni magát,de ő valahogy jobban megérti és lehet is nyugodt hangon vele beszélni.
Sose szidtam apóst,még azt se mondtam neki hogy hülye vagy idióta,pedig a legutóbb alsó hangon megérdemelte volna,mégse tettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!