Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom teljesen át akar...

Anyósom teljesen át akar nevelni,mert a lányának tekint, és meg akarja magyarázni,hogy az a precizitás, az a munkaszeretet,és minden egyéb rossz amit otthonról hoztam,és szeretné ha felvenném,az ők mindent lexarunk stílusát..Hogyan szereljem le?

Figyelt kérdés
Tehát,ezt úgy kell elképzelni,hogy otthon, voltak követelmények, a tisztasággal, renddel, minden egyébbel kapcsolatban.A nagyszüleim rendkívül tiszta emberek,pedánsak, régi dinasztia.Ők meg szabályok nélkül élnek, tesznek mindenre rá jó nagyot..azt csinálnak amit csak akarnak. Ha rendetlenség van,akkor az van..Az sem érdekli őket,ha koszos ruhában jelennek meg valahol,vagy rendezetlenül.Egyszerűen nem foglalkoznak azzal, ki hogyan ítéli meg őket. Én nem tudok ezzel azonosulni,mert tetszett,amit otthon láttam,és tanultam,azt viszem tovább az életemben is.Szeretem a rendet, tisztaságot, a káoszt nem bírom,de nem vagyok rend mániás. Anyósnak ez szúrja a szemét,mert nem kell "ennyire feszesnek,szabálykövetőnek,jó kislánynak lenni". Engem meg épp az ő trehánysága idegesít, de szerencsére nem élünk vele. A férjem is arra hajlik inkább, amit otthon tanult,nem igazán akar alkalmazkodni,vagy kompromisszumot kötni. Hogyan szereljem le az anyósomat,hogy én igen is így látom jónak,és legyen kedves ne szóljon bele a dolgaimba?
ápr. 3. 15:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja..ez engem is érdekel. Hogyan tudtad elviselni eddig?
ápr. 3. 20:24
 12/15 babyboom567 ***** válasza:
100%

Na figyi most nagyon fontosat mondok,és köze sincs ahhoz,hogy hányszor porszívóztok egy héten.

Nem vagytok összeillők,nem egy felé mentek,nem fogtok tudni CSALÁDDÁ válni,ha pl lesz gyereketek.Te meg fog gebedni a sok teendőktől, ő meg még a szemedbe is fogja mondani,ha meg kell csinálni majd valamit, hogy ez a te dolgod, ez szerinte nem fontos.Nagyon sokat fogsz sírni,ha minden ebben az állapotban marad.Ő nem lesz rendesebb(a hajlandóság sincs meg benne rá), te nem leszel trehányabb(miért lennél?mondom ezt úgy hogy én trehány/szétszórt vagyok.És őszintén nem értem, miért kellene trehányságra biztatni valakit)Nincs középút,csak ha végigszenveded az életet vele.

ápr. 3. 21:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem tudok ezzel azonosulni,mert tetszett,amit otthon láttam,és tanultam"

Tessék, már meg is válaszoltad önmagad. Ezt mond anyósnak, aztán téma lezárva

ápr. 4. 07:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Tele van kulcsmondattal a kérdésed leírása. Azon kívül, amit a 13 írt, ezt is lehet nyugodtan mondani:

én igen is így látom jónak,és legyen kedves ne szóljon bele a dolgaimba - kérdőjel nélkül :)

De amúgy gondold át nagyon amit a 12es is írt, ha gyerek lesz, tényleg lesznek gondok a férjeddel. Vagy engedsz, vagy ő teszi oda magát, de a jelenlegi állapotban nem fog működni.

ápr. 4. 08:17
 15/15 anonim ***** válasza:
87%

Anyósod egy dolog, kit érdekel. A nagyobb probléma a férjed, aki egy igénytelen, trehány pasas.

Miért is mentél hozzá???

ápr. 4. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!