Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Másnál is 40-50 ezer egy...

Másnál is 40-50 ezer egy fogszabályzó magánorvosnál? És előre kell fizetni?

Figyelt kérdés

Szakrendelésen csak evek múlva kapnánk időpontot de nagyon nagyok már a fogai és rosszfele nőnek nagyon. Jobbnak láttam magánhiz menni.

De tavaly nekem még azt mondta hogy 30 ezer Ft körül lesz, tavaly kihagytuk, most meg 45 e Ft-t kért el.

És előleget is, míg elkészül. Odaadtam 40 -et. Adott nyugtát.

De rosszul vette le a mintát, és nem vette le újra hogy talál.majd korrigálják a készítők.

Kicsit áverve érzem magam.

2023. dec. 5. 18:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves gyerekről van szó? Az ár az adott készülék típusától függ, alsó és felső vagy csak az egyik fogsor stb... 1 év alatt sajnos reális a 15.000 ft-os áremelés, és az előleg kérése is sztenderd a legtöbb helyen. A hanyag munkára viszont nincs mentség. Ha a fogorvos rosszul vette le a mintát, akkor újra kellett volna próbálkoznia.
2023. dec. 5. 19:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hat ez meg elegge olcso is.
2023. dec. 5. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez ingyen van, sőt azt hiszem hogy gyanúsan olcsó, ha magán.

Nekem a felnőtt készülék majdnem 600 ezerbe fájt, csak a majdani retainerek 70-90e, aktiválás 20e alkalmanként... Ha most kérnék árajánlatot, még sokkal több lenne. Repkednek már a milliós árajánlatok, egy invisalign kezelés 1,5millio alatt ritkán van.

2023. dec. 5. 19:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Azzal kezdte hogy szakrendelésen ingyenes. Ezt vegyem tudomàsul. Biztosan nála akarom csináltatni?

A rossz mintalevétel a 3.résznél volt csak.

Az alsó és felső fogsor minta jó, 3.volt vmi gyanta szerű dolog még, az lett rossz, de azt mondta talán a fogszabályzó készítők majd korrigálnak rajta. Jan 30-Febr 1 között lesz kész.(mondjuk nem értem, mi tart 2 hónapig)

Csak azért nem akadtam ezen fennt, mert szerintem úgyis ahogy nönek a fogai meg fogváltás is van, állandóan korrigálni kell majd alapból is a fogszabályzót.(habár én soha nem mernék hanyag munkát kiadni a kezemből. Mások vagyunk..)

Gondolom a felnőtt fogkorrigálás ahol már fixek a fogak állkapocs is, az merőben más, anyagilag szerintem nem ezzel hasonlítandó.

2023. dec. 5. 20:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy sima kivehető trainer, amit a kiskamaszoknak adnak, magánban 40-60e is lehet, szóval valahol összehasonlítható.

Most gyorsan rákerestem a gyermekfogszabályozásra, és hagyományos kivehető készülékek állcsontonként 150e-től indulnak. Szóval ez nagyon olcsónak tűnik eddig, úgyhogy mindenképp kérdezz utána, hogy mi van.

2023. dec. 5. 20:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Szakrendelésem meg ingyenes lenne a gyerekfpgszabályozás.

Én meg ezeket a horribilis 100 feletti összeggeket nem értem.

2023. dec. 5. 20:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem még gimis koromban (2012 körül) lett alsó és felső fogszabályozóm. Az egyben olyan 200-300 ezer Ft volt. Szóval nem tudom hogy ez miért ilyen olcsó. 🤔
2023. dec. 5. 21:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehol nincs már ingyenes.
2023. dec. 5. 22:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem ingyenes! 8 eve volt nekem also-felso fogszabalyzo 90 ezer forint, tb tamogatottan. Az ejszakai 20 ezer volt anno.

Soha nem is volt ingyenes, csak joval olcsobb 18 eves kor alatt, allamiban, illetve ha allitasokra kell menni x hetente, azert nem kell fizetni.

Maganban ott kezdodik a sztori, hogy egy allcsontra a legolcsobb keszulek kb 200 ezer. Es nem is biztos, hogy az lesz a befuto, mert az orvos donti el, hogy melyik kell.

2023. dec. 6. 08:15
 10/11 A kérdező kommentje:

De ne hasonlitgassuk már a felnőtt fpgkorigálást egy gyerekével!

Egy gyereknek még növekedésben fejlidesben vannak a fogai, az egész állkapcsa is, es fogváltások is vannak.

Teljesen más korrigálni mint egy fix felnőtt csontozatot!

Nyilván nem is lehetnek egy árban!

Ezen felül a gyereknek keresete sincs és a szülőt terheli az egxéb sok más gyerekre valo kiadás melett. Pl utazási koltseg is a gyerekeknek mindog olcsóbb lsd diákbérlet.

2023. dec. 6. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!