Összeköltöztem a barátommal,és munkakeresésben vagyok. Mivel egyenlőre nem találtam kedvemre valót,itthon vagyok. Anyós azzal cseszeget,hogy miért nem csinálok konyhakertet. (szomszédunk). Mit mondjak neki,hogy ne bántsam meg,de leálljon?
Miből gondolod azt hogy az anyja főz és mos rá? Abból hogy a szomszéd házban lakik? 🤔
Ez a csaj ne szüljön neki? Aki nem dolgozik hanem otthon lustálkodik egész nap?
Bonyolult eset kissé, de maradjunk abban ami ebben az esetben biztos.
"egyenlőre" = egyelőre (!)
Sok analfabéta, tanuljátok már meg mi a különbség az egyenlőre és egyelőre között.
Egy csokit elosztok két egyenlő részre.
És esetedben...egyelőre nem találok megfelelő munkát.
Állást keresni teljes munkaidős elfoglaltság, bárki megmondhatja, aki keresett már.
Miert is?
Keresel napi 10-20 percet.
50 helytre jelentkeztem kb 2 ora alatt. A valaszokbol a tesztek/interju ujabb 2-3 ora.
Legutobb 4 hetig kerestem CSAKIS szakiranyu melot. Ez hol teljes munkaidos elfoglaltsag?
Nem szeretnék csinálni. PONT.
Miért nem?
- nem szeretném megindokolni.
- egyszerűen nem szeretnék, és kész.
- mert nem.
- mert más prioritási sorrendem van, és ez nem szerepel a lista elején.
- majd jövőre.
- most munkaszerzésen vagyok ezerrel, nem akarok vele foglalkozni.
- még nem érzem magam otthonosan itt, majd ha alakul, lehet, hogy csinálok.
- más tervem van arra területre, mint a kertészkedés.
- rendben van-e Piri néni, ha ezt (is) meghagyjuk saját döntésemnek?
- a fia nem segít be, egyedül meg nem vállalkozom rá.
- megvagyunk nélküle.
Tulajdonképpen bármit mondhatsz, ha abban a mondatba nem szerepel anyósod sértően, akkor csak az ő dolga, hogy megsértődik-e, hogy nem tud téged kontrollálni, vagy sem.
LOL, eladói munkából nem találsz “kedvedre valót” 😂
Mintha legalábbis 5 diplomás, 10 felsőfokú nyelvvizsgát igénylő CEO állásra várnál. Miközben mereszted a pcsádat a pasikád házában, nagy kegyesen adva valami rezsipénzt.
Nos, nem vagyok még messze anyós, de lehet, én is félteném a gyerekemet egy ilyen élősködő partnertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!