Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Engedjünk a kérésnek?

Engedjünk a kérésnek?

Figyelt kérdés
Májusban lesz az esküvönk és már igyis elég sokat hisztizett az apósóm Boldog boldogtalant megakart hívni az esküvőre, viszont mi nem engedtük. Most a sajat testvérét szeretné köszönteni mert aznap van a születésnapja ( de rendesen virággal tortával) meg a szüleit mert előtte van a házassági évfordulojuk. Na már most a mama miatt volt a rengeteg feszültség, igy nem igazan szeretnénk ezt kivitelezni. Megemlítjük majd a szertartás közben, hogy milyen szép dolog ennyi évet megélni együtt, de nem akarjuk hogy minden róluk szoljon. ( Eddig kb 3x veszett velünk össze a mama, mert nem hivjuk meg az egesz pereputtyát)

márc. 12. 17:19
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engedném. Nekünk októberben lesz és az elején kikötöttük a szülőknek, hogy 40 fő a max. Egyszer merült fel, hogy "nem akarjátok meghívni XY-t még udvariasságból? " - hát nem,mert akkor ha meghívjuk XY-t, akkor az automatikusan magában foglal még 10 másik embert, és az bőven a mentális és anyagi határainkon túl van. Nem is tartjuk a kapcsolatot, bármelyik barátnőmnek nagyobb létjogosultsága van az esküvőn lenni, mint ilyen "felszínes" rokonoknak. A vér nem kötelez.

Ez a ti napotok, rólatok szól, a ti kontótokra megy. Hadd ti döntsétek már el, hogy hány ember szórakoztatását fizetitek, azért ez nem két forint (ha nem egy szertartás - ebéd kombóról van szó, hanem még buli is van).

Egyik legjobb barátnőm lagzijakor volt a szülinapom, eszembe nem jutott, hogy körülöttem ugráljon bárki is. Bármilyen felköszöntés ráér pár nappal később (főleg ha eddig tojtak ezekre az eseményekre).

Ne hagyjátok magatokat! Sok boldogságot!

márc. 13. 13:13
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis engedjetek neki. Az a ti napotok, ròlatok szòl. Nálunk is vergődtek anyòsék, de megmondtuk mi hogy lesz, és hanem felel meg nem kell jönni. Nekem is ő akarta megírni még a vendéglistát is, holott én fizettem mindent. Férjem is mondta, hogy tegyék magukat takarékra. Nagyon jòl sikerült esküvő volt.
márc. 13. 23:04
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk azt mondták, hogy beleadnak pénzt és aztán beszéljük meg azt a 20-30 embert, akit elsőre gondoltak meghívni, a templomi esküvőt megszervezik a papjukkal (120 kilométerre az önkormányzati esküvő és a lagzi helyszinétől...- nem baj, majd 2 nap lesz a kettő), a ruha próbám mikor lesz, alig várja a a hercegnős abcsoncsos ruhákat. Ugye lesz ilyen kaja a menüben, mert anyós testvérének a lánya azt szereti. Ja és a zenekar, tudnak egy jót, amelyik szépen játszik mulatóst.

Megköszöntük és lemondtunk a felajánlott pénzről, majd saját költségén csináltuk az egészet. Olyan lett, ahogy mi akartuk és cseppet sem bánom, hogy nem hagyományos volt.

márc. 14. 06:34
 34/43 anonim ***** válasza:
89%

#33, igen,a ruha! Én már utaltam rá, hogy nem leszek talpig fehérben,mert nem szeretem ezt a színt,meg valahogy nem látom magam egy ilyen klasszikus menyasszonyi ruhában. Családban próbálnak "megtéríteni" nagy erőkkel,de tartom magam + a párom is maximálisan kiáll az elképzeléseinkért.

#31 voltam.

márc. 14. 07:59
 35/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat :)

Nálunk egyébként 30 fős összejövetel lesz, nem szerettünk volna semmi extrát csak hogy mindenki jól érezze magát. Még azt is megértjük hogy nem tud mindenki pénzt adni, ezért azt hoz mindenki amit szeretne. Apos már azon is kibukott hogy nem fizethet semmit, ez pontosan ezért, mert akkor beleszólna mindenbe. Bár ígyis azt csinálja, szóval teljesen mindegy. 😂

márc. 14. 11:12
 36/43 A kérdező kommentje:
Ès pontosan ezért*
márc. 14. 11:12
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Èn megmondanám hogy adják ide a pènzt ès majd mi egybe kifizetünk mindent. Ha ilyen beleszólós dirigálók lennènek akkor szèpen beigèrnèk nekik mindent amit akarnak, aztán a vègèn úgyis úgy csinálnèk mindent ahogy èn akarok. Az ilyen dirigálósokkal csak így szabad bánni. A szemèlyzetnek meg a többi helyen megmondanám hogy milyen rokonaim vannak, ès senki szavára ne hallgassanak csak az enyèmre meg a felesègemère.
márc. 14. 12:37
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sincs semmi köze hozzá ha ő fizeti, jólenne már ezt a sületlensèget kiverni az emberek fejèből. Ez csak a párról szól, nekik kell hogy tetszen, ez az ő napjuk, nekik kell hogy felejthetetlen èlmèny legyen. Ha adni akar, vagy fizetni akkor adjon oda egy összeget amit rászánt, de ne szóljon bele mit ès hogy.
márc. 14. 12:41
 39/43 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van. Köszi:)
márc. 14. 13:38
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Ez a ti nagy napotok,ha fel szeretnétek őket köszönteni a szertartás és a lakodalom előtt is fel lehetne,de ez a ti nagy napotok értem én hogy születésnap meg minden de ez a nap rólatok szól nem róluk.
márc. 15. 07:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!